|
|
|||
|
|||
![]()
έκανα ήδη αλλαγή πάνω από 70%.
Το ammonia remover της fluval έχω ψάξει πολύ να βρω τι ακριβώς είναι, αλλά δεν βρήκα τίποτα πουθενά! Μήπως να το ξαναβάλω μέχρι να πάρω πάλι μπόλι? |
|
||||
|
||||
![]()
γι αυτό δεν ξέρω, περίμενε από delta66 ή Nick74
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν ρωτάω και ξαναρωτάω τα ίδια πράγματα απλά μερικές φορές είμαι λίγο χαζή.
![]() Θα περιμένω λοιπόν κι εν τω μεταξύ θα ελέγχω τα επίπεδα αμμωνίας και θα κάνω αλλαγές νερού. Νομίζω πως τώρα το κατάλαβα σωστά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ, για το περιφημο ammonia remover δεν υπαρχουν πληροφοριες οποτε μονο να υποθεσουμε μπορουμε (μαλλον ζεολιθος θα ναι, αλλα ποιος μπορει να ξερει τι παιζει με τα βιομηχανοποιημενα προιοντα? Εδω ενα καρπουζι παιρνεις και μπορει στην πραγματικοτητα να ειναι διασταυρωση καμηλοπαρδαλης με γκομπλιν ), ομως αν μπορεις να προμηθευτεις λιγο ζεολιθο (οχι απο φαρμακειο γιατι μιλαμε για ασυστολο βιασμο και τσεκουρωμα, η κανονικη τιμη του ειναι μονοψηφιος αριθμος ευρω το κιλο. Αν ψαξεις στα ποστς των καταστηματων εχει ο isle of eco ) δεν ειναι κακη ιδεα να συμπληρωσεις μια μικρη ποσοτητα (πχ μια χουφτα) στο φιλτρο σου
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ!
Νομίζω πως ξέρω που θα βρω, οπότε Δευτέρα πρωί θα κοιτάξω να προμηθευτώ, αλλά από τις περιορισμένες γνώσεις μου πάνω στην γεωλογία, ο ζεόλιθος δεν απελευθερώνει διάφορα ιόντα? Μήπως αυτά δημιουργήσουν επιπλέον πρόβλημα στα ψάρια? ------------------------- οκ άκυρη η τελευταία ερώτηση, μόλις θυμήθηκα πως τον ζεόλιθο τον χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην βιολογική κτηνοτροφία, οπότε κάτι παρεμφερές θα ισχύει και για τις ιχθυοκαλλιέργειες! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Φρόσω : 12-05-13 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ναι χρησιμοποιειται στις ιχθυοκαλλιεργειες και στην κτηνοτροφια στη γεωργια (και στις ριζες των φυτων σε υποστρωμα ενυδρειων) κτλ κτλ κτλ...
βεβαια μην παρεις αυτο που ειναι εντελως σκονη που χρησιμοποιουν στην κτηνοτροφια (το πουλανε και για ανθρωτπινη χρηση στα φαρμακεια, το ιδιο υλικο με διαφορετικη τιμη... ) γιατι θα σκορπισει μεσα στο ενυδρειο. Παρε σε μια λογικη κοκκομετρια τουλαχιστο 3-4 χιλιοστα (να μπορει να μεινει μεσα στο φιλτρο)
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και καποια στιγμη ερχεται και ο κορεσμος του.
|
||||
|
||||
![]()
οταν κορεστει "επαναφορτιζεται" σε δυνατο δυαλυμα αλατιου σε υψηλη θερμοκρασια...
Η αληθεια ειναι πως αλλοι το παρουσιαζουν σα μαγικο υλικο "γι καθε νοσο και καθε μαλ...." και αλλοι δε το γουσταρουν και πολυ (συνηθως ενυδριαδες που τους λεγαν πως ειναι "μαγικη σκονη" για την αμμωνια, και ειδαν οτι τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι απλα). Ειναι ενδιαφερον υλικο που το γνωριζουμε απο την αρχαιοτητα αλλα ακομα ανακαλυπτουμε τις χρησεις του (ισως μας λυσει και το ενεργειακο τελικα αφου μπορει να συσωρρευει θερμοτητα και να την εκπεμπει οταν θελουμε, τουλαχιστο συμφωνα με νεες ερευνες). Οσον αφορα τις ενυδριακες του χρησεις προσωπικα δεν τον αντιπαθω καθολου (ισα ισα πιστευω πως εχει χρησεις) αλλα σε ενα σωστο ενυδρειο με σωστο ωριμο βυθο και φιλτρο που τρεχει με πληρη βιολογια μαλλον ειναι περιττος (ισως η χρηση του περιοριζεται στο ριζωμα των φυτων)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Απορίες | Ανδρέας | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 22-11-10 16:00 |
Μέγεθος χρυσοψάρων και Ηλικία | Αντάρης | Αναπαραγωγή | 6 | 04-05-09 10:20 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |
Απορίες | AXEL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 01-06-07 21:22 |