|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οντως το καλοκαιρι συμβαινει το αντιθετο. Παντα ομως αναλογα το χρονο παραμονης του ενυδρειο σε μια αλλη θερμοκρασια, σταδιακα το φερνει προς τα εκει. Δεν μπορει η "μονωση" να κρατησει για πολυ.
|
||||
|
||||
![]()
εχω και εγω 4 χρυσοψαρα σε 2 ενυδρεια χωρις θερμοστατη με θερμοκρασια δωματιου στους 19-21 βαθμους και ειναι μια χαρα . πως επαθε ετσι απλα θερμικο σοκ ? στο μπαλκονι το εχεις ?
|
|
||||
|
||||
![]()
όχι το έχει σε υπόγειο χωρίς θέρμανση. αλήθεια σήμερα κανένα νέο από το ψαράκι?
|
|
||||
|
||||
![]()
τοτε καλυτερα να μεταφερει το ενυδρειο σε θερμαινομενο χωρο
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζεται να μεταφερει τιποτα.
Το θερμικο σοκ γινεται λογο αποτομης μεταβολης της θερμοκρασιας. Η θερμοκρασια που εχει το ενυδρειο στο υπογειο (12) για την εποχη δεν ειναι ακαταλλληλη για το ειδος. (απλα ειναι στο επιπεδο που το ψαρι αρχιζει και πεφτει σε "χειμερια ναρκη" και δεν θα το χαρει ως "πετ" ο φιλος μας) Το σοκ το επαθε το ψαρι, γιατι το πηρε απο 25 (στο πετσοπ) και το εβαλε σε 12 χωρις να κανει καταλληλη προσαρμογη για τετοια διαφορα θερμοκρασιας.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σε ολους. Πολυ λογικο μου φαινεται να εχει το ενυδρειο κανα δυο βαθμους πιο πανω απο τη θερμοκρασια του χωρου. Το εχω παρατηρησει και εγω. Δε ξερω αν οφειλεται στη λειτουργια του φιλτρου η κυκλοφορητη, αλλα σιγουρα αν καποια στιγμη το νερο ειχε θερμανθει απο μια γεματη καλη μερα πιο αργα θα κρυωσει απο οτι ο αερας του χωρου. Σηγουρα πιο ανεβασμενη θερμοκρασια θα εχει ενα ενυδρειο με κλειστο καπακι γιατι η εξατμηση που παντα γινεται μεταφερει θερμοτητα στοους υδρατμους και οταν το ενυδρειο ειναι κλειστο μερος της θερμοτητας αυτης παραμενει μεσα στο ενυδρειο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια,,, πρόβλημα με FLUVAL 305 | dimitris1150 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 16-07-11 20:40 |
Θυλικό guppy με πρόβλημα?? Βοήθεια | stdev | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-06-09 19:39 |
Τα φυτά μου έχουν πρόβλημα, βοήθεια σε αρχάρια, please | Roi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 41 | 22-04-09 11:18 |
FIN ROT Πρόβλημα!!! Βοήθεια... | kats7h0d | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 31-03-08 13:01 |
Μια μικρή βοήθεια...Πρόβλημα με SAE !!!! | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 27-03-08 20:12 |