Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασπόνδυλα γλυκού νερού > Ενυδρεία με ασπόνδυλα

Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-03-13, 00:37
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λαμία
Προεπιλογή

Αυτό που είπε ο φίλος makris το σκέφτηκα. Αν έχει και καλή μόνωση το δωμάτιο μπορεί να συμφέρει το aircondition σε μια μέση θερμοκρασία.
Υπάρχει στο youtube κάποια παρουσίαση ενός τέτοιου συστήματος με κοινό sump, για μονομάχους. Με τρυπημένο σωληνάκι πάνω από κάθε ενυδρείο για την εισαγωγή και υπερχείλιση για την εξαγωγή. Και μέσω βαρύτητας πάλι στο sump.
Αυτό που θα με ανησυχούσε ιδιαίτερα, αν υπήρχε μια κοινή φίλτρανση θα ήταν να μην περάσουν αυγά ή νεογνά γαρίδων από το ένα ενυδρείο στο άλλο μέσω του κοινού sump...
Συν αυτό που είπε ο lingistis. Δεν απαιτούν όλες οι γαρίδες τις ίδιες συνθήκες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 01:24
Το avatar του χρήστη chrisvari
chrisvari Ο χρήστης chrisvari δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΒΑΡΗ
Προεπιλογή

Όταν το πρωτοσκέφτηκα,είχα στο μυαλό μου οτι π.χ. με ph 6,5, μαλακό νερό και θερμοκρασίες 23,24 μπορούν να ζήσουν πολλά είδη όπως crystal red,bee,blue tiger,blue pearl και άλλες πολλές.Θα μπορούσαμε να πούμε οτι αν μειώσουμε κι άλλο το ph περίπου στο 6 με 6,2 και με ακόμα πιο μαλακό νερό θα μπορούσαμε να κρατήσουμε και taiwan shrimps.Δεν μιλάω βέβαια για sulawesi γιατί εκεί θέλουμε άλλες συνθήκες νερού.Οπότε απο αυτή την άποψη νομίζω είναι εφικτό.
Επίσης για μείωση θερμοκρασίας το καλοκαίρι ίσως έχεται δίκιο για air condition και το χειμώνα θερμοστάτες.
Απλά δεν ξέρω καθόλου πως δουλεύει ένα sumb με υπερχείλιση για αυτό δεν μπορώ να το φανταστώ πρακτικά πως θα δουλεύει.Θα το ψάξω.Ευχαριστώ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 11:58
Senior Member

Προεπιλογή

Μια πρόταση. (Η κατασκευή που ανέφερα παραπάνω)

http://www.youtube.com/watch?v=ZxVy6kUM37I
http://www.youtube.com/watch?v=I1UwPgxXQZs
http://www.youtube.com/watch?v=lN6Straj9R0
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 15:55
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Αυτό το σύστημα είναι drip, δεν νομίζω να αρκεί για γαρίδες τύπου CRS κλπ.

Το sump υπολόγισε ότι θα σου ΅΅φάει΅΅ αρκετό χώρο, δηλαδή όλο το κατω ράφι
Παλιά 16-03-13, 17:07
Senior Member

Προεπιλογή

Όπως και να έχει, κοινό sump σε πολλαπλά ενυδρεία drip system θα είναι. Το "drip" αλλάζει..
Στις γαρίδες πάντως με ανησυχεί περισσότερο η πιθανότητα ανάμιξης των ειδών.

Επίσης φίλε μου chrisvari, είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διατηρήσεις το ph στο 6,5 και τις θερμοκρασίες στους 23-24 βαθμούς το κατακαλόκαιρο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 17:29
Το avatar του χρήστη chrisvari
chrisvari Ο χρήστης chrisvari δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΒΑΡΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rtolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια ιδέα είναι για να δούμε το sump-αντλία-χωριστά ενυδρεία. Και σε αυτή τη περίπτωση έφαγε όλο το κάτω ράφι το sump. Το μέγεθος "drip" σε όλες τις διαστάσεις του, το ρυθμίζει ο καθένας.
Περισσότερο θα με ανησυχούσε η ανάμιξη αν έχεις κοινό sump. Ειδικά αν έχεις γαρίδες του ίδιου γένους.
Αν με ρωτούσες πιο πολύ θα προσανατολιζόμουν σε μηχανικά φίλτρα. Υπάρχουν πολύ καλές αεραντλιες, με πολλαπλές εξόδους, και πάμφθηνες τελικές με διπλά σφουγγάρια στο ebay. Δεν θα ήθελα να υπήρχε καμία περίπτωση πρόσμιξης...
Τώρα που τα σκέφτομαι όλα,αρχίζω να αναθεωρώ την 'αποψη μου για ένα sump.Eίναι πολύ μπέρδεμα κι εμένα δε πιάνουν και πολύ τα χέρια μου.Οπότε μάλλον καταλήγω σε ανεξαρτητα ενυδρεια στη σειρά όπως εδώ http://www.youtube.com/watch?v=f3XZAVjdzRw
Θα μπορούσα να ξεκινήσω με 3-4 τέτοια ενυδρεία και αν πάνε όλα καλά να συνεχίσω.Αυτό το φίλτρο που έχει μέσα τι είναι?Κάνει δουλειά για περίπου ας πούμε 80 λίτρα?Γιατί απο το να βάλω eheim εξωτερικό,σίγουρα αυτό θα είναι πιο οικονομικό.Είναι αυτό? http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-B...item2a1062e09a
Κάνει δουλειά?
Φίλε μου Τόλη μπορείς να μου δώσεις κανα link για τις αεραντλίες με τις εξόδους που λές και για τα σφουγκάρια τελικές που λές?
Το θέμα είναι οτι αν πχ σε ενυδρείο 80 λίτρων κάποια στιγμη έχω 150 γαρίδες περίπου,θα με καλύψει ή θα ανεβάζω αμμωνία.Που λέει μέχρι πόσα λίτρα και τι ιχθυοφόρτιση καλύπτει ένα τέτοιο αερόφιλτρο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 17:37
makris.a Ο χρήστης makris.a δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αττικη
Προεπιλογή

Είναι αρκετά εύκολο από θέμα κατασκευής να κάνεις υπερχείλιση σε ένα ενυδρείο που κατασκευάζεται από την αρχή φαίνεται πάρα πολλή καλά στα βίντεο απλά στα τζάμια σου ανοίγει τις τρύπες ο τζαμάς
Όσο για το θέμα να περάσουν από το ένα ενυδρείο στο άλλο βάζεις το σφουγγάρι από τα βιολογικά φίλτρα που είναι στο εμπόριο λογικά θα αποτρέψουν την ανάμειξη τον γαρίδων
Από εκεί και πέρα το νερό περνά από το μεγάλο σιφόνι sump και με αντλία επιστρέφει στο, στα ενυδρεία . από θέμα οικονομικής πλευράς με ένα air-condition 300 ευρώ περίπου κρατάς άνετα την θερμοκρασία που θέλεις .
Αν όλες οι γαρίδες σου είναι χαμηλής θερμοκρασίας ακόμα καλύτερα μια επένδυση του δωματίου εσωτερικά με γυψοσανίδα θα σου κάνει σίγουρα πάρα πολλή γρήγορα απόσβεση χρημάτων ακόμα και τον χειμώνα
Και τέλος για να βάλω και το κερασάκι στην τούρτα είμαι σίγουρος αν κεράσεις καφεδάκι πάρα πολλά άτομα από εδώ μέσα θα βάλουν ένα χεράκι να ολοκληρώσεις το προτζεκτ αλλά και προσωπική εργασία!!!!!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-13, 00:16
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisvari Εμφάνιση μηνυμάτων
Οπότε μάλλον καταλήγω σε ανεξαρτητα ενυδρεια στη σειρά όπως εδώ http://www.youtube.com/watch?v=f3XZAVjdzRw
Στο βιντεο υπάρχει τουλάχιστον ένα δυνατό εξωτερικό φίλτρο ανά ενυδρείο, γιατί μπορεί να έχει και 2 σε σειρά ανα ενυδρείο, συν αεροφιλτρο. Τα αερόφιλτρα δουλεύουν πολλά μαζί σε μία δυνατή αντλία, υπάρχουν ειδικές.

Πέρα από την φίλτρανση έχει πολύ καλό αερισμό στα ενυδρεία και δεν αφίνει τροφή. Η υπόβαση ακανταμα για να ρυθμίζει το ρΗ.

Γενικά είναι ένα πολύ καλό στησιμο που αξίζει να αντιγράψει κάποιος. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις έτσι αμέσως... σιγά σιγά.

Ελπίζω να βοήθησα
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές