|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Θα μπορούσες να βράσεις για 15-30 λεπτά το βιολογικό σου υλικό (ΑΝ μιλάμε π.χ. για siporax) για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχει και μέθοδος καθαρισμού με χλωρίνη ΠΡΙΝ το βράσιμο... αλλά ΔΕΝ γνωρίζω ΑΝ είναι γραμμένη κάπου στο forum... και απαιτείται ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην δοσολογία και τον τρόπο που θα γίνει. 3. Το ότι δουλεύει 3,5 μήνες και η ανίχνευση αμμωνίας (ΑΝ έχεις κάνει σωστή περιγραφή).... δείχνει ότι κάτι ΔΕΝ πάει καλά. 4. ΑΝ στο φίλτρο περιέχονται βιόμπάλες (μαύρες πλαστικές μπάλες που φαίνονται στο video)... προσωπικά θα τις αντικαθιστούσα με κάποιο άλλο αξιόλογο βιολογικό υλικό (στην αρχή του κειμένου είναι... μπορείς να δεις ποίο σου κάνει). Θεωρώ πως κάνουν καλή δουλειά, σε άλλου τύπου φίλτρα. 5. Το ΡΗ... εξαρτάται από τις απαιτήσεις των ψαριών που φιλοξενείς και πρέπει να το φέρεις στα μέτρα τους (π.χ. τα σκαλάρια θέλουν όξινο και μαλακό νερό).... όπως και το μέγεθος του ενυδρείο (για σκαλάρια π.χ. χρειάζεσαι μεγαλύτερο από 250-300 λίτρα).- |
#2
|
|||
|
|||
![]()
τα υλικα ειναι ακριβως αυτα που δειχνει στο βιντεο,δεν ξερω πως τα λενε!το ενυδρειο ειναι 240L μικτο!οσο για το ph φιλε μου το νερο του δυκτιου εδω ειναι χαλια!!μονο εμφυαλωμενο πινουμε για να καταλαβεις!το παλευω λιγο με διαφορα υγρα και το ρυθμιζω!για το τεστ που εγραψα πιο πανω κανω αυτο http://www.ebay.com/itm/API-Ammonia-...-/180567731201 δυστυχως τα καταστηματα εδω εχουν αρκετες ελειψεις και αναγκαζομαι να παραγκελνω στα τυφλα!
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
1. Διαδίκτυο έχεις... αφού έχεις... έχεις πλέον και όλο τον κόσμο στην πόρτα σου.
2. Το test που έβαλες είναι αξιόπιστο... αρκεί να ΜΗΝ έχει λήξει (κάπου στο forum θα βρεις πιστεύω ανάλογο άρθρο του Delta66 για το θέμα). 3. Ευτυχώς που μου το είπες, γιατί ΔΕΝ το ήξερα ότι υπάρχει θέμα με το νερό εκεί... και έχω φίλο που μένει οικογενειακώς, να τον ενημερώσω για τον τρόπο αποφυγής προβλημάτων. Για να ΜΗΝ πίνεις μόνο εμφιαλωμένο... που είναι και αμφίβολης ποιότητας (έτσι που τα μεταφέρουν/αποθηκεύουν στη χώρα μας)... αγόρασε μια Α.Ο. (με την ανάλογη προσθήκη ιχνοστοιχείων για να γίνεται πόσιμο) ή προφίλτρα για να μειώσεις τους ρύπους. Την χρειάζεσαι και στα ψάρια σου άλλωστε. Έτσι θα έχεις καθαρό νερό για σένα και την οικογένεια σου. Μια τηλεφωνική συζήτηση (σε περίπτωση που ΔΕΝ μπορείς από κοντά) με τον άνθρωπο της εταιρίας, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά... βάσει των προσωπικών σου αναγκών. Στο link... στην επικοινωνία.... θα βρεις τα τηλέφωνα. http://www.waterwaves.gr/ 3. Για τα υλικά... στα έγραψα παραπάνω. Στα τυφλά ΔΕΝ υπάρχει λόγος να παραγγέλνεις.... ανοίγεις ένα θέμα με τον προβληματισμό σου... παίρνεις τις απαντήσεις σου και κάνεις την κίνηση σου.... πιο σωστά.- |
#4
|
|||
|
|||
![]()
σαν πρωτη φαση λεω να βγαλω τις βιομπαλες και το αλλο το υλικο το "μακαρονι"γιατι δεν ξερω αν ειναι βιολογικο η απλα κεραμικο και να το αντικαταστησω με ενα απο αυτα στην αρχη της πρωτης σελιδας!ειμαι αναμεσα απο το Eheim Substrat-pro και το Sera Siporax!τα αλλα τα σφουγκαρια που εχει λεω να αφησω τα ιδια!εσεις τι λετε??
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Για τις βιόμπάλες συμφωνώ.... το "μακαρόνι" βγάλε καμιά φωτογραφία όταν ανοίξεις το φίλτρο να το δούμε... ΑΝ ΔΕΝ έχεις την συσκευασία του. Πως βρέθηκε στο φίλτρο;
Ουσιαστικό ρόλο παίζει και η σειρά με την οποία είναι τοποθετημένα τα υλικά, μέσα στο φίλτρο (κάπου υπάρχει και αυτό γραμμένο... ψάξε λίγο το forum και διάβασε... είναι ΟΛΑ γραμμένα και πολλές φορές). ΑΝ εξακολουθήσεις να έχεις απορίες..... ανοίγεις ένα θέμα για το φίλτρο σου και τα υλικά του, ώστε να γίνει η κουβέντα.... εκεί; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικό υλικό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-02-12 19:28 |
Βιολογικά Υλικά. | kesanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 02-03-11 21:15 |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |