|
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οι συγκεκριμενες σαρανταποδαρουσες ειναι αυτες που ειναι επικινδυνες στο τσμπημα?διοτι εχω κι εγω αρκετες στον κηπο ,αλλα μου εχουν πει οτι αυτες δεν τσιμπανε,καποιες αλλες που ειναι πιο λεπτες και με πιο μακρια ποδια,σαν τριχες ειναι οι επικινδυνες...ξερετε κατι γι αυτο?
θοδωρη,τι μηχανη εχεις?απιστευτες φωτογραφιες!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Η συγκεκριμένη, τσιμπάει παιδιά. Όπως και να το κάνουμε όμως, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες, να μας τσιμπήσει μια μέλισσα ή μια σφήκα, παρά αυτό το πολύ παρεξηγημένο έντομο. Προσωπικά, μόνο μια φορά στη ζωή μου άκουσα κάποιον να τον έχει δαγκώσει σαρανταποδαρούσα. Ακόμα και να τις ενοχλήσεις, ψάχνουν μέρος να κρυφτούν. Δεν είναι επιθετικά έντομα, όπως π.χ. οι σφήκες. Θα δέχομαι τουλάχιστον 10 τσιμπήματα από σφήκες τον χρόνο καθώς κλαδεύω δίπλα από τις φωλιές τους. Σιγά το πράμα.
|
||||
|
||||
![]()
καλα,ναι..εγω ρωτησα επειδη συνηθως τις εχω δει διπλα στο κοτετσι,οταν σηκωνω πετρες κι επειδη παταμε συνεχως εκει ξυπολητοι ..περισσοτερο για τα παιδια ανησυχω γιατι δεν ειναι ο πονος του τσιμπηματος,μην εχουν καμια αλλεργια φοβαμαι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχουν αλεργία στις μέλισσες, θα έχουν και σε ένα τέτοιο τσίμπημα. Μπορεί να δαγκώνουν μόνο μεν, αλλά διαθέτουν αδένες που περιέχει ακίνδυνο για τον άνθρωπο δηλητήριο, ώστε να ακινητοποιεί την λεία τους.
|
||||
|
||||
![]()
αλλεργια,μπορει να εμφανιστει σε οποιαδηποτε στιγμη της ζωης μας,ακομη κι αν εχουμε τσιμπηθει παρα πολλες φορες προηγουμενως,γι αυτο κι εσυ,προσοχη με τις σφηκες
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται πως πρέπει να προσέχουμε. ¶μα δούμε και υπάρχουν συμπτώματα από το τσίμπημα, δεν το αφήνουμε απλά να περάσει.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για την αναπνοή και το ιδανικό βάθος νερού | flea | Bettas | 28 | 13-11-11 20:50 |
Corydoras σε πόσο βάθος; | nekcharis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 10 | 31-08-09 21:20 |
Φωτισμός σε ενυδρείο με βάθος 80cm | John T | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 07-02-09 10:17 |
Βάθος λίμνης | jimbardis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 29-09-05 12:51 |
Ο κήπος της Εδέμ | fidel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 20-05-05 08:39 |