|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
πολύ ωραίο το έχεις κάνει το ενυδρείο! με μια μικρή ανάπτυξη των φυτών θα είναι τέλειο
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα να αναφερω οτι ο αριθμος των κορυντορας ειναι μικρος (τα διατηρουμε σε μινιμουμ 7-8 ατομα) κι οτι ο βυθος μου φαινεται μαλλον ακαταλληλος (αν ειναι τραχυ/κοφτερο το χαλικι, τους καταστρεφει τα μουστακια που ειναι εργαλειο αναζητησης τροφης - αν ειναι στρογγυλεμενο δεν δημιουργει προβλημα, απλα δεν τους δινεται η δυνατοτηρα να σκαβουν και η δυνατοτητα να φιλτραρουν το υλικο του βυθου μεσα απο τα βραγχια τους, κατι που ειναι και ενδιαφερον σαν θεαμα).
Καλο ειναι ο βυθος να εχει ωριμασει 3-5 μηνες πριν εισαγουμε ειδη που ζουν μεσα και πανω στο βυθο, για να μη ρισκαρουμε μυκητιασεις και απωλειες. Τα περι φωτος και φυτων στα ειπαν οι συνχομπιστες. Ειναι στην επιλογη σου αν πας σε απαιτητικο φυτεμενο ή οχι. Αν δεν πας, δεν χρειαζεται δυνατος φωτισμος, αφου ολα (φως-λιπασμα-διοξειδιο) ειναι σε συναρτηση και πρεπει να υπαρχει ισορροπια μεταξυ τους, αλλιως δημιουργουνται προβληματα. Το διοξειδιο δεν κανει κακο (αν ειναι σε νορμαλ ποσοστο και γινεται ελεγχομενα η παροχη του) ακομα κι αν δεν ειναι απαιτητικα τα φυτα. Το φως ομως και το λιπασμα θελουν λιγο προσοχη.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#3
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geogo : 28-03-13 στις 19:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Δες εδω, εχει πολλες λυσεις:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537 Υπαρχουν και αγγελιες απο χομπιστες, που μπορεις να βρεις φθηνοτερα και κατα τη γνωμη μου, καλυτερα φυτα.
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Aquael 240 L Malawi | sonic | Malawi | 25 | 24-11-10 17:14 |
Ενυδρειο Aquael | geogo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 12-11-10 23:54 |