|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα, τουλάχιστον 4. τα συνήθη, κολοκυθάκι, καρότο, αγγούρι,(σε μεγάλα κομμάτια και τσιμπολογάνε) αρακάς(ξεφλουδισμένος).
εναλλακτικά μαρούλι, λάχανο, (αυτά τα δύο τα κόβω σαν τα φυλλαράκια της τροφής), ξυνόμήλο, σπανάκι. και απο τότε που το έμαθα πρόσφατα, μια φορά την βδομάδα λιωμένο σκόρδο στο οποίο μουλιάζω την τροφή και ρίχνω και τις ίνες μέσα. το τοπ τους είναι το κολοκυθάκι, το αγγούρι και το σκόρδο. τα καρότο, κολοκυθάκι, αγγούρι, μήλο που είναι μεγαλύτερα τα καθαρίζω, τα κόβω στα κομμάτια που υπολογίζω οτι χρειάζομαι κάθε φορά και τα συντηρώ στην κατάψυξη. όταν θέλω παίρνω το κομμάτι της μερίδας, το βράζω σ ενα μπρικάκι ,δυο τρια λεπτά δουλειά είναι, το σουρώνω και μόλις κρυώσει το δίνω. έτσι πάντα κάτι έχεις στην κατάψυξη και δεν προβληματίζεσαι. εννοείται δίνω σαν δεύτερο γεύμα τα εμπορικά σκευάσματα |
|
|||
|
|||
![]()
Oταν λες μεγαλα κομματια, δηλ. ποσο μεγαλα; Την ημερα που δινεις αυτα τα λαχανικα, δινεις και ετοιμη τροφη;
|
|
||||
|
||||
![]()
το εν τρίτον του κολοκυθιού, το κόβω στα 4 και ρίχνω ανάλογα το μέγεθος τα 2 ή 3κομμάτια (το υπόλοιπο το δίνω σ ενα πλεκοστομο). κι έχω 3 χρυσόψαρα. όλη μερά το τσιμπολογάνε. αν είναι μικρο κολοκυθάκι το κόβω στα δύο και πάλι στα 4.
αν το απόγευμα δω οτι υπάρχει ακόμα δεν το αφαιρώ γιατί πρωί πρωί το τρώνε. αν το έχουν τελειώσει, τους δίνω λίγο ακόμα φαγάκι2-3 ώρες πριν κοιμηθούν. ιδίως από τότε που τους δίνω σκόρδο, ποτέ μα ποτέ δεν έχω δει κλωστούλες τα κακά τους. κι ενώ γίνονται τούμπανο οι κοιλιές τους με τα λαχανικά μεσα σε λίγη ώρα ξεφουσκώνουν και είναι υπερκινητικά. |
|
|||
|
|||
![]()
Κουβεντα που ανοιξαμε τωρα αλλα... κανει να τσιμπολογανε ολη την μερα; Δεν ισχυει εδω οτι δεν πρεπει να τρωνε συνεχεια, γιαι θα σκασουν;
|
|
||||
|
||||
![]()
μα τι είναι το κολοκυθάκι και το αγγούρι? δεν επιβαρύνονται. οι τροφές του εμπορίου που τις δίνω φυσικά είναι πολύ συμπυκνωμένες γι αυτό δίνουμε τσιγκούνικα. το τσιμπολόγημα του κολοκυθιού προσομοιάζει με την φυσική διαδικασία ανεύρεσης τροφής.
δεν ξέρω δεν είμαι και ειδικός αλλά προσωπικά από τότε που ακολουθώ αυτό το σύστημα τα βλέπω πιο δραστήρια και ζωηρά. τους κάνω και νηστεία μια φορά στις 10μέρες. όταν το πρωτοξεκινήσεις, ρίξε λιγότερο και κράτησε ένα κομματάκι βρασμένο στο ψυγείο γιατί μπορεί να είναι διστακτικά στην αρχή. ------------------------- Παράθεση:
η σωστή διατροφή είναι η βάση της καλής υγείας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 20-04-13 στις 23:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μαλιστα...θα το εφαρμοσω κι εγω λοιπον...
Γιατι π.χ. μαρουλι που τα ταϊζω, μαλλον τους δινω λιγο, περιπου οσο 5-6 φυλλαρακια τροφης |
|
||||
|
||||
![]()
όχι πολύ περισσότερο, το ζεματάω πρίν και το ψιλοκόβω γιατί αλλοιώς δεν βυθίζεται. μισό φύλο και... τους βάζω
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρυσοψαρα με κοι | μανωλης123 | Χρυσόψαρα | 9 | 07-05-11 18:34 |
DIY 3d bg gia 60λ Χρυσοψαρα | Nektamen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 12-04-11 13:59 |
Ροη για χρυσοψαρα.. | achisael | Χρυσόψαρα | 2 | 08-01-11 14:17 |
τα χρυσοψαρα μου!! | Marilenaki | Χρυσόψαρα | 16 | 14-09-09 13:18 |
χρυσοψαρα+??? | dinos99 | Χρυσόψαρα | 22 | 02-11-07 15:43 |