|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα εισαι με αυτες. Αναλυτικα ο σωστος τροπος ταϊσματος της κατεψυγμενης εδω.
Αν τυχει και κατεβω στην πατριδα (γιατι απο Βολο ειμαι), που δεν το κανω και πολυ συχνα και κυριως, το θυμηθω και βολεψει, μπορει να σου φερω και grindal. Αντε με το καλο, ειναι υπεροχα ψαρακια τα multies! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και πάλι! Θα ανταποδώσω με φωτογραφίες μόλις στήσω το ενυδρείο μου!
|
|
||||
|
||||
![]()
καλή αρχή και από μένα
χάζεψε τα μέχρι να τα πάρεις ... ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64989 |
|
||||
|
||||
![]()
Θα τα δω τα video να πωρωθώ!
Σκέφτομαι τώρα το εξής. Το ενυδρείο μου τώρα όπως είναι λειτουργεί κανονικά. Θα πρέπει προφανώς να το ξεστήσω όλο από την αρχή, να βγάλω τα χαλίκια για να βάλω άμμο πέτρες κελύφη κλπ κλπ. Το φίλτρο είναι στρωμένο εννοείται αλλά τι κάνω μετά; Θα το γεμίσω απλά με νερό, θα βάλω το φίλτρο σε λειτουργία και η βιολογία του ενυδρείου θα έρθει από μόνη της ή θα πρέπει να κάνω κάτι επιπλέον; |
|
||||
|
||||
![]()
Σταματάς το φίλτρο,
κάνεις ότι δουλειά έχεις να κάνεις, βάζεις νερό με αντιχλώριο, βάζεις σε λειτουργία το φίλτρο (δεν πρέπει να μείνει ανενεργό πάρα πολλές ώρες αλλά φαντάζομαι σου φτάνει ένα 6ωρο να τελειώσεις ![]() Αν δεν βάλεις ψάρια αμέσως (κάνοντας και μετρήσεις πιο πριν)θα πρέπει να συντηρείς τη βιολογία σου (πχ ρίχνοντας κάθε μέρα μικρή ποσότητα τροφής). Όταν λες το φίλτρο είναι στρωμένο, φαντάζομαι στο ενυδρείο που δουλεύει έχεις ψάρια κλπ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία! Ναι ναι κανονικά τώρα το ενυδρείο μου δουλεύει με ψάρια. Πριν βάλω σε λειτουργία το φίλτρο με το νέο... design, καλό θα ήταν να του ρίξω ένα καθάρισμα;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εφόσον έχεις στρωμένο φίλτρο από ενυδρείο χωρίς ασθένειες όπως τα λες.
θα προσέχεις τη θερμοκρασία του νέου νερού (και τα βακτήρια επηρεάζονται από αυξομειώσεις της θερμοκρασίας). μετά εγώ θα ταίζα για λιγες μέρες αμμωνία και αν οι μετρήσεις είναι καλές (αμμωνία νιτρώδη 0 και νιτρικά μετρήσιμα) θα έβαζα ψάρια |
|
||||
|
||||
![]()
Χμμ μόλις τώρα σκέφτηκα ότι έχω πάρει και μια πλάτη για το ενυδρείο η οποία υποθέτω πως χρειάζεται καμιά μέρα για να κολλήσει με τη σιλικόνη σωστά; Γιατί μέσα σε 6 ώρες λίγο δύσκολο να κολλήσει...
Αν το κάνω αυτό θα χαλάσω όλη τη βιολογία του φίλτρου εντελώς; Θα πρέπει δηλαδή να επαναλάβω όλη τη διαδικασία στρωσίματος νερού με αμμωνία κλπ για πολλές ημέρες ή θα γίνει πιο σύντομα; ΥΓ: Ναι γνωρίζω πως γίνεται η σωστή διαδικασία καθαρισμού του φίλτρου. Το έχω ξανακάνει! |
|
||||
|
||||
![]()
θα το βάλεις το φίλτρο να δουλεύει σε ένα κουβά με νερο ενυδρείου αν είναι να διαρκέσουν πολύ οι εργασίες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ μπορεί να ρίξει τροφή όπως το κάνει ο καθένας
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | silve992 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 134 | 24-09-12 12:19 |
βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-01-12 16:40 |
Βοήθεια στο στήσιμο ενυδρείου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-09-10 17:25 |
Βοήθεια για στήσιμο καινούριου ενυδρείου | Always_Learning | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 30-04-10 16:02 |
Στήσιμο ενυδρείου - Βοήθεια! | Andrews | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-01-10 14:10 |