|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που είπε ο φίλος makris το σκέφτηκα. Αν έχει και καλή μόνωση το δωμάτιο μπορεί να συμφέρει το aircondition σε μια μέση θερμοκρασία.
Υπάρχει στο youtube κάποια παρουσίαση ενός τέτοιου συστήματος με κοινό sump, για μονομάχους. Με τρυπημένο σωληνάκι πάνω από κάθε ενυδρείο για την εισαγωγή και υπερχείλιση για την εξαγωγή. Και μέσω βαρύτητας πάλι στο sump. Αυτό που θα με ανησυχούσε ιδιαίτερα, αν υπήρχε μια κοινή φίλτρανση θα ήταν να μην περάσουν αυγά ή νεογνά γαρίδων από το ένα ενυδρείο στο άλλο μέσω του κοινού sump... Συν αυτό που είπε ο lingistis. Δεν απαιτούν όλες οι γαρίδες τις ίδιες συνθήκες. |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν το πρωτοσκέφτηκα,είχα στο μυαλό μου οτι π.χ. με ph 6,5, μαλακό νερό και θερμοκρασίες 23,24 μπορούν να ζήσουν πολλά είδη όπως crystal red,bee,blue tiger,blue pearl και άλλες πολλές.Θα μπορούσαμε να πούμε οτι αν μειώσουμε κι άλλο το ph περίπου στο 6 με 6,2 και με ακόμα πιο μαλακό νερό θα μπορούσαμε να κρατήσουμε και taiwan shrimps.Δεν μιλάω βέβαια για sulawesi γιατί εκεί θέλουμε άλλες συνθήκες νερού.Οπότε απο αυτή την άποψη νομίζω είναι εφικτό.
Επίσης για μείωση θερμοκρασίας το καλοκαίρι ίσως έχεται δίκιο για air condition και το χειμώνα θερμοστάτες. Απλά δεν ξέρω καθόλου πως δουλεύει ένα sumb με υπερχείλιση για αυτό δεν μπορώ να το φανταστώ πρακτικά πως θα δουλεύει.Θα το ψάξω.Ευχαριστώ! |
|
|||
|
|||
![]()
Μια πρόταση. (Η κατασκευή που ανέφερα παραπάνω)
http://www.youtube.com/watch?v=ZxVy6kUM37I http://www.youtube.com/watch?v=I1UwPgxXQZs http://www.youtube.com/watch?v=lN6Straj9R0 |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το σύστημα είναι drip, δεν νομίζω να αρκεί για γαρίδες τύπου CRS κλπ.
Το sump υπολόγισε ότι θα σου ΅΅φάει΅΅ αρκετό χώρο, δηλαδή όλο το κατω ράφι ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Όπως και να έχει, κοινό sump σε πολλαπλά ενυδρεία drip system θα είναι. Το "drip" αλλάζει..
Στις γαρίδες πάντως με ανησυχεί περισσότερο η πιθανότητα ανάμιξης των ειδών. Επίσης φίλε μου chrisvari, είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διατηρήσεις το ph στο 6,5 και τις θερμοκρασίες στους 23-24 βαθμούς το κατακαλόκαιρο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα μπορούσα να ξεκινήσω με 3-4 τέτοια ενυδρεία και αν πάνε όλα καλά να συνεχίσω.Αυτό το φίλτρο που έχει μέσα τι είναι?Κάνει δουλειά για περίπου ας πούμε 80 λίτρα?Γιατί απο το να βάλω eheim εξωτερικό,σίγουρα αυτό θα είναι πιο οικονομικό.Είναι αυτό? http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-B...item2a1062e09a Κάνει δουλειά? Φίλε μου Τόλη μπορείς να μου δώσεις κανα link για τις αεραντλίες με τις εξόδους που λές και για τα σφουγκάρια τελικές που λές? Το θέμα είναι οτι αν πχ σε ενυδρείο 80 λίτρων κάποια στιγμη έχω 150 γαρίδες περίπου,θα με καλύψει ή θα ανεβάζω αμμωνία.Που λέει μέχρι πόσα λίτρα και τι ιχθυοφόρτιση καλύπτει ένα τέτοιο αερόφιλτρο? |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι αρκετά εύκολο από θέμα κατασκευής να κάνεις υπερχείλιση σε ένα ενυδρείο που κατασκευάζεται από την αρχή φαίνεται πάρα πολλή καλά στα βίντεο απλά στα τζάμια σου ανοίγει τις τρύπες ο τζαμάς
Όσο για το θέμα να περάσουν από το ένα ενυδρείο στο άλλο βάζεις το σφουγγάρι από τα βιολογικά φίλτρα που είναι στο εμπόριο λογικά θα αποτρέψουν την ανάμειξη τον γαρίδων Από εκεί και πέρα το νερό περνά από το μεγάλο σιφόνι sump και με αντλία επιστρέφει στο, στα ενυδρεία . από θέμα οικονομικής πλευράς με ένα air-condition 300 ευρώ περίπου κρατάς άνετα την θερμοκρασία που θέλεις . Αν όλες οι γαρίδες σου είναι χαμηλής θερμοκρασίας ακόμα καλύτερα μια επένδυση του δωματίου εσωτερικά με γυψοσανίδα θα σου κάνει σίγουρα πάρα πολλή γρήγορα απόσβεση χρημάτων ακόμα και τον χειμώνα Και τέλος για να βάλω και το κερασάκι στην τούρτα είμαι σίγουρος αν κεράσεις καφεδάκι πάρα πολλά άτομα από εδώ μέσα θα βάλουν ένα χεράκι να ολοκληρώσεις το προτζεκτ αλλά και προσωπική εργασία!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πέρα από την φίλτρανση έχει πολύ καλό αερισμό στα ενυδρεία και δεν αφίνει τροφή. Η υπόβαση ακανταμα για να ρυθμίζει το ρΗ. Γενικά είναι ένα πολύ καλό στησιμο που αξίζει να αντιγράψει κάποιος. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις έτσι αμέσως... σιγά σιγά. Ελπίζω να βοήθησα ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
CARIDINA SP. (INDIAN GREEN SHRIMP) | paliosdimitris | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 08-02-11 17:35 |
Τα ancistrus και οι οτοκυκλοι ειναι shrimp safe? | dinos99 | Γαρίδες | 12 | 16-12-08 21:56 |
ΒΑΣΗ (RACK) 2 ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ 150 ΛΙΤΡΑ ΑΠΟ ΝΤΕΞΙΟΝ | CHRIS4204 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 18-09-07 21:41 |