|
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα , πολυ καλο και λεπτομερες αρθρο μαξμαικ αλλα θα διαφωνησω λιγο μαζι σου , γιατι απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι την ελαφροπετρα την χρησιμοποιουσαν πριν 10-15 χρονια προτου βγουν τα σιποραξ + κτλ, και εδω ελλαδα και εξωτερικο οι συνχομπιστες ,οσο για το σιποραξ εχει τοση διαρκεια και τοση μεγαλη συλλογη απο αποικιες βακτηριων ,που δεν εχει ανταγωνισμο-κατα τη γνωμη μου-συγκρινοντας σχεση τιμης-διαρκειας υλικου και αποδοσης .
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς η αναλογία γραμμαρίων με λίτρα ειναι λίγο άκυρη .
Και γιατι το λέω αυτο , λέει π.χ η εταιρεία API - biochem stars 20τεμ/379 λίτρα Δηλαδή σε τόσα λίτρα αν βάλω ένα δίσκο θέλω αυτα ,αν βαλω 20 δίσκους ; Το θέμα δεν γίνεται να μετρηθεί με αναλογία λίτρων αλλα με όγκο ιχθυοφορτισης |
|
||||
|
||||
![]()
οπως πολυ σωστα διαβαζω απο μερικα ατομα οντως δεν μπορει να γινει συγκριση!!!!
παιζει ρολο που θα μπει το καθε υλικο ( σαμπ, εξ.φιλτρο ) παιζει ρολο τι ψαρια και ποσα εχουμε μεσα στο ενυδρειο. παιζει ρολο τι ταιζουμε και ποσο. παιζει ρολο τι ρουτινα εχουμε στις αλλαγες. ειναι πολλες οι παραμετρους που μπορουν να μας καθορισουν ποσα γραμμαρια/λιτρο βιολογικο υλικο θα βαλουμε ανα λιτρο. στο εξωτερικο για παραδειγμα ενα βασικο υλικο για τα ενυδρεια τους ειναι αυτο της εικονας πολυ φτηνο που στην ελλαδα σπανια θα το δεις.... κι ομως κραταει πολλα λιτρα ενυδρειων αψογα. οσο για τις ελαφροπετρες ειναι απο τα πρωτα υλικα που χρησημοποιηθηκαν για αποικιες βακτηριδιων....
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλο αρθρο ευχαριστουμε!!και ενα βιντεακι με παρουσιαση διαφορων υλικων
http://www.youtube.com/watch?v=SOE9t...S2MqlugTcfvkDA |
|
|||
|
|||
![]()
Κάπου διάβαζα ότι η Ελαφρόπετρα ανεβάζει το Ph, ισχύει κάτι τέτοιο???
Επίσης, Εγώ έχω 1 λίτρο σιποράξ στο ενυδρείο (120λτ) και η βιολογία δουλεύει άψογα, με πόσα λίτρα από το κάθε άλλο υλικό θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα???π.χ. ελαφρόπετρα πόσο χρειάζομαι για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η ελαφροπετρα για εμενα ειναι οτι πιο πορωδες υπαρχει, αλλα η βιομηχανια του κερδους πρεπει καθε τοσο να βγαζει νεα προιοντα. με ολα τα υλικα μπορεις να εχεις τα ιδια αποτελεσματα μην αγχωνεσαι!!!! οσο για το ph δεν το επιρεαζει καθολου!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Δείτε εδώ μια πολύ καλή δουλειά που είχε κάνει ο φίλος Jeepas
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....light=aBSORBEX |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
btw το matrix που θεωρειται μαλλον το καλυτερο υλικο προφανως ειναι τελικα απλως ελαφροπετρα χαμηλης κοκομετριας ![]() Απ οτι φαινεται εξ αλλου οτι "διαστημικο" υλικο και να βαλεις σε λιγο καιρο εχει πανω κατω την ιδια επιφανεια αποικησης με οποιοδηποτε αλλο, οποτε το καλυτερο δειχνει να ειναι η φθηνιαρικη ταπεινη ελαφροπετρα. Το μονο θετικο που δειχνει να εχει το siporax εναντι των υπολοιπων ειναι απλως οτι δεν εχει μηχανικη αλλοιωση με το χρονο, αλλα και παλι αν προτεινεται η κατα καιρους αντικατασταση του δε βοηθαει σε κατι αυτο το πλεονεκτημα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικό υλικό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-02-12 19:28 |
Βιολογικά Υλικά. | kesanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 02-03-11 21:15 |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |