|
|
||||
|
||||
![]()
σπαζοντας το σιποραξ θα μπουκωσεις το φιλτρο σου με αποτελεσμα πολυ μειωμενη ροη που παροτι εχεις δισκους πλεον την χρειαζεσαι και παλι .εκτος απο το οτι δεν κανει να το σπας γιατι απο οτι λεει η σερα μειωνεται η αποδοση του .γιατι να το κανεις αυτο και να μην βαλεις καποιο αλλο υλικο? σου λεει πολυ σωστα ο fun .
|
|
||||
|
||||
![]()
Οκ αν η σερα λεει οτι μειωνεται η αποδοση δεκτο. Απλα επειδη ουτως η αλλως το σιποραξ υπαρχουν υποννοιες οτι ειναι απλα ενα βιομηχανικο υλικο με ιδιοτητες που μας βολευουν και μοσχοπουλιεται, αποσο διαβαζω και εδω, οπως η μεγαλυτερη απατη ειναι το matrix της seachem που αποτι φαινεται δεν ειναι τιποτα αλλο παρα διαλεγμενη ελαφροπετρα σε μικρη κοκκομετρια. Αν ισχυει η επιφανεια αποικισης που λεει η seachem οτι εχει, τοτε μλκια κανουμε ολοι με τα σιποραξ και τα substrate pro κλπ. Παμε απτο πρακτικερ να παρουμε ελαφροπετρα που υπαρχουν σακια μικρης κοκομετριας, οπως εκανε ο stivv. Αν θυμαμαι καλα το rating του siporax ειναι καπου 200-300/μ2 και του matrix 1500. Aν ισχιει τοτε για εκει ειμαστε ολοι.
Απλα η λογικη μου μου λεει οτι επειδη το σιποραξ ειναι χωρις λογο πολυ "αραιο" λογω σχηματος, σε σχεση με οποιοδηπωτε αλλο υλικο δεις, το να το σπασεις μονο καλο μου φαινεται και ας λεει η σερα οτι την συμφερει. Θα μοιαζει οπτικα με το sibiont πολυ, και αν παρουμε σαν παραδειγμα το ιδιο φιλτρο γεματο απειραχτο σιποραξ και απειραχτο substratepro, λογω σχηματος και μονο πιστευω οτι το σιποραξ θαχει μεγαλυτερη ροη. Ξαναλεω δεν αντιλεγω στο οτι μπορω να παω να παρω ενα αλλο υλικο, απλα η ερωτηση μου δεν αφορουσε την αγορα καποιου αλλου, αφορουσε τα θετικα-αρνητικα μιας τετοιας κινησης, σωστα τα λεει ο fun και δεν διαφωνω. ΥΓ αυτο με τα τυρια αστα να πανε....προχτες εκραζα εναν απτα γιαννιτσα (stivv οχι εσενα, αλλον ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να εξετάσεις..... πχ. λες ακριβό... ποίο ακριβό; Όταν αγόραζα το siporax έκανε 18 ευρώ το λίτρο (στο κουτί του) και το χύμα το παίρνεις 5 ευρώ το λίτρο (ή κάνω λάθος; )
ΔΕΝ είναι αραιό λόγω σχήματος.... το σχήμα του βοηθάει σε συγκεκριμένες λειτουργίες γι' αυτό είναι έτσι φτιαγμένο. Το video πιο πάνω το κοίταξες; Το ότι θα μοιάζει με κάτι... ΔΕΝ σημαίνει ότι θα δουλεύει και το ίδιο.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιο ειναι το σκεπτικο σου για τις συγκεκριμενες λειτουργιες? Ευκολοτερη ροη μεσα του> καλυτερη οξυγωνωση χωρις νεκρα σημεια>μεγαλυτερη πραγματικη ωφελιμη επιφανεια? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικό υλικό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-02-12 19:28 |
Βιολογικά Υλικά. | kesanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 02-03-11 21:15 |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |