|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρα να πάρεις ταμπλέτες για τα φυτά καλυτερα να πάρεις ενα σακι flourite και να τον βάλεις εκει οπου θα φυτέψεις...
Κοιταξε πως ειχα ξεκινησει το ενυδρειο μου 180 λιτρα ειναι .. χωρις μπουκάλα co2 , 1 σακουλι υποστρωμα flourite αναμιγμένο με 5 σακια χαλικι ,λαμπες αν θυμαμαι 2 χ 30 watt sylvania πρεπει να ειχε λιγο λιπασμα και diy co2, 3 μπουκάλια του νερου και ευκολα φυτάκια.. Οι λάμπες δεν παιζουν κανένα ρόλο, απλα τα par... εγω πλέον χρησιμοποιω σε ολα μου τα ενυδρεια απλες osram.. Προσπάθησε να διαβάζεις το φυτό τι χρειάζεται.. αν το καταφέρεις αυτο θα ξερεις τι να βάλεις στο ενυδρείο.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43791 Αυτο μεχρι ενα σημειο πηγαινε καλά μετα εμφανιστηκε black beard algae και πηρα μπουκαλα co2 γιατι δεν πηγαινε άλλο.. Ειναι ταλαιπωρία το diy co2 και στα τοσα λιτρα θα δεις μικρες διαφορες.. Ψαξε για μεταχειρισμένο μανομετρο και πηγαινε παρε - νοικιασε μια μπουκάλα , και ας το εχεις χαμηλών απαιιτησεων , μετα μπορεις να παιξεις με φωτισμο και λιπάσματα. Το co2 μια φορά θα το παρεις , και το γεμισμα αν ειναι 5 κιλη θα σου κραταει και 4 μηνες... Φιλε και εγω απο νησι ειμαι και καταλαβαινω τι λες... εχω δωσει και εγω πεταμένα λεφτα απο τις αγορες εδω, πλέον απο Αθήνα η Θεσσαλονικη. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
παρεπιπτοντος βρηκα και το χοντρο χαλικι που εχω ριξει σαν συμπληρωμα πανω απο το ψιλο! ειναι αυτο http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2509 ειναι καπως χοντρουτσικο εε?? |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη μου δυστυχώς αυτό το χαλίκι είναι ΠΟΛΥ χοντρό. Δύσκολα θα ριζώσουν φυτά σε αυτό ή σε οτιδήποτε βρίσκεται από κάτω του γι' αυτό το λόγο.
Η ιδέα του nicpapa είναι πολύ καλή. Αν δεν θέλεις να ξεστήνεις και να αδειάζεις υποστρώματα, αφαίρεσε τοπικά εκεί που θα φυτέψεις και αντικατάστησε με 2-3 εκ flourite υπόστρωμα και κάλυψέ το με 2-3 εκ ψιλό χαλίκι μόνο και μόνο για να μην εκτίθεται το flourite στο νερό και ενθαρρύνει τις άλγες. Η Seachem πάντως λέει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν βασικό πυθμένα χωρίς να το καλύψεις. Το ξέρω θέλει λίγο δουλίτσα αλλά είναι κρίμα να χάσεις τα φυτάκια. Για CO2 το Excel κάνει θαύματα σε μικρές ποσότητες (για τα λίτρα σου υπολόγισε περίπου 10ml την πρώτη μέρα ΜΕΤΑ την αλλαγή νερού και 2ml κάθε επόμενη ημέρα. Την ημέρα της αλλαγής δεν ρίχνεις τίποτα μέσα). Ξεκίνα με αυτά και μετά βλέπουμε. Για τις λάμπες σου έχω στείλει πμ. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις ζωντανα στο ενυδρειο αυτη τη στιγμη? Γιατι το excel σε κανονικη δοσολογια με ασπονδυλα, ξεχασε το καλυτερα. Επισης, να ξερεις οτι μπορει να καψει φυτα οπως κερατοφυλλο, egeria densa, ισως και την cabomba (με επιφυλαξη).
|
|||
|
|||
![]()
το ξεστημα μαλον δεν θα το γλιτωσουμε αλλα οχι για τωρα!θα κοιταξω να αλλαξω τις λαμπες σαν πρωτη κινηση και αργοτερα θα ερθουν και τα υπολοιπα!ενω θελω να χρησιμοποιησω υποστρωμα θα χρειαστω πολυ και τα οικονομικα δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση!αν το ξεστησω αργοτερα που θα το ξεστησω αν συνεχισει ετσι θα του αλλαξω ολο το χαλικι και πιστευω οτι θα χρειαστω γυρω στα 30 -35 λιτρα!λεω να βαλω αυτο http://www.petsupermarket.gr/3734/%C...%BA%CE%B9.html και να χρησημοποιω ποτε ποτε καμια ταμπλετιτσα!!σαν χαλικι πως το βλεπετε?εχει και λιγο χοντροτερο αλλα δεν ξερω!
|
|
||||
|
||||
![]()
αφού υπάρχει μεγάλη ποσότητα ψιλού υποστρώματος, αν γίνει προσεκτική φύτευση βαθειά και στερεωθούν δεν θα σηκώνονται τα φυτά.
κι εγώ στην αρχή ωσπου να "πιάσουν" είχα θέματα. πήρα βοτσαλάκια ενυδρειακά, έδενα με κλωστή προσεκτικά το φυτό και το έχωνα με το βότσαλο στην φύτευση. η κλωστή σαπίζει με τον καιρό δεν υπάρχει πρόβλημα. υπάρχουν και ειδικά πλαστικά ενυδρειακά τσιμπιδάκια αλλά εγώ βολεύτηκα μ αυτό τον τρόπο και επίσης στην αρχή γύρω από το φυτό δημιουργούσα ένα κύκλο ασφαλείας με τα μοπάνι να μην πλησιάζουν τα ψάρια. μια ταμπλέττα πλησίον όχι κολλητά της ρίζας για λίπανση είνα πιστεύω αρκετή για εύκολα φυτά. όχι υγρό λίπασμα σε κάθε αλλαγή είναι πολύ. μια φορά το μήνα είναι η γνώμη μου τα υποστρώματα και το co2 είναι για πολύ ειδικών απαιτήσεων φυτεύσεις δεν νομίζω οτι είναι αυτό το ζητούμενο του φίλου μας αλλά να στερεώσει σωστά τα φυτά του τώρα στην αρχή. κάνε μια μεγάλη αλλαγή και όταν είνα χαμηλά η στάθμη, βάλε το χέρι σου δεν γίνεται με την τσιμπίδα. αν φοβάσαι για τα ψάρια βάλε ιατρικά γάντια.
|
|||
|
|||
![]()
Μαρια το χαλικι θελω να το αλλαξω αργοτερα γιατι το εχω μπερδεμενο και δεν ειναι και στη σωστη ποσοτητα!αργησα να σας γνωρισω εδω στο φορουμ και οι πετσοπαδες εκαναν τα μαγικα τους (βοηθησα βεβαια και εγω)!η camboba που καταφερα και την σταθεροποιησα στο βυθο και ειναι ακινητη εδω και 15 μερες τα παγαινει περιφημα!αναπτυσετε γρηγορα μπορω να πω και εχω κλαδεψει και 2 φορες και παμε για τριτη!!πως τα καταφερα....πηρα 5-6 stems στο χερι μου τα εκανα ματσακι και τα τυλιξα με υαλοβαμβακα και εδεσα με κλωστη για να μην ξετυλιχτει!τα σκαλαρια βαρεθηκαν απο το τραβα τραβα (σου λεει δεν μπορουμε να την βγαλουμε) και την αφησαν ησυχη!το ιδιο δοκιμασα και πριν απο 4 ημερες με μερικα stems απο Hygrophyla polysperma και περιμενω να δω αποτελεσματα!καθε συμβουλη σας ειναι ευπροσδεκτη και χρησιμη!ενα απο τα μεγαλα προβληματα που εχω ειναι οτι απο τα πολλα τσιμπηματα δεν εχουν αφησει φυλλο για φυλλο και αυτα που εχουν ειναι μισα και κακομοιρικα!αυτα δεν ειναι ψαρια...γιδες ειναι.!!
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αυτό ήταν λάθος με την διαφορετική άμμο. προσπάθησε με τον τρόπο σου, το θέμα είναι στο σωστό φύτεμα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συμβουλες | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-05-10 02:16 |
diy 45-30-30 συμβουλες | mao | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 16-09-09 04:13 |
Συμβουλες | ggeos | Malawi | 6 | 09-04-08 22:46 |
συμβουλεσ για κοι | thu vu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-03-08 16:49 |
συμβουλες | vanilla | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 08-05-07 13:57 |