|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κοιτα, αν θελουμε το τελειο φιλτρο τοτε δεν παμε σε pet shop αλλα φτιαχνουμε ενα diy sump και μας στοιχιζει φθηνοτερα και εχουμε αριστη φιλτρανση. Επισεις αν θελουμε ιδανικο θερμαντηρα υπολογιζουμε τις αντιστασεις -για 12 24 η 48 volt καλυτερα- και τις παραγγελνουμε απο τον οικονομου (η καποια αλλη βιοτεχνια) και αγοραζουμε κι ενα θερμοστατη danfoss (οκ και στοιχιζει αρκετα ακριβοτερα, αλλα τουλαχιστο για τους επομενους 18 αιωνες δε μας ανησυχει η αξιοπιστια του συστηματος) Οσο για το τσιλερ που δειχνεις τελευταια, θα ηταν τελειο να μπορουσαμε να εχουμε ολοι ενα, η να βαζαμε τον απαυτο μας κατω να φτιαχναμε ενα με συμπιεστες 50-60w που ειναι παμφθηνοι (κι εγω μεσα δηλαδη, οταν ασχολειται καποιος με cpu overclocking δεν τον νοιαζει να διαβαζει μερονυχτα περι ψυξης λες και θα δωσει εξετασεις για ψυκτικος αλλα για το ενυδρειο συνηθως βαζουμε ενα δυο ανεμιστηρια και ολα καλα) ------------------------- Παράθεση:
ποσο σιγουρος εισαι? εβαλες 10 stc1000 σε διακριβωμενο callibrator και λειτουργησαν ολα σωστα? ΟΧΙ, απλα βασιζεσαι στις θερμοκρασιες που γραφει το ιδιο το θερμομετρο του stc 1000
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 07-06-13 στις 23:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Edit : Βαθμονόμηση (calibration) της ένδειξης του αισθητήρα (αν έχετε κάποιο πιο αξιόπιστο θερμόμετρο, ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού, και ρυθμίστε την ίδια και στον controller)
Μην προσπαθείς να τον βγάλεις σκάρτο...θα σου πάρει χρόνια! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε με ενδιαφερει κατι τετοιο, και καλως και μπηκε στη ζωη των ενυδρειοφιλων (και σιγουρα εχει κανει πιο ανετη τη διαβιωση χιλιαδων ψαριων οποτε για μενα μια χαρα ειναι) ΟΜΩΣ αν το προσπαθησω δε θα μου παρει πανω απο μιση ωρα στον παγκο ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ξέρετε αν οι ουροσυλλέκτες κάνουν για να βάλω νερό ενυδρείου; Τη Δευτέρα το πρωί έχω ραντεβού στο γενικό χημείο του κράτους να μου μετρήσουν αμμωνία!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Περι καλιμπραρισματος του STC-1000, παντως, επειδη προφανεστατα δεν τον εχεις χρησιμοποιησει, να σε ενημερωσω οτι δεν χανει καθολου. Τον καλιμπραρεις με μερικα απλα θερμομετρα και τελειωσες. ------------------------- Ειναι απλα σαν να μου λες, για να πιασω τον δικο μου τομεα, τα οικονομικα, οτι τη φορολογικη σου δηλωση (η οποια απλα περιλαμβανει ενα μισθο και τιποτα αλλο) την αναθετεις σε εταιρια λογιστων, πληρωνοντας 300 ευρω για να στην καταθεσουν, επειδη αυτοι ξερουν καλυτερα. ![]() Την ιδια δουλεια μπορεις απλα να την κανεις με 20 ευρω, αν οχι μονος σου. Τοσο απλα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 07-06-13 στις 23:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κοιτα, αφου το πας εκει θα ελεγα οτι ειναι πολυ ευκολοτερο να κρατησεις σταθερη θερμοκρασια 111 - 116 βαθμων σε ενα θερμομωνομενο τανκι 300 τονους αργου πετρελαιου (εχοντας βεβαια αυθονια σε ατμο και θαλασσα) απο το να κρατησεις 22.5 σε 10 λιτρα νερο με ενα θερμαντηρακι του κ...ου και ενα ανεμιστηρα υπολογιστη, οποτε μαλλον το μικρο ειναι το δυσκολο κι οχι το μεγαλο στη συγκεκριμενη περιπτωση ![]() Ακραια το πηγα εκει βεβαια, αλλα ειχε σχεση με το παραδειγμα σου
|
||||
|
||||
![]()
να παρεις τον stc-1000 και τελος , δεν χριεζεται να δωσεις παραπανω χρηματα για να κανεις την ιδια δουλεια.
Εγω εχω 3 και τους εχως πανω απο 3 χρονια και δεν χρειαζονται καλιμπραρισμα ΠΟΤΕ , ειναι ετοιμοι οταν τους περνεις , 3 χρονια τωρα δεν εχουν χασει δεκατο και ουτε προκειτε !!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω εχω την ιδια αποψη
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Απο κει και περα, αν τον περιλαβω ειμαι βεβαιος πως δε θα περασει ουτε ενα απο τα βασικα τεστ καταλληλοτητας ![]() Μπορει βεβαια αν αρχισουν να εισαγουν τιποτα Κινεζιές να πεσουν τα στανταρ και βρεθει και απο τους top της κατηγοριας και να ψαχνουμε ολοι για stc ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τα οργανα μετρισησ πχ πολυμετρο πχ αναλιτησ καυσαεριον παλμογραφοσ γραφουν ευσθισια οργανου ακριβια στισ τιμεσ σφαλμα οργανου θερμοκρασια και αλλα το stc-1000 τα γραφει αυτα αν τα γραφει πουθενα δειτετα και πειτε τα μονο ετσι θα δουμε ποσο καλο ειναι αλιωσ δεν μπορουμε να πουμε τιποτα
|
||||
|
||||
![]()
Δεδομενου οτι δεν εχουμε, ομως, ακραιες συνθηκες στα ενυδρεια μας, απλα τον θεωρω μια πολυ καλη και φθηνη επιλογη, ωστε να παψουν να βραζουν τα ψαρια στα ενυδρεια καθε καλοκαιρι. Αν δεν υπηρχε κατι τετοιο, πολυ λιγοι θα ειχαν καποιο ακριβο μοντελο.
|
||||
|
||||
![]()
το αποφασισα τελικα θα παρω τον stc 1000 για να μην παρω κανενα κατωτερο και μετα απο καμποσουσ μηνες το μετανιωσο για καπιο ελατομα στιν ακριβια και δεν υπολογιζη σωστα η που ειδα γιατι αλαξαν τα πραγματα με το ενυδρειο γιατι βλεπω οτι τον χρεισιμοπειητε και ειστε μια χαρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν βρεις free shipping, πάρε δύο (2) από δύο (2) διαφορετικούς πωλητές Αν σου έρθουν κι δύο, αφησε τον έναν σε ενα ντουλαπι...όλο και κάπου θα σου χρειαστεί Αν σου σκαλωσει κάπου ο ένας, απλά θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω, αλλά δεν θα μείνεις ξεκρέμαστος ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω τη χειροκροτ την επιλογη σου (και μονο επειδη πας σε κοντρολλερ) αλλα... μαλλον απο τη συζητηση δεν καταλαβες οτι χειροτερο αποκλειεται να βρεις ![]() Οπως και να χει δε θα λειτουργησει ουτε σε ακραια περιβαλλοντα ουτε θα εξαρτηθει απο αυτον μια εκρηξη δεξαμενης και τη δουλεια του θα την κανει αφου εχει δοκιμαστει αλλωστε απο τοσους συγχομπυστες και δεν ειχαν προβλημα, απλα να διευκρινησουμε οτι ΔΕΝ υπαρχει κατι χειροτερο ωστε να φοβηθεις μην μπλεξεις
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ | CHRISTOS13 | Χρυσόψαρα | 7 | 07-06-11 22:09 |
ψυξη ενυδρειου | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 27-05-11 15:33 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 92 | 09-01-09 20:21 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |