Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-02-13, 00:19
Το avatar του χρήστη kesanis
kesanis Ο χρήστης kesanis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή Απ: Νέος με απορία για αγορά φίλτρου

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
δε διαφωνω καθολου με τον φιλο αλλα και παλι θα προτεινα 2 κομματια φλουβαλ 205!

+1

Ακομα πιο σωστος! Για τα 240 λιτρα ακομα καλυτερη επιλογη!

Αν ομως για τον Α ή Β λογο, παρεις τελικα το eheim, να παρεις οπωσδηποτε και 3 βανακια μινιμουμ μαζι με τους σωληνες, μπαστουνια, βεντουζες κλπ., για να μπορεις να το αφαιρεις για συντηρηση. Αλλιως θα πρεπει καθε φορα να "ρουφας".
(Ειναι αυτο που σου ελεγα οτι στην τιμη τους το ενα ερχεται κομπλε, εχει τα παντα, ενω το αλλο ειναι τελειως γυμνο, μονο το φιλτρο. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ που θα χρειαστεις τα περνεις εξτρα. Υπολογησε, κανενα 50αρι - 60αρι ακομα, πανω - κατω).

Τελειωνοντας θα σου ξαναελεγα, να το κοιταξεις λιγο πιο προσεκτικα, γιατι το classic καλο, χρυσο και αγιο ειναι, αλλα ΔΕΝ ειναι για αρχαριους. Θα σε δυσκολεψει συν ολων των αλλων.
Παλιά 09-02-13, 09:15
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Σίγουρα το καλύτερο (αλλά όχι απαραίτητο ) είναι να έχεις 2 φίλτρα.
Γι αυτό κι ο Σπύρος ρώτησε αν κρατήσεις το εσωτερικό μαμίσιο.

Πάντως μη τρελαίνεστε, όλοι με τα classic ξεκινήσαμε και άντεξαν στην απειρία μας

Για το 2217 θα χρειαστούν σίγουρα 2 διπλά βανάκια και υλικά (κατά τη γνώμη μου αυτά που προτείνει η eheim).
Πάρε και το manual http://www.trilbytropicals.com/Eheim...17_classic.pdf
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-13, 12:07
maikl Ο χρήστης maikl δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βεροια
Προεπιλογή

http://zoo-zoo.gr/index.php?page=sho...art&Itemid=180
Αν μπορεις να παρεις ακομη και δυο απο τα παραπανω, τοτε θα εχεις ενυδρειο για πολλα χρονια....
Παλιά 09-02-13, 12:38
Senior Member

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων

Πάντως μη τρελαίνεστε, όλοι με τα classic ξεκινήσαμε και άντεξαν στην απειρία μας

Οχι ολα!
Παλιά 09-02-13, 12:54
Το avatar του χρήστη Kostas12
Kostas12 Ο χρήστης Kostas12 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κορυδαλλος
Προεπιλογή

Πάρε ένα φίλτρο για αρκετά μεγαλύτερο ενυδρείο σε λίτρα από αυτό που έχεις, εάν είναι ηλεκτρονικό η ροή ρυθμίζεται και δεν έχεις πρόβλημα εάν είναι μηχανικό πάλι την ρυθμίζεις από το spray bar, επειδή σίγουρα αργότερα θα θέλεις να βάλεις και άλλα ψάρια μέσα, το φίλτρο να μπορεί να σε καλύψει για όλα σου τα μελλοντικά σχέδια θα σου πρότεινα eheim
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-13, 14:37
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Σίγουρα το καλύτερο (αλλά όχι απαραίτητο ) είναι να έχεις 2 φίλτρα.
Γι αυτό κι ο Σπύρος ρώτησε αν κρατήσεις το εσωτερικό μαμίσιο.

