|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα τα εχεις παρει και δεν σκεφτεσαι ψυχραιμα.
Οι ανθρωποι που εχουν γραψει πιο πανω στα λινκ μερικες προτασεις για ψαρια σε 60 λιτρα, εχουν καποια εμπειρια παραπανω. Στο λινκ του seriouslyfish θα βρεις τα προφιλ των ψαριων που εχεις και θα διαβασεις τις αναγκες τους. Ολοι κανουν λαθος? Κερδιζουν κατι με αυτα που προτεινουν? Το μονο που κερδιζουν ειναι ευζωια για τα ψαρια μας, και ευτυχης ενασχοληση με το χομπι για εμας. Βεβαια μπορεις να δοκιμασεις να κρατησεις τα ψαρια σου στο 50λιτρο και να δεις μονη σου τι θα γινει. Για το θεμα του θολοματος που ανησυχεις, κανε τεστ στο νερο.
|
||||
|
||||
![]()
Nαι ειναι αληθεια οτι νευριασα (οχι με εσας)με την ολη κατασταση. Φυσικα και θα μαθω πληροφοριες για αυτο που εχω αλλα εφοσον δε βγαζω ακρη παρα μονο λεφτα απο την τσεπη μου μαλλον θα το ξεστησω και θα τα δωσω στους φιλους μου να δω πως θα ζησουν σε αλλα ενυδρεια ιδιου μεγεθους.Και τα τεστ κοστιζουν και τις συνηθειες τους να μαθω αμα το νερο ειναι θολο ολο και κατι θα παθουν!Ευχαριστω οπως και να εχει!
------------------------- Ακριβως επειδη νοιαζομαι για τα ψαρια μου θα τα δωσω σε αλλους.Φυσικα και ηξερα πως θα ακουσω πραγματα που δε θα μου αρεσουν.Αν μου λεγατε οτι ολα τα κανω σωστα δε θα σας πιστευα!Αλλα οταν το petshop δε τα παιρνει πισω και μου λετε οτι δεν κανουν αυτα τα ψαρια για αυτο το ενυδρειο και γενικα δε πρεπει να εχει κανεις 50 λιτρα ενυδρειο δε μπορω να χαρω η να πω οτι ελυσα το προβλημα.Οπως και να εχει ευχαριστω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Natasa378 : 03-04-13 στις 14:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια διευκρίνηση και ταυτόχρονα προσωπική άποψη!
Σε 50λιτρο μπορείς να κανεις θαύματα!!! Απλα σε έναν αρχαριο ισχύει πως όσο πιο μεγάλο ενυδρειο έχει τόσο λιγότερα προβλήματα θα αποκτήσει....εφόσον κανει κάποια βασικά πράγματα! Δωσε τα ψάρια σου σε συγχομπιστες και κανε ένα νέο ξεκίνημα! Επιλογές έχεις πολλές Αν νομίζεις πως θα σου κοστίσει η αν πιστεύεις ότι είναι κατι δύσκολο, κανεις μας δεν μπορει να σου αλλάξει γνώμη Η επιλογή είναι καθαρά δικη σου (πχ ενας Μονομάχος θα περνούσε μια χαρα σε ένα 50λιτρο) ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα ειναι τα 50 λιτρων ενυδρεια. Εχω 3 περιπου σε αυτα τα λιτρα. Αλλα με αναλογους κατοικους.
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες κ απο μενα Νατασα...θα συμφωνησω με τους αμεσως απι πανω οτι στο 50 λιτρο εχεις πολλες επιλογες..
1)μονομαχο 2)γαριδες 3)guppy Κριμα ειναι να τα παρατησεις..κ αφου δεν μπορεις οικονομικα για μεγαλυτερο αξιοποιησε το δικο σου!!
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα είναι να τα παρατήσεις... με σωστό σχεδιασμό το ενυδρείο σου μπορεί να γίνει στολίδι και να το χαίρεσαι χωρίς άγχος αν θα είναι καλά τα ψαράκια σου.
Απλά χρειάζεται σωστή επιλογή των ψαριών. τα περισσότερα προτεινόμενα στο λινκ των 60λ, αναφέρονται για 50λ. ενυδρεία. κοίταξέ τα με την ησυχία σου, ψάχνοντας και τις εικόνες τους στο ιντερνετ. θέλω να πιστεύω πως όταν περάσεις το σοκ του αιφνιδιασμού, θα το φτιάξεις κούκλα. έχεις χίλια δίκια και είναι στους περισσότερους γνώριμα τα συναισθήματα και το άγχος σου, σε διαβεβαιώ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ευχαριστω πολυ ολους οσους μου απαντησαν και ειδικα οσους ειχαν πραγματικη βοηθεια να βοηθησουν η εστω να ενθαρρυνουν την προσπαθεια μου.Το να κρινουμε δε βγαζει πουθενα. Οταν εισαι αρχαριος και ακους απο Καθε ατομα Αλλη γνωμη ειναι λογικο νομιζω.Επισης οταν ειμαι ανεργη και εχω δωσει τοσα λεφτα λογικο ειναι να ρωτησω και να επιμεινω πριν χαρισω τα ψαρια και ξαναξεκινησω. Δε το εκανα για να χρεωκοπησω αλλα για απολαυση οπως ολοι μας. Ενας φιλος μου μου προτεινε να βαλω τα ψαρια στο δικο του (υγιες και χρονια στημενο) ενυδρειο και να το ξαναστησω.Πως ακουγεται αυτο?Τι να κανω και τι να μην κανω αυτη τη φορα?Αν παρω νερο απο το δικο ου ετοιμο ενυδρειο και βαλω τα περισσοτερα απο τα ψαρια θα εχω παλι κακα αποτελεσματα? ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Natasa378 : 04-04-13 στις 10:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζεσε μονο το νερο!Χρειαζεσε αποικιες βακτηριων οι οποιες κατοικουν στο βιλογικο υλικο του φιλτρου!Οποτε περνεις λιγο απο εκει και το προσθετεις στο δικο σου ενυδρειο!Βασικο ειναι το αλλο ενυδρειο να μην εχει περασει καμια ασθενεια τον τελευταιο καιρο και φυσικα να εχει κανει και εκεινο τον κυκλο του αζωτου!
Ολες σου οι αποριες μπορουν να λυθουν εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490 Οσο για τα ψαρια που λες να δωσεις σε φιλο σου!Οπως ειπαν και οι παραπανω δεν ειναι μονο το θεμα του χορου για αυτα αλλα και οι διαφορετικες παραμετροι νερου!Οποτε ειτε στο δικο σου ενυδρειο ειτε σε ενα μεγαλυτερο οπως ειναι ολα μαζι παλι προβλημα θα εχουν!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτα που εχω εγω ειναι (με μια αναζητηση θα δεις προφιλ): 48 λιτρα Dwarf Puffers 60 λιτρα Neolamprologus Multifasciatus 44 λιτρα γαριδες Αλλα εδω θα βρεις πολλες ευκολες σχετικα επιλογες για τα λιτρα σου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 Για το μπολι, σου απαντησε ο Stivv27 ποια ειναι η διαδικασια. Οι "πετρουλες" που σου εδωσε το πετσοπ, χρειαζονται για να ανπτυχθει η αποικια των βακτηριων. Για να ανπτυχθουν, ομως, πρεπει να δημιουργηθουν. Θα σου προτεινα να μην παρεις απο του φιλου σου, γιατι απ'οτι καταλαβα και εκεινος εχει "ψαροσουπα" στο ενυδρειο. Δεν εισαι καθολου σιγουρη για το τι μπορει να εχει απο ασθενειες, κι ας μην εχει κομα προβληματα. Στη θεση σου θα εβγαζα μια αγγελια "ζητειται μπολι", μιας και εισαι Θεσσαλονικη. Ειμαστε πολλοι εδω, ολο και καποιος θα σου δωσει ![]() Θα σου εδινα εγω, αλλα προσφατα μπολιασα το ενα ενυδρειο μου και δεν ειναι ωρα ακομα να δωσω μπολι σε αλλο.
