|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το χομπυ αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον, γιατι ποτε δεν μπορεις να πεις οτι τα ξερεις ολα.
Ειμαι στο χομπι απο το 1999, και δεν θα ελεγα ποτε οτι τα ξερω ολα, ουτε καν παρα πολυ καλα, ποσο μαλλον να απαξιωσω αλλον ανθρωπο. Δεν θα το εκανα κι αν ημουν ο Αμανο. Δεν υπαρχουν καθηγηταδες. Η αγενεια απο χομπιστα προς χομπιστα ειναι ασυγχωρητη. Χρειαζεται ομως ολα τα ειδη των ανθρωπων για να φτιαξεις μια κοινωνια...
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimis : 08-03-13 στις 21:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Η αγενεια απο χομπιστα προς χομπιστα ειναι ασυγχωρητη.
Χρειαζεται ομως ολα τα ειδη των ανθρωπων για να φτιαξεις μια κοινωνια. συμφωνω απολυτα με αυτο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χμμμμ... δεν μπορω να πω πως διαφωνω σε αυτο, ομως ως ενυδρειοφιλοι δεν ειμαστε χομπυστες με την εννοια του ορου, αλλα ανθρωποι που -υποτειθεται τουλαχιστον- αγαπανε τα ψαρια και προσπαθουν να διατηρησουν ενα κομματι απο τον κοσμο ΤΟΥΣ μεσα στο σπιτι τους, οποτε μιλαμε για υιοθεσια ζωντανων πλασματων και οχι για χομπυ (που ειναι εντελως ακυρος ορος και θα επρεπε λογικα να ξενιζει καθε ενυδρειοφιλο οπως και η φραση "διακοσμητικα ψαρια"). Απο αυτη την πρισματικη γωνια νομιζω πως ολα ειναι αναλογα με την περιπτωση, και ναι, -παντα κατα τη γνωμη μου- υπαρχουν περιπτωσεις που η αγενεια δεν ειναι καθολου μεμπτη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με την αποψη του rtolis και το θεμα,αλλα οσον αφορα το "χομπι" μην το κανουμε και σαν τους αεροσυνοδους,που καθε δυο χρονια αλλαζουν και τον τιτλο της δουλειας τους για να ακουγεται "καλυτερα"
![]() ενταξει καταλαβαινω πως το λετε αλλα προσωπικα θεωρω τον εαυτο μου χομπιστα,οχι γιατι ασχολουμαι με ζωντανα,αλλα γιατι ασχολουμαι με τις συνηθειες τους και τις αναγκες τους και μου αρεσει να μαθαινω γιαυτα.δεν θεωρω σε καμια περιπτωση τα ψαρια "αντικειμενα", αλλα δε με προσβαλει καθολου ο ορος "χομπιστας" με αυτη την εννοια. οπως θεωρω χομπι και το να ασχολουμαι με το σκυλι μου,να το βγαζω βολτες στα βουνα κλπ. |
|
||||
|
||||
![]()
"Για ένα δευτερόλεπτο θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουν ,πως είναι αδέλφια.
Για ένα λεπτό,για ένα δευτερόλεπτο θα ήθελα να καταθέσουν τα όπλα. Για ένα λεπτό,για ένα δευτερόλεπτο θα ήθελα να γνωρίζουν ότι η αγάπη είναι εκεί. Δεν ζητάω παρά ένα λεπτό, ένα δευτερόλεπτο για να αλλάξω την όψη του κόσμου. Ένα λεπτό,ένα δευτερόλεπτο για να δημιουργήσω την αυριανή κοινωνία Ένα λεπτό,ένα δευτερόλεπτο.Ένα τίποτα....είναι πολύ ,είναι το παν." Παρμένο από άρθρο εφημερίδας βασισμένο στο παραπάνω μύνημα ενός νέου. Ουδέν σχόλιο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να πω κι εγώ την άποψή μου πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί με έχει απασχολήσει πολλές φορές εδώ μέσα κι ας μη το έχω θέσει προς συζήτηση....
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά, και κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη γιατί παρασυρόμαστε από την αγάπη που νιώθουμε για τα ψαράκια αλλά και από την ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος όσο πιο σωστά γίνεται. Οι παλιοί του forum, ή όποιοι νομίζουν ότι είναι σε θέση να δώσουν συμβουλές, θα πρέπει να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του ''δίνω μια συμβουλή'' και του ''σου λέω τι να κάνεις''. Μπορεί να έχετε όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσετε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να νευριάζετε όταν οι νέοι δεν ακολουθούν τις συμβουλές σας... Η κοινωνία μας δεν είναι τέλεια, και δεν θα γίνει ποτέ, και θα πρέπει να θυμάστε πως το forum είναι μια μικρή κοινωνία. Στην τελική ο καθένας θα μάθει από τα λάθη του. Καταλαβαίνω ότι είναι λυπηρό και ξεροκέφαλο να μη σας ακούμε, ώστε να γλυτώσουν πολλά ψαράκια από την αμάθεια μας, αλλά δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Τώρα όσο για τα θέματα που μπορεί να ανοίγει ο καθένας.... Η αλήθεια είναι ότι το forum σε κάθε σελίδα του είναι γεμάτο πληροφορίες, τις οποίες όσο κι αν έχω προσπαθήσει να τις παρακολουθήσω όλες ώστε να μην κάνω τη ζωή σας πιο δύσκολη, δεν τα έχω καταφέρει, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορώ να περνάω όλη μου τη μέρα πάνω από το pc ώστε να παρακολουθώ όλες τις συζητήσεις και τα θέματα. Όλα αυτά τα λέω με πολύ καλές προθέσεις, μόνο και μόνο επειδή το συγκεκριμένο forum είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών αλλά μας κρατάει και πολύ καλή παρέα, πολλές φορές σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας..... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εγώ παρότι είμαι στο χόμπι από το 1992...έχω να μάθω πολλά, πάρα πολλά ακόμη.Οπότε όποιος ενδιαφέρεται, διαβάζει, μαθαίνει, αποκτά εμπειρία, αποφασίζει, και όποιου τα λεγόμενα δεν τον καλύπτουν ή δεν τον ικανοποιούν...απλά τον αγνοεί ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ το θέμα το βλέπω λίγο διαφορετικά
Θεωρώ πως παλιοι και νέοι που μπαίνουν σ ένα φόρουμ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες Νέοι Α. Εκείνοι οι οποίοι μπαίνουν σ ενα φόρουμ είτε πριν είτε παράλληλα με την ενασχόληση τους με το χόμπι Β. Εκείνοι οι οποίοι μπαίνουν σ ενα φορουμ, μονο όταν αντιμετωπίσουν το πρώτο πρόβλημα Η πρωτη κατηγορία έχει μεγαλύτερη διάθεση να μάθει και να ακούσει. Προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Η δευτερη κατηγορία συνήθως δεν ακούει. Έχει πάρει τις αποφάσεις της, θεωρεί πως κάνει λίγα εώς καθόλου λάθη, διαβάζουν 10 κρατάνε μόνο αυτό που θέλουν εξ αρχής!!! Παλιοι Α. Εκείνοι οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν γνώσεις και οι οποίοι είναι έτοιμοι να τρέξουν επι τόπου αν χρειαστεί Β. Εκείνοι οι οποιοι αρέσκονται στο να μοιράζονται γνώσεις κυρίως για να φανούν ειδικοί πάνω σε κάποιο αντικείμενο (είδος ψαριού...κλπ) και για να εντυπωσιάσουν όλους τους άλλους! Η πρώτη κατηγορία εχει μεγαλύτερη διάθεση να μοιραστεί τις γνώσεις και προσέχει τον τρόπο που το κάνει (τον τρόπο γραφής εννοω) Η δευτερη κατηγορία είναι συνήθως απότομη και κάποιες φορές υπάρχει και μια μικρή δόση ειρωνίας Να ξεκαθαρίσω πως δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα του συγκεκριμένου φόρουμ, αλλά μιλάω γενικά Ως ΝΕΟΣ, με ενδιαφέρει να παίρνω ξεκάθαρες απαντήσεις σ αυτά που ρωτάω Οφείλω να σεβαστώ όλα όσα διαβάσω κι αφού καταλήξω κάπου (αν υπάρχουν πολλες & διαφορετικές απόψεις), οφείλω να κάνω ακριβώς αυτό που μου προτείνουν κι όχι του κεφαλιού μου Επιπλέον, να συμπληρώσω πως είναι αδύνατον πίσω από προτάσεις να καταλάβεις αν ο άλλος κάνει πλάκα μ αυτό που γράφει, αν μιλάει σοβαρά, αν ειρώνευεται...κλπ Γι αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή απ όλους μας, τόσο σ αυτά που γράφουμε, όσο και στον τρόπο που διαβάζουμε! Το συγκεκριμένο φόρουμ, σε αντίθεση με άλλα, στα οποία είχα την ατυχία να γραφτώ και την τύχη να ξεγραφτω, έχει άτομα με διάθεση να βοηθήσουν και εγώ προσωπικά έχω πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάθετι που ρώτησα Κάποιες φορές, εμφανίζονται κάποιοι διάτοντες αστέρες (νέοι, οι οποίοι επιθυμουν να παραμείνουν νέοι...)...ε δεν γίνεται να υπάρχει 100% "επιτυχία"...με όλους! Αυτά από μένα. Ελπίζω να σας κούρασα! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχώς διαφωνώ με τον φίλο ChocolatePuma και σε πολλά επιμέρους, τα οποία δεν θεωρώ σκόπιμο ν αναλύσω, όπως στην κατηγοριοποίηση των νέων και παλιών αλλά κυρίως στην γενικότερη οπτική που θυμίζει περισσότερο κομματική οργάνωση, θρησκευτική ομάδα ή προδιαγραφές καρριέρας.
με τα φόρουμς η σχέση μας είναι ελεύθερη και άνευ προδιαγραφών, πέραν αυτών της καλής συμπεριφοράς και της αποδοχής των όρων του ιδιοκτήτη. για να μιλάω και με παραδείγματα, εγώ όταν γράφτηκα ήμουν εργαζόμενη και υπεραπασχολούμενη και τώρα κάθομαι. τον ίδιο χρόνο θα αφιέρωνα στο κάθε φόρουμ πριν και τώρα? τι σημαίνει αυτό? οτι όταν δεν είχα χρόνο δεν έπρεπε να γραφτώ? ή τώρα που έχω χρόνο δεν πρέπει να μιλάω γιατί δεν μίλαγα και πρίν? ο καθένας μπαίνει και μένει όσο θέλει και μπορεί. δεν μοιραζόμαστε αξιώματα, πόστα και βραβεία. ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις, γιατί από τα γραφόμενά σου γενικότερα έχω την καλύτερη διάθεση απέναντί σου, όπως και τώρα δεν υπάρχει καμμιά προσωπική αιχμή στην γνώμη μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Μαρία εννοείται ότι δεν παρεξηγω
Ξεκαθαρισα πως μιλάω γενικα έχοντας περάσει κι από αλλα φορουμς απ τα οποία εφυγα τρέχοντας Ο καθένας εκφράζει προσωπικές απόψεις Η μοναδική μου ένσταση είναι στη σύγκριση που έκανες με οργανώσεις ή ομάδες!!!! Δεν μπαίνει καν τέτοιο θέμα Αν θες ξαναδιαβασε τα όσα έγραψα....ίσως βιάστηκες λιγάκι ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος στο forum παλιός στα ενυδρεία (ωστόσο αρχάριος) | sharred | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 16 | 05-02-12 19:26 |
Νέοι συγκάτοικοι | Φαίδων | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 01-04-11 11:22 |
Νέοι πλακάτ...! | Maverick | Bettas | 12 | 10-02-11 17:27 |
Διαβάστε πριν ξεκινήσετε καινούριο θέμα (νέοι και παλιοί). | Giorgos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 01-06-04 22:07 |
Καινούριος στο forum και στα ενυδρεία... | FfF | Γλυκό νερό - Γενικά | 45 | 13-02-03 23:58 |