|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι οταν προχωραει η τεχνολογια και η οποια τεχνικη εφαρμογη απλα την ακολουθαμε για οποιοδηποτε λογο. αλλιως ακομα θα ειχαμε φιλτρα βυθου αν μεναμε πισω και οχι ολα τα αλλα ειδη φιλτρων και διαφορα βοηθηματα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω τωρα που αρχιζω να ξανασκεφτομαι το θεμα της φιλτρανσης με την νεα ιχθυοσυνθεση, εχω την εξης απορια. ΑΝ οπως ειναι το σιποραξ, το σπασουμε ενα ενα με το χερι, θα χωρεσει σχεδον το διπλασιο σε καθε καδο με ενα αρνητικο στο θεμα ροης σιγουρα, αλλα λογω δισκων ισα ισα γινεται θετικο. Πως το βλεπετε σαν ιδεα? Ηθελα να μπολιασω ενα μικρο εσωτερικο παλια και αυτο εκανα επειδη ηταν για μονομαχο, και χωρεσε πολυ πραμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο λεω και γω στελιο που διαφωνουμε?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μα δε διαφωνησαμε βρε μαικ κουβεντα να γινεται κανουμε
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάτι μάλλον έχεις καταλάβει λάθος, στο θέμα της ροής. ¶λλο θέμα η ροή στο ενυδρείο... άλλο μέσα από το υλικό. 2. Το σπασμένο.... θα δουλέψει σαν βιολογικό υλικό... απόλυτα φυσιολογικό είναι... σαν siporax όμως ΔΕΝ θα δουλέψει, αφού θα έχεις τροποποιήσει το σχήμα του.- |
|
||||
|
||||
![]()
Mα ΟΛΟ τo θεμα ειναι τι επιφανεια αποικισης εχει ανα δεδομενη μοναδα τετραγωνικου. Δεν με ενδιαφερει να λειτουργησει σαν σιποραξ, με ενδιαφερει να μπορω να βαλω περισσοτερο σιποραξ εκει μεσα ωστε να εχω μεγαλυτερη επιφανεια για βιολογια. Οσον αφορα την ροη, εννοω οτι ενα δισκαδικο δεν χρειαζεται παρα πολυ ροη, εγω πχ δεν εχω πολλα, δυο εξωτερικα το ενα παροχη 1000 και το αλλο 1500 λιτρα, το 1500 τοχω μειωμενη ροη ομως γιατι το κανει αρκετα πλυντηριο. Αν του σπασω το σιποραξ ομως μεσα, λογικα θα μειωθει λιγο η ροη μονο και μονο απο αυτο, συν την εξτρα επιφανεια αποικισης βακτηριων.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις (το λ με προφορά) ;
![]() Γιατί να σπάσεις το siporax... βάλε άλλο (ή και κάποιο άλλο) υλικό με μεγαλύτερη επιφάνεια αποίκησης. ΔΕΝ σε υποχρεώνει κανείς να βάλεις... μόνο siporax ή μόνο substrat ή... ΔΕΝ ξέρω τι άλλο.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακριβως ετσι .
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν διαφωνω κανεις δε με υποχρεωνει, αλλη ηταν η ερωτηση μου, καμια σχεση με αυτο. Τι ακριβως ετσι? Σε αλλη συχνοτητα μου φαινεται γραφουμε. Η ερωτηση ηταν πολυ συγκεκριμενη, αν το αν σπασουμε το σιποραξ μπορει να μας δωσει κιαλλη επιφανεια αποικισης η οχι, και αν θα βοηθησει στην βιολογικη λειτουργια του φιλτρου. Οχι αν θα ειναι ιδιο με καποιο αλλο υλικο με το οποιο μπορω να το αντικαταστησω. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος τωρα.
Αν σπασει το σιποραξ θα γινει οπτικα σαν το sibiont οποτε λογικα θεμα δεν εχει. Στο επομενο ανοιγμα φιλτρο θα σπασω κανα δυο καδους. |
|
||||
|
||||
![]()
σπαζοντας το σιποραξ θα μπουκωσεις το φιλτρο σου με αποτελεσμα πολυ μειωμενη ροη που παροτι εχεις δισκους πλεον την χρειαζεσαι και παλι .εκτος απο το οτι δεν κανει να το σπας γιατι απο οτι λεει η σερα μειωνεται η αποδοση του .γιατι να το κανεις αυτο και να μην βαλεις καποιο αλλο υλικο? σου λεει πολυ σωστα ο fun .
|
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα μιλάμε σε άλλη συχνότητα... έλα 50 ΚHZ κάτω!!!
Τι είναι βαρύτερο 1 κιλό σίδερο.... ή 1 κιλό βαμβάκι; ![]() Όταν θέλεις να ρίξεις τυρί που λιώνει στα μακαρόνια... ΔΕΝ ρίχνεις φέτα (κι' αυτή τυρί είναι όπως ξέρεις... άσχετα με το πως τα λέτε εκεί στα βόρεια). Είπαμε ότι θα έχεις επιπλέον επιφάνεια αποίκησης (αυτό καταλαβαίνω ότι είναι το θέμα σου) λόγω μεγαλύτερης ποσότητας που θα μπεί... αλλά ΔΕΝ καταλαβαίνω, γιατί ΔΕΝ το κάνεις με κάποιο άλλο πχ. με κίσσηρη; ![]() Το πλεονεκτήμα του siporax λόγω σχήματος (και θα το χάσεις)..... ΔΕΝ σε απασχολεί προφανώς!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ενδιαφέρον θέμα παιδιά!!
![]() ![]() Εγώ θα σας πω μια σύντομη ιστοριούλα μου: εδώ και 3,5 μήνες περίπου από την έναρξη λειτουργίας του ενυδρείου μου, κράταγα πολύ καλή βιολογία (σε Rio125) με 4 σφουγγάρια της Juwel + υαλοβάμβακα Fluval, μικρή ποσότητα Cirax (βιολογικό της Juwel) και 10 τεμάχια Bio-Chem Stars (που μου έδωσε ο Σάββας ο Klipitiklopos για το μπόλιασμα)... Πριν 2 εβδομάδες που "τακτοποίησα" εσωτερικά το φίλτρο και έβγαλα τα 3 σφουγγάρια και τα αντικατέστησα με 2 λίτρα Sera Siporax σε κάλτσες, απόρησα πραγματικά πως στο καλό κατάφερνα και κρατούσα τόσο καιρό σταθερές συνθήκες με μηδαμινή αμμωνία με χρήση ελάχιστης ποσότητας βιολογικού υλικού και μάλιστα με κενούς χώρους στο εσωτερικό του φίλτρου... ![]() ![]() Η απάντηση μάλλον δώθηκε από την πρώτη δημοσίευση του φίλου maxmike ![]() ¶ρα συνεπώς αφού είχα ήδη αρκετά ικανοποιητική βιολογική φίλτρανση, τώρα που αντικατέστησα τα παχιά σφουγγάρια με Siporax, θα είμαι ακόμα πιο πλήρης πιστεύω ![]() ------------------------- ...το παραπάνω ποστ μου αφορά το 1 από τα 2 φίλτρα που έχω, το εσωτερικό φίλτρο της Juwel με 600L/h... Έχω και δεύτερο φίλτρο, εξωτερικό, το Eheim 2213 και μέχρι στιγμής το τρέχω με 2 σφουγγάρια (από τα 4 που είχε σύνολο) και το υπόλοιπο με ελαφρόπετρα. Είχα πει ότι προσωρινά θα κρατήσω την ελαφρόπετρα μέχρι να την αντικαθιστώ σταδιακά (Θεού θέλοντος και οικονομικών επιτρέποντος) με Siporax ή με Eheim SubstratPro... συμφωνείτε?? ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nospanos : 14-03-13 στις 16:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κουραμπιές... αυτό που ρωτάς θα έπρεπε να γίνει στον Untergasser που είναι ο εμπνευστής του (νομίζω). Αυτά που περιγράφεις θεωρώ πως .... συμπεριλαμβάνονται σίγουρα.
![]() nospanos... αυτό που έχεις βάλει της fluval.... είναι συνθετικό (ενυδρειακό) βαμβάκι και όχι υαλοβάμβακας.- ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις κάποιος link για καποιο κατάστημα που πουλάει Easy-Life Symbiont?
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί το λες αυτό ; Το μίνι σιποραξ που πουλούν άλλο σχήμα έχει και έχει τις ίδιες ιδιότητες |
|
||||
|
||||
![]()
Λεει καθαρα "αφού θα έχεις τροποποιήσει το σχήμα του"
Ο τροπος που γινεται η ροη του νερου πανω σε ενα υλικο παιζει ρολο στα αποτελεσματα της φιλτρανσης. Αλλου χανει αλλου κερδιζει.
|
||||
|
||||
![]()
παντως το siporax το εχω στο σαμπ τωρα κοντα 6,5 χρόνια και όλα μια χαρα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικό υλικό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-02-12 19:28 |
Βιολογικά Υλικά. | kesanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 02-03-11 21:15 |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |