|
|
||||
|
||||
![]()
η Ανουμπια εχει 6 φυλλα τεραστιων διαστασεων..!! δεν εχω και φωτο να στο δειξω τωρα.... και ειναι πανεμορφο φυτο οπως ειναι τωρα με τρομερη μορφη (για μενα παντα) θα δω ισως να τους πω να αγορασουμε καινουργιο...
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- και κατι ακομα Δεν εχει καπακι θα ψαξω να βρω κατι σε καπακι αλλα γενικα αν ειναι χωρις καπακι υπαρχει θεμα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 25-04-13 στις 12:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Nαι με τον μονομαχο υπαρχει θεμα γιατι πηδαν!
|
||||
|
||||
![]()
οχι καλυτερα χωρις καπακι
|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι χωρις καπακι?Θα αφηνες μονομαχο σε ενυδρειο χωρις καπακι?
|
||||
|
||||
![]()
ενωοιτε γιατι διαφωνεις?και εξηγουμε ο μονομαχος ειναι λαθυρινθοψαρο που θα πει οτι εχει αναγκη να βγαινει στην επιφανεια και να αναπνεει αερα σε ενα ενυδρειο με κλειστο καπακι ο αερας που υπαρχει εκει μεσα δεν ειναι ποιοτηκα το ιδιο καλος οσο και χωρις καπακι γιαυτο το λογο απαγορευονται και τα φυτα επιφανειας.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε ενα αλλο θεμα βλεπω οτι καποιος φιλος που εκανε μια εκπληκτικη μονομαχιερα οτι για το υποστρωμα εχει βαλει http://www.petcity.gr/product/JBL-AQ...-24300078.html και απο πανω http://www.petcity.gr/product/JBL-MA...-22402537.html .
Εγω στο δικο μου ενυδρειο δεν εχω καποιο ειδικο υποστρωμα για το φυτο, (και απο μεθαυριο φυτα !!!) το απλο πετραδακι εχω μονο μεσα. ΑΛΛΑ εχω κατι μακαρονια που περιεχουν σιδηρο και ειναι για τα φυτα οτι πρεπει..!! οποτε σκεφτομαι να βαλω μονο σκουροχρωμο αμμοχαλικο κατω και να φυτεψω τα φυτα μου μετα...! δε πειραζει φανταζομαι. Για το καπακι βλεπω οι αποψεις ειναι 50-50 ------------------------- χωρις καπακι ομως δεν θα χει και λαμπα... (οχι οτι δεν υπαρχει φωτισμος απο το μαγαζι μια χαρα θα ειναι) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 25-04-13 στις 12:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην η ανουβια δεν φυτευετε οποτε τι νατο κανεις το υποστρωμα επισης εαν εχεις σκοπο να βαλεις φυτα τοτε παρε το υποστρωμα αν και προτημω το φλουρις της σιχεμ.και εαν βαλεις φυτα απο φωτησμο τι θα κανεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν αποφασίσεις να μη βάλεις καπάκι, καλό είναι να τοποθετήσεις κάποιο πλέγμα για να μην πηδήξει απ έξω ο μονομάχος...αλλιώς αφήνεις τη στάθμη του νερού τουλάχιστον 10 cm χαμηλότερα από το ύψος του τζαμιού για τον ίδιο λόγο..
Για φωτισμό μπορείς να βρεις κάποιο hang on φωτιστικό. Τα φυτά επιφανείας πιστεύω ότι καλό κάνουν..εκτός των νιτρικών που απορροφούν, δημιουργούν σκιες και νοιώθει το ψάρι καλύτερα...εντάξει, μπορείς να φροντίζεις να μην καλύπτουν όλη την επιφάνεια για να ανεβαίνει ο μονομάχος να αναπνέει.
|
||||
|
||||
![]()
το ιδιο πραγμα κανει το κερατοφυλο δεν εχω δει ποτε μονομαχο να πηδαει απεξω εδω στα ποτηρακια ειναι και δεν πηδανε μπας και σωθουνε....πως ακριβως θα περιορησεις πχ την φακη να μην πιασει ολο το ενυδρειο????απο φωτησμο προτηνω την διπλη κρεμαστη λαμπα για φυτα της ντανερλε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βαλε καπακι. Δεν πρεπει να ειναι ερμειτικα κλεισμενο, δλδ πρεπει να υπαρχουν μικρα ανοιγματα για να μπαινει οξυγονο μεσα, αλλα οχι πολυ μεγαλα γιατι αν αποφασισουν να πηδηξουν (συνηθως γιατι νομιζουν οτι ειδαν καποιο εντομο κλπ) χωρανε κι απο 1 εκ χαραμαδα. (εχει συμβει πολλακις, αν κανεις αναζητηση στα φορουμ θα βρεις τετοιες περιπτωσεις). Αναμεσα στο καπακι και την επιφανεια νερου αφησε 2-3 εκ κενο. Δεν ειναι απαραιτητα τα 10 εκ.
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα,
οκ λοιπον κομπλε με το καπακι και το φως...!! ------------------------- καλησπερα παιδια...! Σημερα πηγε το αφεντικο μου στο πετ στη Θεσ/νικη και πηρε πρασινη αμμο (δεν ειχε πιο σκουρη ) πηρε κερατοφυλλο και κατι ακομα δεν θυμοταν τι... για το φιλτρο τελικα πηρε με 11 ευρω ενα φιλτρο με sprey bar και 200 L/h αν δε κανω λαθος οποτε νομιζω ημαστε κομπλε μενει να κανω ενα καθαρισμα τον κυβο με νερακι και σαπουνακι. Το καπακι θα το κανω μαλλον το σουκου..! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 26-04-13 στις 14:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πρασινη??
![]()
|
||||
|
||||
![]()
+1
και τα σαπούνια/απορρυπαντικά είναι λίγο επικίνδυνα...εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο ενυδρείο...
|
||||
|
||||
![]()
με ξυδι και χλιαρό νερο καθαρισμα..και μετα ξεπλυμα με αφθονο νερο ...και σφουγγάρι πιατων καθαρο για να το καθαρισεις (προσοχη !! ΜΟΝΟ απο την κιτρινη μερια αλλιως θα γεμισει γρατσουνιες το τζαμι)!!!!!!..
πρασινη αμμο οταν λες?!>>.χρωματισμένη!!?... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οχι σαπουνια. Δεν ξεπλεται ευκολα. Αν χρειαζεται απολυμανση, την κανεις με διαλυμα χλωρινης 5% νερο 95% και ξεπλενεις με αφθονο νερο μεχρι να μη μυριζει απο κοντα στη μυτη η χλωρινη. Αν θες για σιγουρια, το γεμιζεις με νερο και βαζεις και αντιχλωριο.
|
||||
|
||||
![]()
μαλιστα οκ..!! νερακι και ξυδακι..! τις χλωρινες ασε μην κανω καμια πατατια...!
Για την αμμο οχι δεν ειναι χρωματισμενη αν καταλαβα καλα τι εννοεις, απλα ειναι σκουρη πρασινη χαλαζιακη αμμος. τωρα παιδια οτι με ειπε σας λεω... |
|
||||
|
||||
![]()
ναι με πηρε και μενα τηλεφωνο και δε μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα...!! ειχε λεει κοκκινη οχι ενοτνη... το πρασινο ειναι σκουρο κυπαρισσι
![]() ![]() ------------------------- σκετο νερο δηλαδη λετε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 26-04-13 στις 15:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το ενυδρειο της γυναικας μου μετα απο πολλη δουλεια | Stivv27 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 04-11-11 12:03 |
Η δουλεια μου | Raven | Επί παντός επιστητού | 53 | 15-10-10 09:25 |
Κανει δουλεια;;;; | bill | Φίλτρανση | 9 | 15-12-07 01:18 |
δουλεια δεν ειχα | GP250381 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 19-11-06 12:07 |