|
|
||||
|
||||
![]()
το μπλε φωτισμό το χρησιμοποιούν αρκετοί νταμαράδες που έχουν ψάρια με μπλε απόχρωση όπως πχ. https://www.google.gr/search?q=front...w=1024&bih=653
αλλά θέλει προσοχή και συνεχή παρακολούθηση και επέμβαση αν χρειαστεί (λόγω άλγης). πάντως το αποτέλεσμα αυτού του φωτισμού μου αρέσει πολύ. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για τις απαντησεις παιδια ως τωρα! η αγορα θα μετατεθεί για 1-1,5 μηνες μετα, γυρω στα μεσα Ιουνιου οποτε θα το δω καλυτερα το θεμα ενυδρειο και θα επανελθω δριμυτερος με ερωτησεις!
ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορουσες ολο αυτον τον καιρο να ξεσκονισεις ολα τα θεματα εδω μεσα και διαβασεις και να κατανοησεις τα ποιο πολλα για τους αρχαριους οποτε οταν ερθει εκεινη η στιγμη της αγορας να εισαι σιγουρος για ολα!
|
|||
|
|||
![]()
βασικα αυτο θα κανω! αντε να δουμε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κύβο της dennerle τον έχω και έχει υπερ και κατά (κατά τη γνώμη μου)
Τα υπερ του 1. Είναι αρκετά "μαζεμένος", σε περίπτωση που δεν έχεις χώρο (κι εσύ όπως κι εγώ ![]() 2. Είναι πολύ ωραία κατασκεύη 3. Μ αρέσουν οι κρεμαστές λάμπες που έχει 4. Επειδή έχει ύψος, επιτρέπει στα φυτά σου να μεγαλώνουν αρκετά (χωρίς να χρειάζεσαι συχνά κλαδέματα) Τα κατά 1. Ακριβός (αν τον πάρεις από το γνωστό κατάστημα και υπάρχει δωροεπιταγή, μπορείς να αγοράσεις επιπλέον υλικα / χαλίκι, υπόστρωμα κλπ) 2. Το εσωτερικό του φίλτρο μετά από λίγο καιρό χρειάζεται αντικατάσταση 3. Ο κύβος γενικα σε περιορίζει στις επιλογές σου (μπορεί να γίνει μια πάρα πολύ ωραία μονομαχιέρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64842 & http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67882 ![]() 4. Πρέπει είτε να τρυπήσεις το καπάκι του για να προσθέσεις ανεμιστήρες ή κάνεις κάποια άλλη πατέντα Καλό ξεκίνημα εύχομαι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
'H κανεις ενα κυβο σαν του Σακη απο πανω!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας και πάλι!
Νεότερα: αγοράστηκε τελικά ο Sera 64lt. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος όπως φαίνεται μέχρι τώρα.. Έβαλα μέσα 5-7 πόντους μαύρο και λευκό χαλίκι, 2 πέτρες επίσης άσπρο μαύρο (δε θυμάμαι υλικό, σίγουρα ΟΧΙ ασβεστόλιθο), και ένα κομμάτι ξύλο, όλα αγορασμενα από pet shop.. Αφού επλυνα με ζεστό νερό, πέτρες, ξύλο, χαλίκι και τα άφησα σε νερό 24 ώρες, τα έβαλα στο ενυδρείο μου γεμισα νερό και ξεκίνησα με 3 καπάκια microbe lift special blend. ¶λλα 3 καπάκια μετά από μια βδομάδα και άλλα 3 προχτες στις 21 μέρες ακριβώς. Αλλαγή νερού δεν έχω κάνει ακόμα, θερμοκρασία όλο τον καιρό 27-29C. Στην αρχή (10 μέρες) είχα ανοικτή και την λάμπα 8 ώρες, μετά μου είπαν ότι τσαμπα αφού δεν έχω φυτά μέσα.. Από αλγη τίποτα, το ενυδρείο είναι σε σκοτεινό δωμάτιο. επίσης να πω ότι το νερό είναι μαύρο εντελώς, λες και έβαλα blackwater, ενώ δεν έχω βάλει, πιθανώς από το ξύλο(?). Χτες έβαλα από την αεραντλία μου ένα σωλήνα, κατευθείαν μέσα στο διαμέρισμα ( το ενυδρείο έχει στην πλάτη του 4 διαμερίσματα με σφουγγαρι, θερμαντηρα, βιολογικο υλικο και κυκλοφορητή) με το siporax γιατί παρατήρησα ότι μάζευε σαν λαδιλα στην επιφάνεια, πιθανώς από κακή κυκλοφορία νερού στην επιφάνεια του.... Επίσης χτες πρόσθεσα ένα υλικό στο φίλτρο σαν αστερίας που υποτίθεται ότι βοηθάει τα βακτήρια να δομηθουν πάνω σε αυτό εύκολα... Σήμερα μετραω και παίρνω τα εξής gH= 8 KH= 6 NO2= 0 pH= 8.5 (και το νερό της βρύσης μου τόσο είναι) NH4 NH3= 0 NO3= 0 Κάτι γίνεται λάθος? Δεν έπρεπε τα νιτρικά να είναι ηδη ψηλά? μήπως δεν ξεκίνησε η διαδιακασία ακόμα?? Παρεμπιπτόντως, σε ένα πιο μικρό 16 λίτρων που το ξεκίνησα ταυτόχρονα με το 64λιτρο, με ίδιες κινήσεις, αμμωνία είναι μηδέν, τα νιτρώδη είναι στο 5mg, τα νιτρικά στο 50... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλησπερα | @ggelos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 16-08-11 21:47 |
καλησπερα | kostsa | Malawi | 4 | 08-10-09 15:28 |
καλησπερα | kwnstantina | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 23-02-08 00:19 |