|
|
|||
|
|||
![]()
Να το πάμε αλλιώς γιατί το όλο thread παρασύρει η μία απάντηση τον άλλον?
Το δικό μου "μικρό" μπορεί να είναι κάποια λίτρα μικρότερο, από ότι θα ξεκινούσε κάποιος αρχάριος. Για τον απλό λόγο ότι ήδη έχω κάνει λάθη και ξέρω τι να προσέξω. Κάποιος που ξεκινάει τώρα δεν σκέφτεται τι μπορεί να αντιμετωπίσει. Θέλεις να βάλεις τον μονομάχο σε 50 λίτρα? Θα του κάνεις τεράστιο καλό. Εγώ δεν θα το έκανα. Θα απογοητευθείς από ένα ψάρι στα 50 λίτρα, και το θέμα αυτού του forum είναι πως να πρσελκύουμε περισσότερα άτομα σε αυτή την ενασχόληση. Αλλά εγώ φοβάμαι ότι αν σου πω να βάλεις τον μονομάχο σε 50 λίτρα ότι θα μισήσεις το χόμπυ.... |
|
||||
|
||||
![]()
η και αντιθετα να το αγαπησεις.....
|
||||
|
||||
![]()
κι εγώ αγαπώ τους μονομάχους και είχα προ ετών κι έζησε πάνω από 2,5 χρόνια στα χέρια μου, σε 30λ.
όμως η προφανής αγάπη όλων μας, τείνει να γίνει υπερβολή. δεν είναι απαραίτητα τα 50λ για τον μονομάχο. μας αρέσει και το επικροτούμε όταν συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να το καθιερώσουμε σαν μίνιμουμ προϋπόθεση και να προσπαθούμε πιεστικά να πείσουμε κάποιον οτι αφού δεν μπορεί να κάνει αυτό να μην κάνει τίποτα. προσωπικά πιστεύω ότι στην φάση που βρίσκεται αυτή η κοπέλλα και σε 20λ να τον βάλει μπορεί να του προσφέρει ικανοποιητικές προϋποθέσεις για να ζήσει καλά και με κανονική διάρκεια ζωής, ιδιαίτερα αν το μήκος του είναι μεγάλο δηλαδή είναι μακρύ/κοντο. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι ευκολο να κρατηθουν σωστες και σταθερες παραμετροι σε 20 λιτρα νερου εκει ειναι το θεμα.
|
|||
|
|||
![]()
Leandros δεν κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση. Αν θες βάλε τον 1 (ένα) μονομάχο και σε 200 λίτρα για να το αγαπήσεις ακόμη περισσότερο το χόμπυ.
Υπάρχουν άτομα εδώ γύρω που ψάχνουν πρακτικές απαντήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
πρακτικα φιλε μου και σενα και μενα αν μας κλεισουν σε ενα κελι 3Χ3 θα ζησουμε καμια 20ρια χρονια.αυτο ειναι το ζητουμενο;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() αν ανοιξετε συζητηση για μονομαχους βλεπω να μην την βγαζεται ουτε χρονο ![]() ![]() ![]() περα απο την πλακα στα 40 λιτρα θα ειναι οκ..... αλλα τι 40 τι 20 τι 60 μιας και οι διαφορες στην τιμη ειναι τις ταξης τον 20-30 ευρω κομπλε ενυδρειο για μονομαχο, απλα η κοπελα δεν ηθελε ενυδρειο οποτε το καλυτερο ειναι να τα χαρισει
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν μπήκα σε λεπτομέρειες επί της διαδικασίας. Ο δικός μου προβληματισμός είναι ότι α) ¶μα περνάω καλά μπορώ να το πω και σε άλλον. β) μπορώ να του πω τι να κάνει στις δυνατότητές του χωρίς να γίνομαι διαφημιστής. γ) Να μη γίνομαι βασιλικότερος του βασιλέως. Για μένα δεν είναι θέμα στρωσίματος το παρόν θέμα... ------------------------- Δηλαδή αν σου αρέσει ένα χόμπυ και νιώθεις όμορφα δεν θες να το περάσεις και σε άλλους ανθρώπους? Δεν κατάλαβα τον παραλληλισμό... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rtolis : 14-02-13 στις 02:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω νομιζα ηταν να σωθει καταρχας κανενα ψαρι απο λαθος κινησεις αρχαριων και επιπλεον να μαθει στη συνεχεια τον χομπιστα, πως θα δωσει ιδανικες συνθηκες διαβιωσης στο ψαρι του, για να το χαιρεται οσο περισσοτερο ειναι δυνατον απο τη φυση του ψαριου. Τα ψαρια δεν εχουν αναγκη αυτη τη στιγμη τα λιτρα για να επιβιωσουν. Οι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας τα σκοτωνουν (πχ ακομα και με 1-2C ακαριαια μεταβολη θερμοκρασιας μπορει να επερθει αμεσος θανατος). Το ιδιο και οι τοξικες ουσιες (αμμωνια κλπ) απο τα ιδια τους τα απορριματα. Χρειαζονται λοιπον 1. Σταθερη θερμοκρασια μεσα στα ορια ασφαλειας των αναγκων τους ως τροπικα ψαρια (25-30C). 2. Μεχρι να στηθει σωστο ενυδρειο, πρεπει να γινονται καθημερινες αλλαγες νερου 50% με νερο ιδιας θερμοκρασιας και με την προσθηκη αντιχλωριου (seachem prime ει δυνατον που αποτοξικοποιει αμμωνια και νιτρωδη). Αναλογα τα λιτρα που διατηρουνεται μπορει να χρειαζονται και πανω απο μια φορες αλλαγη την ημερα. Πχ σε ενα λιτρο χωρις φιλτρανση εγω θα εκανα καθε 6 ωρες αλλαγη 40% 3. Ταισμα εως μηδενικο ή 1 φυλαρακι την ημερα, ισα να επιβιωσουν (το ταισμα σε αστρωτο ενυδρειο σκοτωνει ανετως, παρα η νηστεια)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
11 μολις... | zapatas | Ζωοτόκα | 7 | 11-12-10 15:39 |
Μολις αγορασα χρυσοψαρο .... | stefanos1978 | Χρυσόψαρα | 3 | 17-02-09 20:38 |
Μολις πηρα εναν μικρο μονομαχο...τον Λάμπη και ειμαι αρχάρια!! | JOANNA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-04-08 23:07 |
Γεννα Απο Μολλυ | pchrisovergis | Ζωοτόκα | 1 | 09-10-05 21:36 |
ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕ!!!!!! | hlias | Αναπαραγωγή | 7 | 09-02-05 15:17 |