|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια εργασια.
Νομιζω θα καλυψει ενα νεο χομπιστα που θελει να νοικοκυρεψει τις αλλαγες του.
|
||||
|
||||
![]()
Ωωωωπ απροσεχτος. Sorryyyyy
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να 'στε καλα παιδια.
Νομιζω πως ελειπε, μιας και ολοι μας αναρωτηθηκαμε στην αρχη πως γινονται πιο ευκολα οι αλλαγες μας.
|
||||
|
||||
![]()
Απλό και πολύ κατανοητό κείμενο!
Ίσως η παραπάνω διαδικασία να φαίνεται λιγάκι αγγαρεία για κάποιον αρχάριο, αλλά μας αποτρέπει από αρκετές περιπέτειες (και κυρίως τα ψάρια μας) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα πολυτιμο βοηθημα για τους αρχριους, μπραβο.
Προσωπικα απο τη στιγμη που γινεται παλαιωση του νερου δε θα συνηστουσα αντιχλωρια κτλ (ακομα καλυτερα ενα φιλτρακι βρυσης και καθαριζεις χωρις χημειες) αλλα κατα τ αλλα περιεκτικοτατο.
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα!! αυτην την αντλια που μεταφερει το νερο απο τον κουβα στο ενυδρειου πως την ζηταμε στα πετ σοπ??? και ειναι ευκολη η λειτουργια της?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω αυτη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειναι ακριβουτσικη, αλλα τα αξιζει τα χρηματα της με το παραπανω. Αν μαλιστα σκεφτω οτι προσπαθησα με φθηνες αντλιες που τελικα δεν καταφερναν να μεταφερουν το νερο απο το βαρελι στο ενυδρειο, επρεπε να την παρω απο την αρχη.
Παρε ενα τηλ τον Ιγνατιο που σου στελνω στο link (εφοσον εισαι Κομοτηνη) και θα σε εξυπηρετησει και με αλλες προτασεις. Καλυτερα αγορασε μια με ρυθμιζομενη ροη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 28-04-15 στις 21:04 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ έχω αυτή , http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Wat...item58ba6cf12e και το η στάθμη του ενυδρείου μου είναι περίπου στο 1,70 με 1,75 , είναι ψηλά δηλαδή
|
||||
|
||||
![]()
Τακη αν την εχεις και κανει αυτο που λεει, ειναι μια χαρα. Την εχω πατησει με φθηνες αντλιες που τελικα δεν ανεβαζαν οσο ελεγαν το νερο, με αποτελεσμα να ταλαιπωρουμαι μεχρι να παρω μαι αντλια της προκοπης.
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρή το κάνει και με το παραπάνω, είναι πολύ δυνατή, έχω βάλει και βάνα να κόβω ροή οταν κάνω αλλαγή στα συννεφάκια που είναι πιο χαμηλά το ενυδρείο
|
|||
|
|||
![]()
Τακη συγχαρητηρια για την ιδεα με το εξ. φιλτρο!
2 ερωτησεις: 1) Θεωρητικα, για την ανακινηση του νερου αλλαγης στο μπιτονι αρκει να βαλουμε σε λειτουργια την ιδια αντλια που θα χρησιμοποιησουμε και για την αλλαγη καθ' εαυτή (μεταφορα νερου απο μπιτονι σε ενυδρειο), προφανως χωρις να εχουμε συνδεδεμενο τον σωληνα. Σωστα? 2) Δευτερη ερωτηση σχετικα με Α/Ο: Αν υποθεσουμε οτι χρειαζομαστε 10% του συνολικου ογκου νερου του ενυδρειου σε Α/Ο (αναλογια Α/Ο προς "βρωμικο νερο βρυσης" 1:3, ητοι 30% καινουριο νερο εβδομαδιαιως). Για την εβδομαδιαια αλλαγη νερου, θα μπορουσαμε να αφαιρεσουμε απο το ενυδρειο μας μονο αυτο το 10% "ενυδρειακου νερου" και να προσθεσουμε με αντλια το υπολοιπο 10% καθαρο Α/Ο? Προφανως ΜΕ αντιχλωριο, αλλα χωρις να κανουμε προσμιξη του Α/Ο με νερο βρυσης. Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
1) Μπορείς , αλλά συνήθως οι αντλίες αυτές έχουν μεγάλη κατανάλωση και είναι κρίμα να καις τσάμπα ρεύμα , ή παίρνεις μια πιο μικρή ή αν είναι για απλή ανατάραξη με μια αεραντλία κάνεις μια χαρά του δουλειά σου.
2) Όχι δεν είναι έτσι, το υπόλοιπο 20% που θα βάλεις από τη βρύση, μπορεί να είναι πιο σκληρό από αυτό της Α/Ο αλλά δεν περιέχει νιτρικά, έχει ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα , δεν είναι οξειδωμένο όπως είναι του ενυδρείου (οξειδοαναγωγή) κλπ. Αν δεν το βάλεις είναι σαν να κάνεις αλλαγή μόνο 10% ------------------------- Να συμπληρώσω πως αν βάζουμε νερό από Α/Ο ή από προετοιμασία κάποιων ωρών ή από φίλτρο άνθρακα δεν είναι απαραίτητο το αντιχλώριο
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 20-10-15 στις 09:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού! | noutsman | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 11-05-12 22:33 |
Ποιότητα νερού - αλλαγές νερού | gianelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-10 23:01 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |