|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιταξε, στο 200αρι θα χρειαστεις μεγαλυτερο φιλτρο. μπορεις να βαλεις και του 60αριου αλλα σιγουρα θα χρειαστεις κι αλλο.
εγω που μετεφερα καποια στιγμη τα ψαρια μου απο ενα 60αρι σε ενα 300αρι, εστησα πρωτα το μεγαλο με το φιλτρο του, αμμο ξυλα φυτα τα παντα. ξεκινησα στρωσιμο με τροφη, μπολιασα στη συνεχεια το νεο φιλτρο απο το παλιο του μικρου μου ενυδρειου για να επιταχυνω τον κυκλο τον κυκλο του αζωτου και οταν εστρωσε το φιλτρο,εβαζα σιγα σιγα (οχι ολα μαζι) τα ψαρια στο μεγαλο. |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου το φιλτρο ειναι το eheim 2213...ειναι για 250 λιτρα...δεν θελω αλλο φιλτρο....ειμαι οκ απο αυτο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Στήσε τη διακόσμηση στο 200άρι (άμμος, πέτρες κλπ)
Γέμισε με φρέσκο νερό(με τις ίδιες παραμέτρους με το 60άρι)+αντιχλώριο μέχρι τη μέση. Μετέφερε όσο νερό μπορείς απο το μικρό στο μεγάλο. Σύνδεσε και βάλε σε λειτουργία φίλτρο θερμοστάτη. Μετέφερε τα ψάρια και φυτά. Συμπλήρωσε κι άλλο νερό για να γεμίσει. Voila ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
και με τα ψαρια πως?σε κουβα να τα βαλω η με την αποχη απο το ενα στο αλλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
αν φτιαξεις ιδιους παραμετρους νερου, με την αποχη απο το ενα στο αλλο...
|
|||
|
|||
![]()
οκ....να δω πως θα βγαλω τα μικρα....πφ....
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον Κλεοβουλο απλα προσωπικη μου αποψη ειναι να βαλεις και τα φυτα οταν εχεις το νερο χαμηλα και μετα νερο απο το 60 και τελευταια τα ψαρακια γιατι εαν χρειαστεις να φυτεψεις μεσα και να διαμορφωσεις με τα φυτα θα στρεσαρεις τα ψαρακια και εαν μαδηθουν θα γεμισεις φυλαρακια.Φυσικα δεν γνωριζω τι φυτα εχεις.Φιλικα γιωργος!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν πιάνοντα με αποχη ή αν φοβασαι ότι θα τα τραυματίσεις, δοκίμασε με ποτηρι
Εννοείται πως θα σε διευκολύνει αν πρώτα βγάλεις τα μεγάλα αντικείμενα που έχεις μέσα, όπως ρίζες, πέτρες, φίλτρο κλπ
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Προτεινω πρωτα να μπει ολο το νερο του 60αριου, συν ψαρια, φιλτρα, να ξεκινησει η λειτουργια του νεου ενυδρειου, και μετα σιγα σιγα να προστιθεται το φρεσκο νερο, ηδη αποχλωριωμενο και στην ιδια θερμοκρασια, παρα πολυ αργα, ισως και μερες
|
||||
|
||||
![]()
+1 κι εγώ έτσι το κάνω..
|
||||
|
||||
![]()
μέρες?.....ο λόγος?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι μικρη η ποσοτητα του αρχικου νερου σε σχεση με το φρεσκο (πχ απο 60 λιτρα θα γινουν 200), και ο χομπιστας αρχαριος, τοτε οσο πιο ομαλα γινει η μεταφορα τοσο το καλυτερο.
Ειναι σαν να γινεται 70% αλλαγη νερου και σε νεο ενυδρειο μαλιστα, με αστρωτο βυθο κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Όπως πάντα είσαι υπερβολικός
![]() Αν το φρέσκο νερό είναι στις ίδιες παραμέτρους/θερμοκρασία, με τον ίδιο αριθμό ψαριών και το στρωμένο φίλτρο δεν πιστεύω (τουλάχιστον εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο) να έχει πρόβλημα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μεταφορα ενυδρειου πως? | vaggstef | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 20-02-12 18:50 |
μεταφορα βραχου | dim orestiada | Θαλάσσια Βιολογία | 3 | 22-11-10 16:33 |
μεταφορα βραχου | Vasilis | Θαλάσσια Βιολογία | 2 | 18-12-04 01:04 |