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ οφειλουμε εμεις ως αγοραστες να εχουμε ενημερωθει απο πριν για τις αναγκες των ΄πετ΄ που εχουμε σκοπο να διατηρησουμε στο χωρο μας, και φυσικα ειναι μονο στο δικο μας χερι να βελτιωσουμε τις συνθηκες στο εμποριο σχετικων ειδων με αυτο, αλλά μη δικαιολογουμε και τους εμπορους ή απλους πωλητες για αυτα που κανουν.
Τους μεν γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι (και γιατι παρακαλω, δεν ειναι υποχρεωμενοι να μου δωσουν σωστη πληροφορια για αυτο που μου πουλανε? Αν αγοραζα δλδ αυτοκινητο πετρελαιου και μου απαντουσε οτι καιει και πετρελαιο και εβαζα και το κατεστρεφα, δεν θα ελεγα τιποτα επειδη ΄οφειλα να γνωριζω απο μονος μου΄ και ο πωλητης αυτοκινητων πριν απο αυτο, πουλαγε καρπουζια στη λαικη??? ) και τους δε, να δικαιοογουνται παρο οτι γνωριζουν οτι λενε ψεμματα,με τη δικαιολογια οτι ΄πρεπει να κανουν κι αυτοι οι κακομοιρηδες τζιρο για να μη χασουν τη δουλεια τους και να θρεψουν την οικογενεια τους΄ ???? Μου θυμιζει το πειραμα του Μιλγκραμ η κατασταση κι εμεις (που τα εχουμε περασει πια αυτα και ξερουμε πια να αποφευγουμε τις απατες) να εχουμε παρει το ρολο του παρατηρητη που αποδεχεται τα πραγματα ως εχουν, έτσι ειν΄η ζωη κλπ και να συμπασχουμε με το ΄δραμα΄ του πειραματοζωου του Μιλγκραμ που ΄πρεπει αφου ειναι η δουλεια του΄ να πατησει τα 420 βολτ στο αλλο πειραματοζωο. Τουλαχιστον ας μη το αποδεχομαστε για αρχη. Μετα ισως υπαρχει καμια ελπιδα και για σοβαρη κινητοποιηση οπως λενει Ντισκους Φαν (νομικα) και Μαρια (συλλογικα - αν και Μαρια προς το παρον ο συλλογος εχει διακοψει τη λειτουργια του).
|
||||
|
||||
![]()
Εχουμε απλα διαφορετικη 100% διαφορετικη αποψη.
Οι ψευτικες/παραπλανητικες πληροφοριες απο πωλητη σε αγοραστη παραμενει μεμπτη, ειτε μιλαμε για 12000 ευρω ειτε για 3 ευρω. Και ποσο μαλλον περισσοτερο μεμπτη οταν προκειται για ζωες. Στο μονο που θα δικαιολογουσα τους πωλητες θα ηταν να παει ο αγοραστης και να πει ΄θελω αυτα κι αυτα τα ψαρια΄ χωρις να ρωτησει τιποτα (οπως και γινεται κι αυτο συνηθως)
|
||||
|
||||
![]()
Στις υπολοιπες 3 παργραφους ανεφερες παλι τα ιδια με το προηγουμενο ποστ σου και που κατεθεσα ηδη την αποψη μου περι αυτων, αναφερωντας το πειραμα του Μιλγκραμ, που ειναι και το βασικο και μοναδικο μου επιχειρημα στη συζητηση αυτη.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θολο νερο | rocker70 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 02-08-10 14:24 |
θολο νερο | τονυ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 26-02-08 20:38 |
θολο νερο | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 30-01-08 13:59 |
ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ? | ΑΡΤΕΜΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 21 | 14-02-05 10:53 |
θολο νερο βοηθεια!!!! | dioninje | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 04-03-04 13:03 |