Για το 2217 θα χρειαστούν σίγουρα 2 διπλά βανάκια και υλικά (κατά τη γνώμη μου αυτά που προτείνει η eheim).
Πάρε και το manual http://www.trilbytropicals.com/Eheim...17_classic.pdf
απαραιτητο δεν ειναι σχεδον τιποτα! παντως εγω και να μου το χαριζαν το συγκεκριμενο θα το πουλαγα για να παρω αλλο.
- δεν εχει καλαθακια
- τραγικος τροπος κλεισιματος της κεφαλης
- το οτι η εισοδος ειναι κατω, εκτος το οτι το κανει δυσκολο στον χειρισμο ειναι και κινδυνος να σπασει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-13, 18:59
Bisba Ο χρήστης Bisba δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Προεπιλογή

Θέλω να ευχαριστήσω όλους φίλους για τις άμεσες απαντήσεις. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει και τεράστια ανοίγματα (οικοδόμος) λέω να ξεκινήσω το ενυδρείο μου με το http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2973 και αργότερα βάζω και ενα δεύτερο. Πάντως απο τα συνφραζόμενα, αν κατάλαβα καλά, για να ξεκινήσω και για τη ψαρασύνθεση που σκέφτομαι είμαι καλυμένος, απο ενα καλό και αξιόπιστο φιλτρο οπως το fluwal. Ασχετο, τα δυο φίλτρα ενώνονται στη σειρα δηλαδη εξοδος του ενός στη είσοδο του δεύτερου ή δουλεύουν ανεξάρτητα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-13, 19:02
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Η καλυτερη χρηση ειναι ξεχωριστα.

Κοιτα κι αυτο http://shop.wiltec.info/product_info...merfilter.html
Παλιά 09-02-13, 19:11
Senior Member

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bisba Εμφάνιση μηνυμάτων
Θέλω να ευχαριστήσω όλους φίλους για τις άμεσες απαντήσεις. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει και τεράστια ανοίγματα (οικοδόμος) λέω να ξεκινήσω το ενυδρείο μου με το http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2973 και αργότερα βάζω και ενα δεύτερο. Πάντως απο τα συνφραζόμενα, αν κατάλαβα καλά, για να ξεκινήσω και για τη ψαρασύνθεση που σκέφτομαι είμαι καλυμένος, απο ενα καλό και αξιόπιστο φιλτρο οπως το fluwal. Ασχετο, τα δυο φίλτρα ενώνονται στη σειρα δηλαδη εξοδος του ενός στη είσοδο του δεύτερου ή δουλεύουν ανεξάρτητα;
Πιστευω οτι επελεξες σωστα. Θα σε καλυψει απολυτως. Οπωσδηποτε να παρεις εξτρα 1 λιτρο siporax mini που ειναι φθηνο, ωστε να συμπληρωσεις τα καλαθακια. Setup των υλικων μεσα στο φιλτρο θα βρεις απειρα στο νετ.
Παλιά 09-02-13, 19:24
Bisba Ο χρήστης Bisba δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Προεπιλογή

Κ Σπύρο μιας και για την δουλειά μου δεν αγοράζω ποτέ κινέζικο εργαλείο έτσι δεν θα ήθελα να πάρω και ένα κινεζικο φίλτρο,θα προτιμούσα να περιμένω ένα μήνα ακόμα (είδη κλείνω ενα μήνα υπομονής).Ακόμη με την ομαδική παραγγελία έρχεται σχεδον στα ιδια λεφτά με την έκπτωση οπότε νομίζω και εσεις θα μου προτείνατε το ίδιο. Kesanis θα αγοράσω 1 ltr http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1283 όπως μου υποδείξατε παραπάνω.Μου ταιριάζει πιο πολυ στο setup.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-13, 19:51
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bisba Εμφάνιση μηνυμάτων
Κ Σπύρο μιας και για την δουλειά μου δεν αγοράζω ποτέ κινέζικο εργαλείο έτσι δεν θα ήθελα να πάρω και ένα κινεζικο φίλτρο,θα προτιμούσα να περιμένω ένα μήνα ακόμα (είδη κλείνω ενα μήνα υπομονής).Ακόμη με την ομαδική παραγγελία έρχεται σχεδον στα ιδια λεφτά με την έκπτωση οπότε νομίζω και εσεις θα μου προτείνατε το ίδιο. Kesanis θα αγοράσω 1 ltr http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1283 όπως μου υποδείξατε παραπάνω.Μου ταιριάζει πιο πολυ στο setup.
Kαλο το fluval, αλλα ο μισος καδος και παραπανω πιανεται απο τα σφουγγαρια και εχει μονο 3.1 lt χωρο στα καλαθια.

Αν θες να κανεις οικονομια και ταυτοχρονα να εχεις κορυφαιο βιολογικο υλικο, παρε ελαφρoπετρα απο πρακτικερ (της μεσαιας διατομης 6-12mm).
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές