|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορει να κανω λαθος μιας και ειμαι αρχαριος ακομα αλλα για κοιτα τις ταινιες led μηπως σε καλυπτουν,αποτι εχω καταλαβει οταν πας σε led δεν κοιτας τα kelvin αλλα τα lumen που βγαζουν,και ειναι απολυτα αδιαβροχες(IP64 και πανω) και απλα τις κολλας με σιλικονη και κανεις την συνδεσμολογια με τον μετασχηματιστη,εγω εβαλα χθες μια που βγαινει στα 10 ευρω το μετρο και ειναι 14,4 watt με 720 Lumen.
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαρη φιλε μου ολες οι λαμπες led βγαινουν σχεδον σε ολα τα σταδια kelvin απλα πρεπει να ψαξεις καλα. πολι βασικο ειναι να βρεις ταινια με 60led ανα μετρο με συνολικη αποδοση 14,4wνα εχει led 5050 και οχι 3558 γιατι δεν θα εχουν δυνατο φως!
βεβαια θελω να μαθω τι σε κανει να αλλαζεις γνωμη και να βαζεις led εσυ που τα κατηγορουσες και ελεγες οτι δεν βγαζουν φως!! τα φυτα που θα βαλεις εκτος απο την μος δεν θελουν πολι φως ουτε high teck θελουν 3-5mg/L co2 και 0.25watt/L. |
|
||||
|
||||
![]()
Χαρη μου στα ειπα αλλα θα τα ξαναπω κι εδω . τα λεντ ακομη δεν εχουν την δυνατοτητα που εμεις θελουμε, τουλαχιστον οχι σιγουτα τα φτηνα λεντ που αγοραζουμε....
δεν εχουν δυναμη να φτασει η δεσμη του φωτος τους ικανοποιητικα μεχρι τον βυθο οποτε λεντ και αναπτυξη φυτων δεν γινετε. φεγγουν καλα στην επιφανεια αντε μεχρι και 10-20 εκατ. κατω απο αυτην μετα αρχιζει και γινετε απλα διακοσμιτικο το φως.... ![]() αλλο ενα κακο που εχουν ειναι οτι η αποδοση τους πεφτει γρηγορα.. μετα τους 4-5 μηνες θα πεσει η αποδοση τους στα μισα... και παει λεγοντας οσο περναει ο καιρος.... στα λεω γιατι απο τοτε που ειχα φτιαξει κι εγω με σποτ λεντ αυτα τα προβληματα ειδα...!!!!! μετα στο επομενο ενυδρειο το 1000ρι λεω θα παω σε λεντοταινια.... την πληρωσα , την εβαλα αλλα και παλι μια απο τα ιδια.... χαμηλος φωτισμος, που δεν εφτανε με τιποτα ουτε για να βλεπω σωστα τα ψαρια... ετσι σκεφτηκα οτι με τα φτηνα λεντ που μπορουμε και περνουμε δεν μπορουμε να κανουμε δουλεια στα ενυδρειο. ψαξε το καλα γιατι θα πανε χαμενα τα χρηματα σου!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
θαναση γιαυτο που θελει πιστευω οτι με led chip θα ειναι κομπλε.ουτε σιαλος δεν θα βαλει φυτα με πολλες απαιτισης! κατι τετοιο που παριγκηλα εγω: http://www.ebay.com/itm/20PCS-10W-LE...item4d0b62fb09 και κατι ακομα για ενα 80λ: http://www.ebay.com/itm/50x-3W-high-...item5656ac2ac2 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
δε ξερω παιδια το ψαχνω
![]() ![]() ![]() εγω παλι σκεφτομε κατι σε grow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λετε να κανω ενα φωτηστικο με λαμπες οικονομιας αλλα με προβληματιζει η κατασκευη του φωτηστηκου λογο οτι αυτεσ οι λαμπες ειναι μικρες και το ενυδρειο 2 μετρα
καμια ιδεα ? ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπαρχουν??? | Konstantin79 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 17-04-11 22:01 |
Ανακατασκευή λίμνης για 4500 λίτρα. | in the pond | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 58 | 28-06-10 18:04 |
ΥΠΑΡΧΕΙ; | Σπύρος Μ | ¶λλα ζώα | 2 | 07-03-08 14:13 |
ΥΠΑΡΧΕΙ DIY CO2 | petros | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 6 | 23-11-07 15:10 |