|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
εφτιαξα ενα τετοιο πριν χρονια,μου δουλεψε αψογα για ενα χρονο και ενα βραδυ αρχισε να χανει απο την ενωση με το τζαμι,το μπετοφορμ αντεχει σε φοβερες πιεσεις και αν ειναι καλης ποιοτητας(οχι κινεζικο) το φιλμ δεν παθαινει τιποτα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13148
|
||||
|
||||
![]()
Πάλι τρώγεσαι με τα ρούχα σου μου φαίνεται.......
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν αμφιβαλλω, πολλοι συγχομπυστες εφταξαν ενυδρεια απο μπετοφορμ χωρις προβληματα.
Απλα εγραψα τις επιλογες μου οι οποιες παρθηκαν μετα απο συζητησεις με ανθρωπους που θεωρω κορυφαιους στο ειδος τους, αλλα μου αναγνωριζω οτι ειμαι τελειομανης (αν πχ θελησω να φτιαξω ενα σπιτι πολυ πιθανο να ψαχνω πως φτιαχνεται ενα κτιριο που θα στεγασει ενα πυρηνικο αντιδραστηρα ![]() Απο κει και περα σιγουρα υπαρχουν πολλες πετυχημενες "συνταγες"
|
||||
|
||||
![]()
Διαβαζουμε συχνα σκεψεις αλλα και αποπειρες κατασκευης ξυλινων αλλα συνηθως δεν διαβαζουμε την καταληξη τους μετα απο ικανο διαστημα..Ειμαι επιφυλακτικος .Οπως σου ειπα και απο κοντα,κατα τη γνωμη μου,οπωσδηποτε πολυεστερα εσωτερικα και μετα μονωτικο.Μπετοφορμ δεν,ειναι για αλλη δουλεια,κοντρα πλακε θαλασσης 20-22mm νομιζω αρκει.Δεν θελω να σε ξενερωσω αλλα σου θυμιζω οτι αυτο το κτηνος καποια στιγμη θα πρεπει να μεταφερθει...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() λοιπον πιτσευω οτι πρεπει να αρχισω να περνω τιμες απο σαμο-αθηνα! |
|
||||
|
||||
![]()
ας πω κι εγω την γνωμη μου μιας και εχω ξυλινο ενυδρειο.
βασικα επιδη καποιος φιλος ειπε οτι δεν εχουμε νεα απο ενυδρειο που τρεχουν να αναφερω οτι το παρακατω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43576 τρεχει σχεδον 3 χρονια. χωρις προβληματα. απο εκει και περα να μιλησουμε για την κατασκευη. το ενυδρειο που θελεις φιλε μου χρειαζεται πλακε θαλασσης μεσαιας ποιοτητας 20mm δοκαρακια 3χ3 για ολες τις δωνιες-ενωσεις και γενικα για δεσιματα εσωτερικα. πολυεστερα υγρο και υφασμα και χρωμα οτι θελεις εσυ για να ριξεις στο τελευταιο χερι πολυεστερα για να μη χρειαζεται να βαφτει μετα. βερνικι η χρωμα για εξωτερικα. και τελος σιλικονη και τζαμι. με 15mm και με μια πατουρα περιμετρικα 10-12 εκατ. θα εισαι οκ!!!!! αυτα υπολογησε τα καλα 250-300 εκτος απο τζαμι και σιλικονες. να τονισω οτι το ενυδρειο θα ειναι ελαφρι ( χωρις το τζαμι ) και θα εχεις πολυ μεγαλο κερδος, στο θεμα ρευματος. επιδη θα το κανεις που θα το κανεις φτιαξε το με εσωτερικο σαμπ. παλι εχεις κερδος. σε πιο μικρη αντλια, χωρις καλωδια γυρο γυρο, χωρις σωλινες νερου , χωρις τυχον διαρροες... σου ειπα καποια πραγματα που σκεφτηκα τωρα, οταν ξεκινησεις με το καλο θα τα λεμε.... και μην περιμενεις να μαζεψεις ολα τα χρηματα.... με οτι εχεις μπορεις να ξεινησεις να παραγγελνεις. πχ τα πλακα θα εχουν γυρο στα 100 ευρω. οταν τα εχεις τα αγοραζεις και σιγα σιγα ξεκινας να φτιαχνεις.... και παει λεγοντας. ετσι ερχετε πιο ευκολα και το οικονομικο μερος...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομίζω ότι εφόσον άρχισε να χάνει από εκεί είναι καθαρά από δικό σου λάθος!Μήπως δεν είχες ξύσει αρκετά την ρητίνη στο σημείο που έπεσε η σιλικόνη; Το ποσό που αναφέρεις μου φαίνεται εξωπραγματικό ειδικά με την θερμοκρασία που λες ότι έχει το σπίτι.
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Crazy_Beaver;773160]Νομίζω ότι εφόσον άρχισε να χάνει από εκεί είναι καθαρά από δικό σου λάθος!Μήπως δεν είχες ξύσει αρκετά την ρητίνη στο σημείο που έπεσε η σιλικόνη;
Ναι ηταν καθαρα δικο μου λαθος δεν υπηρχε αστοχια υλικου,εκανα μερικα λαθη κατασκευαστικα και το πληρωσα, αλλα το υλικο δεν ειχε προβλημα
|
|||
|
|||
![]()
παιδες ροτησα για πολιεστερα και εχει μονο 1κιλου 8,5ευρο στην Σαμο.
http://www.xideas.gr/neotex-1kgr-pe-...scription=true επισις υαλοιφασμα αυτο στο λινκ με 9ευρω http://www.xideas.gr/neotex-p-59x-90...scription=true ------------------------- Παράθεση:
επισις δεν ξερω ποσοτητες που μπορω να χρειαστω για το ενυδρειο. επισις σε λιγο θα βρω και καποια κολα για της γωνιες και της κοντρες! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sakisdraminos : 20-06-13 στις 12:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μετα απο λιγες μερες και αρκετο ψαξιμο σε ολο το νιση σχεδον.
καταληξα οτι θα ξεκινησω την κατασκευη του ενυδρειου και για λογους οικονομικης κρισης θα παρουσιαζω καθε βημα αναλυτηκα και με τα εξοδα που γινονται καθημερηνα. λοιπο αν ολα πανε καλα ξεκιναμε της φωτο απο την επομενη βδομαδα που θα ερθουν τα ξηλα οι 1ες κολες και οι φιλες γιανα γινει το τελαρο! η διασταση του ενυδρειου θα ειναι 250/60/64 για να μην χρειαστη 3 ή ακομα και 4 φιλο πλακε. αξεια της ξιλιας μαζι με κοντρες και γονιες βγαινουν 125ευρω. δεν ξερω ομως τι διαστασης πρεπει να εχουν οι βιδες που θα βιδοθουν στο κοντρα πλακε και τι μηκος? αμα μπορει καποιος να βοηθηση θα ειμουν ευγνομον! για κολα σκεφτομαι να παρω κατι τετοιο κανει? https://www.google.gr/search?q=%CE%B...ml%3B600%3B600 |
|
||||
|
||||
![]()
η κολλα μια χαρα ειναι!!! οκ.
για βιδες θα βαλεις οσο ειναι το πλακε που θα χρησημοποθησεις χ 4
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ποσο παχος και ποσο μηκος με 1,5cm κοντρα πλακε! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΥΛΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 850 ΛΙΤΡΩΝ + SUMP 230 ΛΙΤΡΩΝ | angelos7577 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 50 | 09-01-13 03:39 |
ΞΥΛΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | posidwnas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 06-05-10 17:12 |
ξυλινο ενυδρειο!!! | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 40 | 17-12-09 15:50 |
σκεψη για θαλασσινο ενυδρειο | harris samos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-06-09 09:21 |
Ξυλινο ενυδρειο | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 47 | 30-08-07 15:18 |