|
|
||||
|
||||
![]()
εγω ίσως και θεραπεία με esha2000 θα πρότεινα...και ισως αυξηση θερμοκρασίας...
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσοχη με τις οδηγιες.
Καποιες ασθενειες δεν επωφελουνται με ανοδο θερμοκρασιας, αλλα επιδεινώνονται. Εγω θα εκανα πρωτα νηστεια 3-4 μερες και μετα αρακα αποφλοιωμένο, να αδειασει το εντερο. Αν δεν τρωει ή δεν "αδειαζει", θα εκανα "θεραπεια" σε καραντινα, ή δοχειο κλπ, με επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή αλλιως epsom salt (που ειναι ουσιαστικα καθαρτικο). (απο φαρμακείο - συσκευασία του 1 κιλού, extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο) 7 ευρώ) Προτείνονται διάφορες δοσολογίες χρήσης απο 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ανα 40 λίτρα εως 1 με 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα. Μέγιστη ημερήσια επιτρεπτή δόση είναι τα 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα. Το άλας είναι πολύ ευδιάλυτο στο νερό αλλα δεν το ρίχνουμε κατευθείαν στο νερο, πρώτα το διαλύουμε καλά σε ένα κανάτι με νερό. ¶ν το "άρρωστο" ψάρι δεν είναι πολύ καλύτερα (ξεφουσκωμένο, με όρεξη για φαγητό και με κανονική κολύμβηση) μέσα σε 24-48 ώρες από τη χρήση του άλατος, τότε πρέπει να στραφούμε προς ενδοπαράσιτο ή ενδοβακτήριο, με πρώτη δραστική ουσία εκλογής τη μετρονιδαζόλη (και για τις δύο περιπτώσεις).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο,
νηστεία κάνω, σήμερα τρίτη μέρα. αύριο θα δώσω αρακά. πιστεύω θα τον φάει γιατί του έχω ξαναδώσει χωρίς να πεινάει, πόσο μάλλον τώρα. στο ενυδρείο είναι μόνο του, οπότε καραντίνα δεν νομίζω οτι χρειάζομαι, ότι είναι θα το κάνω εκεί, έτσι δεν είναι? το θέμα είναι ότι έβαλα ήδη χοντρό αλάτι, χωρίς να ξέρω οτι αντενδείκνυται στο dropsy αν τυχόν έχει αυτό. τώρα σκέφτομαι ν αρχίσω σταδιακά να το αφαιρώ. αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το epson salt, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ολική αφαίρεση του χοντρού αλατιού? το μοναδικό σύμπτωμα που έχει είναι η πρησμένη κοιλιά. κατά τα άλλα είναι μια χαρά. ναι για την μετρονιδαζόλη διάβασα εκεί που αναφέρεται στο flagyl-s, σ αυτό το λινκ που νομίζω είναι από τα καλύτερα που βρήκα http://thefishvet.com.au/pdf/FVetEssn1_byRL.pdf. ίσως θεωρείτε λίγο υπερβολική την ανησυχία μου αλλά όταν φτάσω σε προβλήματα δυσκολίας κολύμβησης, άρνησης τροφής κτλ θα έχω ελάχιστα περιθώρια παρέμβασης. πιθανόν σ ενα μικρό ψαράκι το αντίστοιχο φούσκωμα να μην μου γινόταν εύκολα αντιληπτό. |
|
||||
|
||||
![]()
δες περι flagyl κι εδω στα αρθρα για hex και ενδοπαρασιτα
http://www.greekdiscus.com/test2000/...ED%E5%E9%E5%F2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εντάξει ας φάει αύριο τον αρακά να δούμε τι θα κάνει. ευτυχώς πεινάει και το δείχνει ------------------------- σήμερα έδωσα αρακά, έφαγε αρκετό, παρά που έδειξε οτι πεινάει ακόμα, από ένα σημείο και μετά τον έφτυνε. δεν έχει ξεπρηστεί καθόλου. έχει φάει από τις 10 το πρωί περίπου και δεν έχει κάνει ακόμα κακά του. θα τα έβλεπα γιατί είναι μεγάλα. τι κάνω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 24-02-13 στις 14:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Epsom salt σε δοχειο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
600 λίτρα όσκαρ | elk | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 62 | 31-10-10 03:47 |
Φουσκωμένη κοιλια | kospets | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 08-08-10 12:25 |
Αγγελοψαρο με φουσκωμένη κοιλιά | jimmis1974 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 11-04-10 20:22 |
τέτρα νέον - φουσκωμένη κοιλιά | maria p | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 16-11-09 18:03 |
Aρρωστο όσκαρ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 13-02-04 01:03 |