|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι εμένα δεν είναι βοθριλα γιατί αλλαζω τροφες συνέχεια. μια αλλη μυρωδια....ισως ειναι τα σκουλήκια τα ιδια που μυρίζουν... ξερω γω...?
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα παιδες!!!!!!εβαλα μπολι στην πιο πανω καλλιεργεια οπς εκανε ο φιλος στις φωτο αλλα ακομα δεν εχω δει πολλα σκουλικια........ειναι η τριτη μερα σημερα.......μηπως δεν ειναι πολυ υγρο το χωμα?????πρωτη φορα εφτιαξα και δεν ξερω
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην περιμενεις να γεμισει η επιφανεια απο την τριτη ημερα. Σιγουρεψουν οτι υπαρχει λιγη υγρασια και φαγητο. Υπομονη και θα αναπτυχθει.
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω.......ναι εχω βαλει μεσα 4 κροκετες γατας.......θα βρεξω και λιγο ακομα το χουμους
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν δεν υπάρχει μπόλι μπορεί να φτιάξετε καλλιέργεια από την αρχή. Εγώ βάζω χαλασμένο γιαούρτι αραιωμένο με νερό πάνω σε ψωμί. Το σκεπάζω και το αφήνω στο σκοτάδι. Θέλει περίπου κάνα μήνα για να βγούν. Σε αυτό το διάστημα φροντίζω το χώμα να είναι νωπό. Επίσης και το φυτόχωμα κάνει μια χαρά αν δεν μπορείτε να βρείτε κοκοφοίνικα. Καλό είναι κάθε 4-5 μήνες να αλλάζεται το χώμα γιατί γίνεται όξινο και σκοτώνει τα σκουλήκια εκτός αυτού μυρίζει πολύ άσχημα μετά από καιρό.
Να και ένα βίντεο που βρήκα https://www.youtube.com/watch?v=tg9ZEkvb1hM https://www.youtube.com/watch?v=zBa1aJC46H0
|
|||
|
|||
![]()
ειναι καλυτερο να βαζει κανεις κροκέτες απο τροφη σκύλου παρά γάτας επειδή η γατες ειναι πιο εκλεκτικες απο τους σκυλους κ η τροφες της γατας εχουν αλάτι (επειδη δεν κανει να τρωει ο σκυλος) αρα με αλας ,νατριο κτλ μην περιμενουμε ανάπτυξη μικρο οργανισμών απο ενα μαγειρεμενα αποστειρωμένο παρασκευασμα!
επίσης της γάτας μπορεί να έχει παραπάνω λιπαρά τύπου Ω3 απο παράγωγα ψαριών (σαρδελας) καθώς κ άλλα λιπαρά για το τρίχωμα τους , για αυτο μερικοί βρίσκουν μια μικρή λιγδα... ενώ του σκύλου είναι πιο αποξηραμένη η τροφή μέσα απο ειδικά "vacum" που βγαζει σχεδών όλη την υγρασία κ έτσι με το "ψεκασμα" που του κανουμε κραταει καλυτερα.. βέβαια κροκέτα σκύλου με πρωτεϊνες θα βγαλει καλυτερο αποτελεσμα παρα κροκετα σκυλου με ρυζι κ λαχανικα!!! ποιος ειπε οτι τα GRINDAL κανουν "διατροφη"??? |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα γεια και απο μένα,
Καταρχας ωραιο αρθρο. Μιας και μου βαλατε το μικρόβιο να μπω και εγώ στην διαδικασια να δημιουργήσω μια μικρή αποικία, ειπα να προσθεσω οτι είδα σε ενα video στο youtube, οτι προσθέτοντας λίγο χαρτί σε μια γωνία και ενω καλιεργουμε ,το γέρνουμε το ταπερ. Ετσι απορροφά τυχόν υγρασία η νερό που δεν χρειαζετε. Έτσι μπορεί να μην παει στραφι σε κάποιον που το κανει και πρωτη φορά. Καλό βράδυ!
