|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ισως εχεις δικιο, ποσο μαλλον οταν δεν υπαρχουν και φυτα υψηλων απαιτησεως σε φως.
Θελει μελετη ομως το πραγμα, θα το δω εν καιρω... |
|
|||
|
|||
![]()
Για πειτε μια γνωμη να κανουμε...διαγνωση:
Στην φωτο 1, αυτο πανω στην ανουμπια ειναι καφε αλγη; Στις φωτο 2 και 3, δεν φαινεται τοσο καλα, το νερο εχει παρει μια ωχρη αποχρωση, σαν να ειναι θολωμενο. Στην αρχη νομιζα οτι φταινε κατι πετριτσες που εβαλα αλλα δεν ξερω. Θα μπορουσε να ειναι πρασινη αλγη αυτο; Ακομα αν προσεξετε χαμηλα στο μπροστινο τζαμι, εχει κατι σαν αλατα. Ειχε ολο το τζαμι αλλα με ενα σφουγγαρακι φευγουν. Αυτα τι ειναι; |
|
|||
|
|||
![]()
Εχει ηδη κλεισει 3 μηνες...ζωης το ενυδρειο και θελησα ετσι να πω 2-3 πραγματακια για το πως πανε τα πραγματα:
Καταρχην οι 2 φιλοι, φαινονται να ειναι σε παρα πολυ καλη κατασταση. Εχουν συνηθισει πια και το φως και εμενα και ολα. Τρωνε πολυ, ισως παρασυρομαι κι εγω και τα ταιζω λιγο παραπανω... Προσπαθω ομως να τους κανω ενα διαιτολογιο, καθε 10 μερες νηστεια και την επομενη αρακας, και οσο μπορω περισσοτερη πρασινη τροφη. Παρ' ολα αυτα, το κερατοφυλλο το εφαγαν σχεδον ολο. Καμια φορα τα βλεπω συχνα-πυκνα στην επιφανεια του νερου, αλλα δεν πιστευω οτι οφειλεται στην ελλειψη οξυγονου, μιας και εχω βαλει και αεραντλια καποιες ωρες την μερα. Το ενυδρειο προσπαθω να το κραταω σε οσο γινεται καλυτερη κατασταση. Η αληθεια ειναι οτι δεν με κουραζει, με την εννοια οτι δεν εχω να ασχοληθω και με πολλα. Με τις αλγες εχουμε ενα θεμα, ο μαγνητης που πηρα παντως με λιγη προσοχη κανει καλη δουλεια. Τα προστατευτικα που εχω βαλει στους ανεμιστηρες, δυστηχως αρχισαν να πιανουν σκουρια... Με ενα σφουγγαρακι τα ετριψα και εφυγε, αλλα πρεπει να εχω το νου μου. Η θερμοκρασια σιγα-σιγα ολο και ανεβαινει, και εχω ενα...αγχος πως θα παει το καλοκαρι, πρεπει να χτυπαει παντως τρελλες θερμοκρασιες, για να δω αν θα μπορεσουν οι ανεμιστηρες να κανουν δουλεια... Οι μετρησεις του νερου ως τωρα, ειναι σχεδον αριστες, τουλαχιστον οι πολυ βασικες: αμμωνια-νιτρωδη-νιτρικα ειναι σε επιθυμητα επιπεδα. Ελπιζω να συνεχισουν να πηγαινουν ετσι καλα τα πραγματα. Για την ωρα μου προσφερει στιγμες χαλαρωσης θα ελεγα... (αρχιζω και κανω σκεψεις τι θα κανω την περιοδο των διακοπων, που θα λειπω για κανα 10 ημερο, σε περιπτωση που δεν βρω καποιον να κανει τα βασικα...) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πρεπει να γινεται αναπληρωση της εξατμισης ειτε απο καποιον, ειτε με αυτοματα. Εχεις πιστευω controller θερμοκρασιας. Με το εσωτερικο του φιλτρο λειτουργει το ενυδρειο? ή εχεις βαλει εξωτερικο? * εκτος κι αν εχεις ταιστρα, οπου μπορεις να προγραμματισεις να ταιζει μια φορα τη μερα ή μερα παρα μερα. Χρειαζεται φυσικα χρονοδιακοπτης να σταματαει τα ανεμιστηρια σε περιπτωση που ειναι ανοιχτα την ωρα του ταισματος.
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα, όλα τα ψάρια δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και την ίδια συμπεριφορά, ωστόσο τα δικά μου, όλα, επειδή τους δίνω κάθε βδομάδα, τουλάχιστον βρασμένο κολοκυθάκι, αγγούρι και καρότο καλοβρασμένο (εκτός βέβαια και του αρακά), δεν ακουμπάνε ποτέ κανένα φυτό.
για το κερατόφυλλο, ας πουν κι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από φυτά. νομίζω θέλει λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες. είχα κάποτε καλοκαίρι καί πήγαινε φουλ και μόλις χειμώνιασε αφού δεν βάζω θερμαντήρα, μαράθηκε με μιας. |
|
|||
|
|||
![]()
Σπυρο:
Για την φωτοπεριοδο το εχω σκεφτει κι εγω, να την μειωσω σταδιακα και στην τελικη να μην αναβουν και καθολου τα φωτα, την περιοδο που θα λειπω. Φως μπαινει στο δωματιο, οποτε οκ. Controller φυσικα και εχω, αλλα δεν ξερω πως μπορει να γινει αυτοματα η αναπληρωση του νερου, πρεπει να το ψαξω αυτο, το πολυ πολυ να βαλω το air στους 28 μονιμα αναμμενο, ετσι ωστε να εχω οσο γινεται λιγοτερη εξατμιση. Φιλτρο εσωτερικο εχω, οποτε δεν μπορω να το...διακινδυνευσω να πεσει πολυ η σταθμη του νερου. Ταϊστρα, ειχα παρει μια tom tom, αλλα δεν κανει για flakes, δεν ξερω αν κανει εστω για pellets, σημασια εχει να ριχνει την σωστη ποσοτητα τροφης και οχι οτι να ναι... Να τα αφησω αταϊστα δεν γινεται, γιατι μιλαμε για μια περιοδο 10-12 ημερων, ας ελπισω καταρχην πως καποιος θα βρεθει, εστω να ταϊζει και να προσθετει νερο... Μαρια: Το προβλημα μου με το κερατοφυλλο δεν ειναι οτι μαραινεται, αντιθετως προσπαθει να αναπτυχθει, αλλα το τρωνε τα ατιμα! ΘΑ ενισχυσω μαλλον την πρασινη τροφη τους, μερα παραμερα, δηλ π.χ. το πρωι θα τρωνε τα flakes τους, και το απογευμα θα τρωνε μαρουλι ή καροτο ή κολοκυθακι κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
καλύτερα το αντίθετο, γιατί την πρασινάδα την τσιμπολογάνε ολη μέρα και το διασκεδάζουν. αν φεύγεις βιαστικά το πρωί, βράζε το απο το βράδυ και κράτα το στο ψυγείο
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρυσοψαρα με κοι | μανωλης123 | Χρυσόψαρα | 9 | 07-05-11 18:34 |
DIY 3d bg gia 60λ Χρυσοψαρα | Nektamen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 12-04-11 13:59 |
Ροη για χρυσοψαρα.. | achisael | Χρυσόψαρα | 2 | 08-01-11 14:17 |
τα χρυσοψαρα μου!! | Marilenaki | Χρυσόψαρα | 16 | 14-09-09 13:18 |
χρυσοψαρα+??? | dinos99 | Χρυσόψαρα | 22 | 02-11-07 15:43 |