|
|
||||
|
||||
![]()
Το παρατηρω κ γω απο τοτε.Μαλλον εγω αντεδρασα λιγο υπερβολικα γιατι και στο λινκ ετσι φαινονται τα λεπια και στα αλλα!
Αποτι βλεπω θελει και ψηλοτερη θερμοκρασια. Ο διακοσμος του ενυδρειου μια χαρα ηταν..αλλα τα φαγανε ολα τα φυτα..ουτε φυλλο δεν αφησαν.. Τωρα θα ξαναεπιχειρησω να βαλω μεσα φυτα και να εμπλουτησω τη διατροφη τους σε κανενα λαχανικο μηπως κ δε τα φανε.. Ναι υπαρχει silver dollar.Μου το φερανε σαν δωρο επειδη εμοιαζε με τα αλλα 2 και νομιζαν οτι ειναι ιδια αλλα δε το δεχτηκαν πισω στο πετ σοπ.
|
||||
|
||||
![]()
Τα περισσότερα φυτά θα στα ξεκάνει (είναι φυτοφάγο το silver dollar)... φτιάξε τον διάκοσμο με κάποια πικρά είδη πχ. anubias για να σου κρατήσουν.
Το silver dollar θα πρέπει να βγει ή να φτιάξεις άλλο ενυδρείο (η προσωπική μου άποψη είναι.... ΟΧΙ λιγότερο 300-350 λίτρα)... γιατί γίνεται μεγάλο και ζει κι' αυτό σε κοπάδι. Γενικά είναι πολύ φοβιτσιάρικα τα κοπαδόψαρα, όταν ΔΕΝ τα διατηρείς σε ομάδα... γιατί ΔΕΝ έχουν την ασφάλεια που υπάρχει, μέσα σε αυτήν. Έγραψες ότι τρομάζουν όταν ανάβουν τα φώτα..... φροντίζεις η διαδικασία του ανάματος και του σβησίματος να ΜΗΝ είναι απότομη; Υπάρχει πχ. φυσικός φωτισμός στον χώρο ΠΡΙΝ ανάψουν τα φώτα του ενυδρείου; Υπάρχει κάποιος χαμηλότερος φωτισμός στον χώρο όταν σβήνουν... για να ΜΗΝ πέσει το μαύρο σκοτάδι.... σαν κεραυνός; Έχεις κάποιο αυτόματο χρονοδιακόπτη... ώστε να έχουν σταθερή φωτοπεριόδο; Για τι μέγεθος ενυδρείου μιλάμε... θύμισε μου. Καμιά γενική φωτογραφία μπορείς να βάλεις; |
|
||||
|
||||
![]()
Κι ομως ξεκινησε να τρωει πρωτα την anubia..μετα εφαγε ολα τα υπολοιπα και μετα την αποτελειωσε ..
Εχω χρονοδιακοπτη να εχει συνεχομενο φως 8ωρο.οταν αναβει εχει φυσικο φως και οταν σβηνει αφηνω ενα αλλο φως πιο χαμηλο για κανα 15λεπτο.. το ενυδρειο ειναι μικρο..ακομα και για τα αλλα 2..60λιτρα.Θα κοιταξω να βγει το δολαριο.. το ενυδρειο ηταν ετσι..δεν ηταν φτιαγμενο καλα.ειχα βαλει καπως προχειρα τα φυτα για να μη χαλασουν.αλλα δε προλαβα..και δεν ηξερα να τα φτιαξω κ πολυ καλα..
|
||||
|
||||
![]()
Με τον φωτισμό... όλα εντάξει. ΑΝ βγάλεις το silver dollar... μάλλον θα σταματήσουν τα προβλήματα με τα φυτά.
Τα θέματα σου είναι... ο αριθμός των ψαριών... το μέγεθος του ενυδρείου (χρειάζεσαι 120-150 λίτρα για να συμπληρώσεις και τα υπόλοιπα ψάρια της ομάδας)... και οι συνθήκες του νερού (ΡΗ 7, θερμοκρασία 26-28 ).- |
|
||||
|
||||
![]()
Θα παρω εναν θερμοστατη γιατι αυτος που εχω δεν κανει προφανως..θα χαμηλωσω κ το ph.και τα υπολοιπα θα τα διορθωσω σιγα σιγα!!
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!ολους!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
1. Γιατί να ΜΗΝ κάνει ο θερμαντήρας που έχεις; Οι περισσότεροι ΑΝ όχι όλοι... φτάνουν άνετα τους 30 βαθμούς. Πόσα watt είναι αυτός που έχεις;
2. Ποία μέθοδο θα ακολουθήσεις, για να μειώσεις το ΡΗ; 3. Ελπίζω να προλάβεις τα διορθώσεις... πριν αρχίσουν, να σου βγάζουν προβληματάκια.- |
|
||||
|
||||
![]()
Δε ξερω ποσα watt ειναι.Ο προηγουμενος κατοχος του θερμαντηρα μου ειπε οτι εχει καθορισμενη θερμοκρασια (24) κ δε βλεπω απο καπου να αλλαζει.
Για το ph εχεις να μου προτεινεις εσυ καποια μεθοδο?(την πιο ευκολη κατα προτιμηση)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sos σηκωμενα λεπια σε γκαπυ | aquatic | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 24-03-13 13:12 |
Φουσκωμενο με σηκωμενα λεπια(guppy) | aNe | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 16-02-11 17:09 |
σηκωμενα λεπια χωρις πρηξιμο | fishme1 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 07-10-07 13:25 |
Λεπια | Θεοδωρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 06-07-06 19:21 |
Κοκκινιλες στα λεπια | Mariel | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 10-07-05 01:32 |