|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω μαζι σου φιλε μου αλλα οπως και αν το δεις γενικα το χομπι μας ειναι ακριβο.δεν ειναι μονο οι τροφες οι οποιες ειναι σχετικα ακριβες .απο εκει και περα οσον αφορα την εθοξυκινη πιστευω οτι οι περιεκτικοτητες ειναι στα επιπεδα που λογικα προβλεπονται.η τουλαχιστον θελω να πιστευω.σκεψου ακομη ποσο περνας με μια τροφη60 γραμμαρια και ποσο με μια τροφη δυο κιλα π.χ για ενα σκυλακι ας πουμε.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αγοράζω από το Lindl ξηρή τροφή για σκύλους στη συσκευασία των 10 κιλών με 9 ευρώ περίπου και μου κρατάει 30 ημέρες ταΐζοντας κανονικά όσο προτείνεται στη συσκευασία. Για ένα μόνο χρυσόψαρο που ζυγίζει 100 γραμμάρια ταΐζω με 2 γραμμάρια ημερησίως ( www.doaj.org/doaj?func=abstract&id=608200 ) με τα pellets της JBL (goldpearls) που κοστίζουν 5 ευρώ περίπου τα 60 γραμμάρια και μου κρατάει πάλι 30 ημέρες. Υπάρχουν βεβαίως και πιο ακριβές τροφές για σκύλους, αλλά και για χρυσόψαρα. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Όλες αυτές οι ζωοτροφές γίνονται από τα ίδια σχεδόν υλικά σε διαφορετικές περιεκτικότητες των συστατικών τους ανάλογα με το ζώο στο οποίο προορίζονται. Θα περίμενα τουλάχιστον να χρησιμοποιούν και διαφορετικά συντηρητικά αναλόγως της ανοχής του οργανισμού κάθε ζώου και όχι ότι περιέχει το ιχθυάλευρο που προμηθεύονται και που έχει ένα συντηρητικό για όλους και για όλα. Υπόψη δε ότι η εθοξυκίνη βασικά είναι παρασιτοκτόνο. |
|
||||
|
||||
![]()
So60 οπως ειπες και εσυ σχετικα ειναι ολα
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και να σκεφτείς ότι δεν έχω μόνο ένα χρυσόψαρο!!
Νομίζω όμως ότι η ποσότητα τροφής ανά ημέρα ίση με το 2% του σωματικού τους βάρους είναι το καλύτερο για να μην χρειάζεται να κάνω αλλαγές νερού περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, όπως αναφέρεται και στα συμπεράσματα της μελέτης στην διεύθυνση που παρέθεσα στο προηγούμενο post. Αυτό που προτείνεται γενικώς από τις εταιρείες όσον αφορά στο τάισμα, ότι δηλαδή πρέπει να ταΐζουμε 2-3 φορές ημερησίως με ποσότητα τόση που να καταναλώνεται σε κάποια λεπτά της ώρας δείχνει όπως και να το κάνουμε μια προχειρότητα. Αλλιώς, θα έπρεπε να δίνουν οδηγίες όπως κάνουν π.χ. για τους σκύλους, δηλαδή, τόσο βάρος τροφής για το αντίστοιχο βάρος του ζώου. Σου λέει, όλοι έχουν μια ζυγαριά στο σπίτι, θα τον ζυγίσουν τον σκύλο, θα αγοράσουν και ένα δοσομετρικό ποτηράκι, θα την κάνουν τη δουλειά. Γνωρίζουν βεβαίως πως με τα ψάρια είναι διαφορετικά τα πράγματα και χρειάζεται άλλου είδους ζυγαριά και γενικώς δεν είναι πρακτικό, ούτε εύκολο, ούτε είναι δυνατόν πολλές φορές να ζυγίζουμε τα ψάρια, οπότε σου πετάει μια συνταγή με το μάτι και ότι θέλει ας γίνει. |
|
||||
|
||||
![]()
σκοπος ειναι φιλε μου να μην ταιζεις παραπανω πιστευω .Το να ριξεις λιγοτερη τροφη μαλλον καλο κανεις παρα κακο.Αλωστε στη φυση δεν πιστευω οτι παντα μα παντα υπαρχει ενα χερι που να σ ριχνει τροφη 2-3 φορες την μερα τοσο ευκολα και αβιαστα οποτε!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Με λιγοτερη τροφη μπορει να μη τα δηλητηριαζεις αμεσα σε ενα αστρωτο ενυδρειο, αλλα αν συνεχιστει αυτο, θα μεγαλωσεις ψαρια ασθενικα και υποαναπτυκτα. Στη φυση, πολλα ψαρια πεθαινουν σωρηδόν απο ελλειψη τροφης οπως και απο αλλες αιτιες. Δεν το θελουμε αυτο στο ενυδρειο. Αν εχεις καλη φιλτρανση και δεν βαριεσαι να κανεις ανανεωση του νερου με αλλαγες κλπ, ποιος ο λογος να μη ταιζεις πλουσια?
|
||||
|
||||
![]()
Ειπαμε λιγοτερη τροφη Σπυρο στα λογικα πλαιισια οχι Αιθιοπια! Ποσο πλουσια ¨Π
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι να ταΐζεις με μέτρο. Όχι λίγο και τα ψάρια να λιμοκτονούν, να έχουν βαθουλωμένες κοιλιές κλπ Αλλά ούτε "πλούσια"/πολύ, γιατί έτσι επιβαρύνεις τον οργανισμό τους με περίσσεια ενέργεια/πρωτεΐνη/λίπος που μπορεί ένα μέρος να το αποβάλλουν αλλά το υπόλοιπο θα δημιουργήσει προβλήματα πχ στο συκώτι, θα επιταχύνει την ανάπτυξη τους και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. Σωστή και ποιοτική τροφή με μέτρο, λέω εγώ ![]() Και το μέτρο (επειδή δεν έχω ζυγαριά) είναι η εικόνα ενός ζωηρού ψαριού με καθαρά χρώματα και καλοσχηματισμένου, που "παρακαλάει" για τροφή όταν πλησιάζουμε στο ενυδρείο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση για τροφη για γκαπυ | korasidikos | Διατροφή | 6 | 29-09-12 14:18 |
τροφη... | janickrules | Χρυσόψαρα | 6 | 08-10-11 10:07 |
τροφη | g-pavl | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 02-12-08 17:59 |
Τροφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-11-07 18:21 |
Diy Τροφη??? | Gioutsos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 03-03-06 15:14 |