|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Moυ δινεις πολύ ωραια πάσα να πώ δυο πράγματα που θέλω γιατι δεν ειναι ωραιο να βλέπουμε συνεχως τετοιες διαμάχες ούτε εδώ ούτε πουθενά.
Καταρχην για να τελειωνει το θεμα με τα βακτηρια μιας και από εκει ξεκινησαν όλα, όποιος θελει τα χρησιμοποιει και κανει ποιό ευκολη ή γρήγορη αν θελετε την εισαγωγή του στο χόμπι και κάποιος άλλος παίρνει έτοιμο μπόλι ή αμμωνία και κανει κουράγιο και υπομονή και καλύτερη(όπωςλένε και οι ποιό έμπειροι) αρχή. Πάει αυτό. Το δευτερο εχει να κάνει με αυτο που συχνα διαβαζω ότι το ''απέναντι'' φόρουμ υποστηριζει τα μαγαζιά κλπ.Δηλαδη εδω δεν υπάρχει διαφημιση?Υπάρχει και πολλή μάλιστα και υπάρχουν και τρανά παραδειγματα.Ίσως να γινεται λιγότερο αντιληπτή εδώ από ότι απέναντι αλλά διαφημιση υπάρχει αν όχι άμμεση τουλάχιστον έμμεση. Πάει και αυτο... Ένα άλλο που θελω να θίξω ειναι το γεγονός που ειπες nick ότι κάποιοι δεν αγαπούν τα ψάρια και τα εχουν ώς διακοσμητικά. Εδώ επιτρέψτε μου να πώ πώς όλα τα κατοικίδια ζουν υπό περιορισμό ή εν πάσει περιπτώσει όχι στο φυσικό τους περιβάλλον.Ο γερμανικος ποιμενικος πχ σκυλος δεν εχει καμιά δουλεια στο μπαλκόνι όπως εχω εγω ενα γειτονα και μου εχει σπάσει τα νευρα όλη μερα γαβ γουβ σε 5 τετραγωνικά μπαλκόνι...Αυτός θεωρειται φιλόζωος? Το πουλάκι δεν εχει δουλειά στο κλουβάκι αλλλά εξω στη φυση και στα δεντρα.Τα κουνελια το ιδιο, το ιδιο οι γατες τα ποντικια τα φιδια και ενα σωρο ΖΩΝΤΑΝΑ τα οποια αγοραζουμε όλοι για να τα έχουμε συντροφιά. Τα ψάρια μας δεν αποτελουν εξαιρεση λοιπόν και ειναι λάθος να αναφερόμαστε σε κάποιον και να του λεμε πώς ειναι φυλακισμένα όταν στην ουσία όλοι μας σε μιά γυάλα τα εχουμε.¶λλο το ότι τα αγαπάμε και τα θελουμε κοντά μας αφου δεν μπορουμε να πάμε να ζήσουμε δίπλα σε μία λίμνη.Εννοειται και σε αυτο θα συμφωνησω με τον nick πώς από τη στιγμη που αποφασιζουμε να τα εχουμε διπλα μας ειμαστε υποχρεωμενοι( όχι από νόμο αλλά από ανθρωπινη αδυναμία πρός τα ζώα) να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν τις καταληλότερες συνθηκες διαβίωσης ανάλογα με το είδος ¶ρα το αφεντικο του ποιμενικού που το εχει στο μπαλκόνι, του φιδιου που ζει σε μια γυάλα 100 λίτρα, της γατας που όλη μερα ειναι μεσα σε 50 τετραγωνικά, του καναρινιου που το πεταει στο μπαλκονι χειμωνα καλοκαιρι και γενικά οποιουδηποτε ζωντανου ταλαιπωρειται, αυτο το αφεντικό θέλει κλωτσιές για να μην πώ τίποτα χειρότερο. Αρα υπάρχουν και χειρότερα από το να ξεκινησει κάποιος με βακτήρια ή να ξεχασει μια φορά σε μια αλλαγή να αποχλωριώσει το νερό. Σκοπός του χόμπι μας ειναι να δινεις όσο το δυνατό μεγαλύτερη ικανοποίηση στον εαυτό σου και συγχρόνως να μην ταλαιπωρεις τα ζωντανα και να προσφερεις τις ιδανικότερες συνθηκες για αυτά,τα οποια ουτως ή άλλως ταλαιπωρουνται μιας και δεν βρισκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτά ειχα να πώ ελπίζω να μην χρειστει μελλοντικά να ανασκαλίσουμε το ίδιο θέμα. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διαφορα του sera nitrivec me to sera bio nitrivec | douran_p | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 30-12-10 21:52 |
NITRIVEC | TEDDY | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 25-10-07 17:43 |
NITRIVEC | TEDDY | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 03-10-07 14:21 |