|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη ειμαι ανθρωπος με αποψη
![]() 1. Στα ενυδρεια μου ως κανονα εχω να ταϊζω μια φορα το πρωι και μια το βραδακι. Οχι σε συγκεκριμενες ωρες ,για να τα κραταω σε εγρηγορση ![]() 2. Ναι, τα βγαζεις πριν αρχισουν να διαλυονται και τα ανανεωνεις, εκτος αν εχεις γαριδες που θα τα "περιποιηθουν". 3. Στο ενα ενυδρειο που εχω αναλογο φωτιστικο, εχω σκοπο να αντικαταστησω τη λαμπα στο χρονο, οπως συμβαινει και με τις Τ5. Θα ηθελα και εγω να ακουσω αλλες αποψεις για αυτο. 4. Η ποικιλια δεν ειναι ποτε υπερβολικη. Αντιθετως. Οσο μεγαλυτερη ειναι, τοσο καλυτερη για τα ψαρακια σου. Φροντισε να βλεπεις τα cpds οτι τρωνε αυτα που ριχνεις, γιατι αν ειναι μικρα δεν θα χωραν καποιες τροφες στο στομα τους. Οταν ειχα, τρελαινονταν ιδιαιτερα για grindal και βυθιζομενες micro pellets της hikari. Οπως θελεις κανεις τις εναλλαγες. Στα δικα μου, σε καθε ενυδρειο, αναλογα με τους κατοικους υπαρχει μια βασικη τροφη που αποδεδειγμενα τρελαινονται και τη χρησιμοποιω ως βαση. Αυτη τη χρησιμοποιω περισσοτερο και απο εκει και περα, δινω και διαφορες αλλες για ποικιλια, στην τυχη. Ας πουμε στα 4 ταϊσματα, δινω 2 απο αυτη που επικρατει φρενιτιδα και 2 απο καποια αλλη. Εκτος απο τα pufferακια, βεβαια, που αν δεν δουνε bloodworms με στραβοκοιτανε ![]() Αληθεια, η συμπεριφορα των cpds με το μονομαχο πως ειναι? Βγαινουν ή μπλεκονται στα φυτα ολη την ημερα? Γιατι οταν τα ειχα και ηταν εντελως μονα τους, δεν κρυβονταν ουτε μετα απο την προσαρμογη. Ολη τη μερα μεσα στη μεση ηταν ολα. Με αλλους συγκατοικους πως τα πηγαινουν, ενημερωτικα?
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα απ όλα σας ευχαριστώ kgf12345 & nazgul (άνθρωπε με άποψη
![]() Απόλυτα κατανοητές!! Θοδωρή, σ ότι αφορά την συγκατοίκηση, πριν μερικές μέρες "ενισχυσα" το κοπαδι των cpd's με τα λεγόμενα & περίφημα - microgalaxy rasbora (εννοείται πως είχα ήδη ρωτήσει συγχομπίστες ![]() Πριν ενισχύσω το κοπαδι, ήταν την περισσότερη ώρα κρυμμένα, όχι λόγω μονομάχου, αλλά μόλις "εμφανιζόμουν"! Τώρα πλέον ειδικά όταν ταϊζω, βγαίνουν από τις κρυψώνες τους...και πετάγονται στην επιφάνεια να πιάσουν πρώτα την τροφή! Αρα: 1. Στον χρόνο αλλάζω λάμπες 2. Κρατάω την ποικιλία στις τροφές και περιορίζω λίγο τις βιταμίνες 3. Αλλάζω τα φύλλα catappa λίγο πριν διαλυθουν ή μέσα στον μήνα 4. Ταίζω 2-3 φορές την ημέρα Και πάλι ευχαριστώ!
__________________
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο μέλος | cathyki | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-01-06 15:06 |