|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου... κάνεις δυστυχώς σοβαρά λάθη.
Παραδέχεσαι μεν την άγνοια σου.... ξερω γω μην εχει και τιποτα αλλο και κολλησουν τα αλλα φοβαμαι.... αλλά παράλληλα κάνεις κινήσεις και ΚΑΤΟΠΙΝ... τις ανακοινώνεις. Θα ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσεις, ΑΝ θα κάνεις αυτά που γράφονται ή αυτά που κρίνεις εσύ απαραίτητα. Να φροντίσω τουλάχιστον... να διαβάζω μόνο. Ο φίλος σου βιολόγος με εντυπωσιάζει... ΑΝ και έχει κάποια βάση αυτό που σου λέει.... προφανώς ξεχνάει όμως κάτι βασικό... την ύπαρξη φαρμάκου και τον κύκλο ζωής, του παθογόνου. Το ψάρι ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ το έβγαλες από το ενυδρείο.... οι αλλαγές συνθηκών στρεσάρουν τα ψάρια... ΟΧΙ οι αλλαγές νερού (όσο συχνές κι' αν είναι..... ΑΝ γίνονται όπως πρέπει). Τελικά... θερμαντήρας μπήκε; Το ΑΝ θέλουμε να φύγει ένα φάρμακο γρήγορα ή όχι.... εξαρτάται από το ίδιο το φάρμακο.... κάποια είναι π.χ. βιοδιασπώμενα. Πες μου ΑΝ έχεις πρόθεση να ακολουθήσεις αυτά που γράφω... τουλάχιστον να μην κάνω τον κόπο... (πολύ φιλικά στο λέω).- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι εννοειτε πως το περνω φιλικα αυτο που λες..!! να βοηθησεις θες
λοιπον θερμαντηρα δεν εβαλα (1ον δεν με περισευουν αυτη την στιγμη να παρω εστω και αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να δαπανισω 15 ευρω και 2ον γιατι και στο φαρμακο επανω δεν λεει οτι χρειαζεται) εχω την διαθεση να ακολουθησω την συμβουλη σου το θεμα ειναι να μπορω κι ολα (καταλαβαινεις τι θελω να πω φανταζομαι) Να τον βαλω παλι μεσα τον ψαρι?? |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται.... η πιο κύρια αιτία για ασθένειες.... ΔΕΝ είναι όταν τα ψάρια στρεσάρονται;
ΥΓ. Πληροφορίες για το ενυδρείο, φίλτρο κλπ.... υπάρχουν κάπου γραμμένες; Βάλε link.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ τον βαζω μεσα παλι.
απλα δεν εχουν ερθει τα υγρα τεστ και δε μπορω να κανω καμια μετρηση..... |
|
||||
|
||||
![]()
boutas ski μου, δεν θέλω να "σε δώσω" γιατί συμπάσχω με τις προσπάθειές σου, αλλά όταν πέθανε το κουφετάκι σου, από τα τρία ψάρια που είχες και λέγαμε είναι πολλά, έμειναν τα δύο που είναι οριακά. τώρα πιο πάνω έγραψες "μαζί με τ άλλα". πόσα έχεις τώρα? κι αυτό που αρρώστησε είναι από τα παλιά ή κάποιο που πήρες πρόσφατα? μήπως το πήρες άρρωστο?
για συμβουλές οτι σου λέει ο discus fan |
|
||||
|
||||
![]()
οχι καλα εκανες το cae ειναι μεσα το οποιο δεν μπορεσα να επιστρεψω (και δεν βρησκω καποιον φιλο να το δωσω) τα παλια ψαρακια ειναι μεσα δεν μπηκε αλλο
|
|
||||
|
||||
![]()
αχ ναι συγγνώμη, αυτό το είχα ξεχάσει. ελπίζω να τα καταφέρει, πολλές απώλειες τελευταία...
|
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 60 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: ~8 μηνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: με το στρωσιμο 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): ~22 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): χρυσοψαρα οραντα 2 και 1 cae 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: καθε βδομαδα 30% 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 5 μερες 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: καθε μερα την τροφη τους 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): ΝΟ2(νιτρώδη): ΝΟ3(νιτρικά): 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΔΕΝ ΕΧΟΥ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 2. ΔΕΡΜΑ: οκ 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: φαινεται κουρασμενο (κολυμπαει ομως) 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): σχεδον κανονικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :κανονικα 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 5 μερες 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: esha2000 + esha exit 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: η αναλογια με τα λιτρα μου 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 3 μερες 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 90% 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : οχι 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: οχι ακομα 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: |
|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες για το φίλτρο... και τα υλικά του;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχασα το στραβωμενο στομα και τα μαγουλα που ειναι λιγο πρησμενα (εξασθενουν ομως απ οτι βλεπω) και την ουρα στην μια πλευρα που εχει καπως ψαλιδιστει
τωρα που τον εβαλα παλι στο ενυδρειο κολυμπαει συνεχεια δεν εχει κατσει κατω.... ------------------------- το φιλτρο ειναι DIY εχει μεσα απο βιολογικο υλικο μακαρονια κεραμικα με προσθετα σιδηρου (για τα φυτα απ οτι βρηκε νομιζω η mariap γιατι απο κει που το πηρα αλλα αντι αλλων με ειπαν) 2 σφουγγαρια και ενυδρειακο βαμβακι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 11-04-13 στις 23:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασπρα στιγματα | χρηστος13 | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 6 | 03-02-12 00:21 |
ασπρα στιγματα | drypes | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 03-11-09 07:56 |
Ασπρα στιγματα | kdros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 10-10-07 17:01 |
ασπρα στιγματα? | tzimakos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 17-07-07 11:26 |
Ασπρα στιγματα και ICK | stydio | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 04-11-04 02:35 |