|
|||
|
|||
![]()
πολυ καλο φιλε!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Με αφορμή μια συζήτηση που είχαμε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....910#post902910
να προσθέσω μερικά χρήσιμα (ίσως) στοιχεία για τα grindal. Τα grindal είναι ένα μικρό είδος των whiteworms του είδους Enchytraeus και λέγονται Enchytraeus buchholzi (Vejdovsky, 1879). Το όνομα grindal το πήραν από ένα Σουηδό τον Morten Grindal που πρώτος τα ξεχώρισε απ' τα ασπροσκούληκα και ανέπτυξε τεχνικές εκτροφής τους, τη δεκαετία του 1950. Με την ανάπτυξη της ενυδρειοφιλίας έγιναν πολύ δημοφιλή για τη διατροφή μικρών ψαριών ή γόνου καθώς έχουν πολύ μικρό μέγεθος που φτάνει τα 7-10 χιλιοστά μήκος και διάμετρο μόλις 0,5 χιλ. αλλά και υψηλή θερμιδική αξία που τα κάνει πολύτιμα στη φάση ανάπτυξης των ψαριών. Περιέχουν : 70 % πρωτεΐνη 14,5 % λίπη 5,5 % μέταλλα & 10 % υδατάνθρακες Ως προς το τι πρέπει να ταΐζουμε τα grindal οι απόψεις είναι πολλές. Αυτά θα φάνε οτιδήποτε οργανικό τους δώσουμε. Αυτό που έχει παρατηρηθεί πάντως είναι ότι έχουν μικρότερη ανάπτυξη με τις φυτικές τροφές και μεγαλύτερη με τα δημητριακά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 20-10-15 στις 19:47 |
|
|||
|
|||
![]()
Εχω ακουσει πως για πιο 'Lite' διατροφη ψαριων μπορουμε να χρησιμοποιουμε για το ταισμα των grindal μαυρο ψωμι με γιαουρτι.Για πιο λιπαρη διατροφη ψωριων μπορουμε να βαζουμε ασπρο ψωμι με γιαουρτι παλι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 21-10-15 στις 07:17 |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον για να μην ανοιγω νεο θεμα...
Ευχαριστω πολυ τον Κλεοβουλο για την καλλιεργεια Α Λ Λ Α Κλεοβουλε η υπομονη εχει και τα ορια της ![]() ![]() ![]() ![]() μετα απο μια βδομαδα σημερα ανεβηκε ενα σκουλικι στο διαφανο καπακι που εκοψα ετσι ωστε να μη το πιανει το κακο ματι..... δε θελω ειρωνικα σχολια ![]() για πειτε γιατι δεν εχω αποτελεσματα ακομα???
|
||||
|
||||
![]()
Να τα έχεις σε θερμοκρασία δωματίου καλή υγρασια ούτε πολύ ούτε λίγο.
τα έχεις σε χουμους? το πλαστικό καπάκι ακουμπάει στις κροκέτες η έχει κενό? Αν είναι καινούριο μπόλι θα αργήσει λίγο αλλά αν ξεκινήσει πάει σφαίρα. εγώ τάιζα 2 φορές την μέρα φαντάσου 28 μικρά ψαράκια και 4 μεγάλα. μονομάχοι όλοι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ειναι σε χουμους με καλη υγρασια.... το καπακι ακουμπαει... κατσε να ξαναβαλω τις φωτο γιατι δεν τις βλεπω...κατι εκανα λαθος
|
||||
|
||||
![]()
Αν και φαίνεται λίγο παραπάνω υγρασια μια χαρά θα πάνε μην ανησυχείς
μόλις ζεστάνει κιαλο ο καιρός θα ταιζεις συνέχεια. Μόλις αρχίσει να μεγαλώνει η αποικία και πιάσει καλά μετά δεν τελειώνει .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
να τα φερω μεσα στο σπιτι???
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ στο ντουλάπι του ενυδρείου τα έχω.
θερμοκρασία χώρου θέλουν απλά το καλοκαίρι να προσέχεις να μην στεγνώσει το χώμα.
|
|||
|
|||
![]()
για να μην ανοιγω νεο θεμα....
εχω μια καλλιεργεια και παει πολυ καλα... ειπα να κανω αλλες 2 να εχω και σε καποια φαση εκει που ειχαν γινει τουρμπο μιας που δεν επαιρνα για να ταισω χωρις να καταλαβω γιατι κρασαραν. σε ενα βραδυ ολα τα σκουλικια ανεβηκαν στα τοιχωματα ψωφησαν και βρόμισαν... με αποτελεσμα να τις πεταξω και να μεινω ξανα με την αρχικη... ξερει καποιος τι μπορει να εγινε???
|
|||
|
|||
![]()
απ'όσο ξέρω ανεβαίνουν στα τοιχώματα όταν το χώμα είναι πολύ βρεγμένο κ κατεβαίνουν στον πάτο όταν είναι στεγνό.
πόσο καιρό τις είχες τις δεύτερες ? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
στην πρωτη δεν θυμαμαι
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη emersed καλλιέργεια | 6981giwrgos | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 13 | 29-01-11 12:05 |
Emersed καλλιέργεια με cuba | alexinio | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 6 | 09-12-08 09:37 |
Emersed καλλιέργεια | chemical mac | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 34 | 06-03-08 13:07 |
Καλλιέργεια microworms | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 04-06-06 21:28 |