|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλο κουραγιο με το σκαψιμο!Το προηγουμενο αποτελεσμα ηταν πολυ ομορφο αυτο φανταχομαστε ακομη καλυτερο!Θελουμε φωτο απο ολοκληρη την διαδικασια!
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ομορφο αποτελεσμα!
Σιγουρα κι η πιο μεγαλη λιμνη θα ειναι φανταστικη.... ![]() Δε ξερω αν διαθετεις κι αλλο χωρο απο τον υπαρχον ,αλλα εγω θα την εκανα ακομη πιο μεγαλη. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ όλους για την ψυχολογική υποστήριξη.
Μήνες σκεφτόμουν την επέκταση. Επιτέλους πήρα την απόφαση να την ξεκινήσω. @douran_p Ακόμα δεν ξέρω πόσο ψιλός θα μου βγει ο καταρράκτης. Εξαρτάτε από τα χώματα που θα βγούνε από το σκάψιμο. Το bakki shower είναι από μόνο του ψιλό. Το φοβάμαι τον συνδυασμό (καταρράκτης + bakki) γιατί θα ψιλώσει και άλλο την κατασκευή και σκέφτομαι να το αποφύγω. @maikl Η αλήθεια είναι ότι διαθέτω και άλλο λίγο χώρο. Φαίνεται άλλωστε από το μέρος που έχω βάλει τα υλικά της παλιάς λίμνης. Θα προτιμούσα όμως να μην τον πειράξω για να τον χρησιμοποιήσω για άλλο σκοπό (π.χ. θερμοκήπιο, aquaponics κτλ). |
|
||||
|
||||
![]()
Παρά πολυ ωραία φίλε μου....περιμένουμε το αποτέλεσμα....η κατασκευη με τα κεραμίδια τα σπάει....
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλη επιτυχια σου ευχομαι και θα αναμενουμε το αποτελεσμα!
Το bottom drain γιατι δεν το θελεις?
|
||||
|
||||
![]()
Περιμένουμε τα εγκαίνια!!!!
![]() ![]() Συγχαρητήρια!! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εντωμεταξύ στην παλιά λίμνη 2 φορές έκανα χαζομάρα με το ρυάκι και είχα απώλειες νερού με αποτέλεσμα να αδειάσει η λίμνη μέχρι το σημείο που ήταν η αντλία. Το φοβάμαι το bottom drain παρόλο που έχω διαβάσει τα καλυτέρα. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπαρχει λογος να το φοβασαι! Ετσι κι'αλιως στο σημειο που θα μπει το drain θα φτιαξεις λιγο μπετον για να το χωσεις μεσα μαζι με τον σωληνα που θα πηγαινει προς το φιλτρο....και απο πανω θα βαλεις το λαινερ (υπαρχει τροπος) πολυ ευκολα...
Ειναι κριμα να μην το βαλεις μιας και αρχιζεις μια νεα κατασκευη και ποσο μαλλον οταν σε αυτην θα εχεις κοι.
|
||||
|
||||
![]()
Δύο μέρες σκάψιμο και ιδού το αποτέλεσμα. Είμαι χοντρικά στους 40 πόντους βάθος. Έχω μέλλον αλλά είμαι παντού πιασμένος.
Τελικά τα χώματα είναι περισσότερα από ότι τα υπολόγιζα. Τα alpha block που θα φτιάξουν τον καταρράκτη δεν θα χωρέσουν τόσο χώμα. Αγόρασα μπλε σακούλες για μπάζα και μαύρες γερές. Εκεί τοποθετώ τα χώματα. Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν εύκολα στο σκάψιμο. Το χώμα πλέον αρχίζει και γίνεται ποιο σκληρό και περιέχει και μπάζα… Την γούρνα που έχω τα ψάρια ακόμα δεν την έχω πειράξει. Θα είναι το τελευταίο μέρος που θα σκάψω, Σκέφτομαι να τα τοποθετήσω στο ένα μπλε βαρέλι (150lt) μέχρι να ολοκληρωθεί η λίμνη αλλά φοβάμαι μην στρεσαριστουν και μου πάθουν τπτ. Τα 2 ΚΟΙ φτάνουν σχεδόν τα ~25cm το καθένα. Ελπίζω η μετάβαση τους από την γούρνα στην λίμνη να είναι γρήγορη. ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Έτσι από περιέργεια κοίταξα λίγο για Bottom Drain 110mm με Air ring. O κυκλοφοριτής 6.000lt/h και η αεραντλία 400lt/h που έχω μήπως πέφτουν λίγα για ένα τέτοιο drain? Να ψάξω για μικρότερο? ( η λίμνη μου θα είναι ~3 κυβικά). Αν κάνω κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναθεωρήσω το φίλτρο μου (το οποίο δεν είναι ακόμα έτοιμο). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aliens- : 03-04-13 στις 13:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |