|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
δεν ειναι προτιμότερο για βαλω χωμα και απο πάνω το χαλικακι;
δεν ξερω τι φυτα θα βαλω.. αλλα μια φορα θα κανω την βυθο και θελω να ειναι ετοιμος για οποιαδιποτε φυτα βαλω το βιολογικο χωμα που βαζουν στις γλαστρες για λουλουδια κανει; |
|
||||
|
||||
![]()
κανει το χωμα που λες αλλα πιστεψε με οτι και να βαλεις καποια στιγμη θα την κανεις την ανακατωσουρα μεσα στο ενυδρειο για να κανεις κατι αλλο!Και τα υποστωματα δεν κραταν για παντα μεσα στο ενυδρειο καποια στιγμη χαλαν και πρεπει να βγουν απο μεσα!
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου και απο μενα φιλε peyote!Κατα καιρους εχω πειραματιστεί και εχω δοκιμάσει πολλα υποστρώματα και άμμο-χαλικα και πιστεψέ με είναι ίσως η βασικότερη επένδυση σ ενα φυτεμένο ενυδρειο,γιατι το βαζεις μια φορά και αν θέλεις να το αλλάξεις πρέπει να χαλάσεις
![]() Και το βιολογικο χωμα ειναι πολυ καλο και το απλο αμμοχαλικο ειναι καλο με προσθήκη λιπασμάτων σε μορφη ταμπλετας και τα υποστρώματα είναι καλα αλλα για λιγο!!!!Εγω θα σ πρότεινα ενα προϊών το οποίο πιστεύω πως είναι το καλυτερο στο είδος του!!!!! http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=667 Είναι ακριβό αλλά σε βάθος χρόνου...................... αλλά και σε αποτέλεσμα!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
To φιλτρο ενδεχεται να ειναι οριακο (και μαλλον ανεπαρκες με ψηλη ιχθυοφορτωση), με 4.5 λιτρα υλικα + 0.5 προφιλτρο, και ισως χρειαστει στη κυκλοφορια και βοηθεια απο wave makers (αφου εχει 1050 λ/ω ονομαστικη ροη)
|
|||
|
|||
![]()
ειναι πολυ ακριβο φιλε μου αυτο το υπόστρωμα
τελικα πειγα και πειρα με 25 ευρω 50 κιλα χαλικακι 1-2μμ που διαβασα οτι μπορει να φυτευτούν τα παντα (ακομα και γρασιδι που εχει λεπτη ριζα) σας δείχνω το ειδος του χαλικιου (περασε και απο τεστ με υδροχλορικο οξη και δεν αφριζε, δεν θα εχω προβλημα με το ph) ![]() φιλε μου για το φιλτρο που λες εχω διαβασει και εχω ακουσει οτι σε κανονικες συνθηκες πρεπει να φιλτραρι 3 φορες τον ογκο του νερου που εχει το ενυδρειο.. αυτο φυσικα εχει να κανει και οπως λες με το ποσα ψαρακια θα εχει μεσα.. εγω υπολογιζω με τα πραγματα που θα μπουν μεσα οτι θα παω ποιο κατω απο τα 250 λιτρα αλλα αμα πουμε οτι θα ειναι 250 λιτρα τοτε 1050/250=4.2 αλλα και παλι αμα τα βρω σκουρα θα παω να παρω ακομα ενα.. αλλα πιστευω προς το παρών θα ειμαι υπερ καλυμενος (διορθώστε αμα κανω λαθος) |
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε λιγο ακουφορτε σε στεγνο χαλικι και δες αν αφριζει. (προσοχη, εκτος σπιτιου, ειναι καυστικο το ακουαφορτε).
|
||||
|
||||
![]()
επίσης προσοχή τι ακουαφόρτε θ αγοράσετε να είναι καθαρό. πρόσφατα πήρα για κάποια άσπρα βότσαλα που βάζω στις γλάστρες μου και είχαν λερωθεί και ήταν ελαφρύ ιμιτασιόν, δεν άφριζε καθόλου, γιατί είχε κάποιαα πρόσμιξη.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
(εγραψα και πανω οτι το περασε το τεστ ![]() ευχαριστω πάντως για την συμβουλή οτι αλλο χρειάζεται διόρθωση να μου το πεις εδω μαζι σιγα σιγα θα στήσουμε το ενυδρείο μου ![]() ------------------------- όντως ενα wave maker θα χρειαζόταν.. αλλα τωρα δεν λεει να το παραγγειλω... θα κοιταξω μπας και βρω κανενα σε petshop... ποσα λιτρα την ωρα να ειναι;;; τι ταχύτητα δηλαδή; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Peyote : 04-03-13 στις 18:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το αν θα φτανει το φιλτρο για βιολογικη φιλτρανση ειναι βασικα αλλο θεμα. Οι βασικοι παραγοντες ειναι η ποσοτητα τροφης που πεφτει σε σχεση με την ποσοτητα και ποιοτητα των βιολογικων υλικων. Η κυκλοφορια του νερου σε ολο το χωρο του ενυδρειου ειναι παλι αλλο θεμα. Μονο του το φιλτρο αυτο δυσκολα θα ανταπεξερθει σε αυτο το θεμα. (ειχα 950 λ/ω ονομασικη σε 60 καθαρα λιτρα νερο και καλυπτοταν οριακα) Αυτο ομως λυνεται ευκολα με καποιο wave maker.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολυ καλη ιδεα το βιολογικο! Απλα θα πρεπει αμεσα να βαλεις λιπασμα (ταμπλετες). Και να προσεξεις ιδιαιτερα να μην ειναι με τιποτα εμπλουτισμενο. Παράθεση:
Αυτο ομως δεν ειναι σκεπτικο. Αν ειναι ετσι δεν θα καταπιανομασταν με τιποτα γιατι καποτε θα χαλασει. Εννοειται βεβαια οτι βαζοντας το υποστρωμα δεν συμαινει οτι παει καθαρισε! Θα πρεπει οι ουσιες που τραβουν τα φυτα να αναπληρονονται. Ειναι ομως γεγονος οτι αν ΔΕΝ βαλει, τοτε αυτοματως ξεχνα οτιδήποτε αλλο απο τα ευκολα. Μπορουν βεβαια καποια μετρια φυτα να κρατησουν στο σκετο χαλικι αλλα με πολυ κόπο και χωρις ποτε να γινουν οπως πραγματικα ειναι.
|
||||
|
||||
![]()
Λιγο δυσκολο να βρει πιο μικρο οικονομικο (μεχρι 10ευρω πχ sunsun jvp 101).
Αμα του βγει πολυ δυνατο, ψαλιδιζει τα φτερα της φτερωτης. Αν δεν μιλαγε για οικονομια, του ελεγα και για hydor koralia. Εγω εχω δυο 3000αρες σε εναμιση μετρο μηκος, 66 υψος. Να δουμε αν φερουν ποτε και την jvp 100 που ειναι 2500 λ/ω ή την 110 με 2000 λ/ω
|
|||
|
|||
![]()
θα παω να παρω αυριο βιολογικο χωμα.. ταμπλετες? ξετετε καμια μαρκα να μου προτεινετε;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εν αναμονή του 400 λιτρου! | KOSTASZOIDOS | Δίσκοι | 22 | 05-09-11 11:02 |
ΦΩΤΗΣΜΟΣ 50 ΛΙΤΡΟΥ | panmaroy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 10-03-11 15:54 |
Σκεψη κατασκευης 300 λιτρου | giler84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 21-01-09 14:48 |
Κατασκευη 500 λιτρου | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 153 | 09-06-08 00:00 |
Στρώσιμο 50 λιτρου | oscar | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 05-04-04 23:04 |