Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Διατροφή

Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-02-13, 20:50
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
ρε φιλε ειναι μονοδρομος πως να το κανουμε σταματα να ταιζεις τα ψαρια σου και κοιτα τα να αργοπεθενουν να δουμε σου αρεσει ????????

εχω πλυρωσει πολλα για τις καλυτερες τρωφες και δε τρωνε ισα ισα βρωμιζουμε τα ενυδρεια μας με τις τρωφες που πεφτουν
Νομίζω πως διαβάζεις ότι σε συμφέρει και απαντάς σε ακόμη λιγότερα!
Έκανα μια γενική τοποθέτηση, μήπως και πέσουν λίγο οι τόνοι

Αλλά μάλλον δεν το "πήρες το μήνυμα"!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Παλιά 06-02-13, 21:44
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω πως διαβάζεις ότι σε συμφέρει και απαντάς σε ακόμη λιγότερα!
Έκανα μια γενική τοποθέτηση, μήπως και πέσουν λίγο οι τόνοι

Αλλά μάλλον δεν το "πήρες το μήνυμα"!
εσυ μαλλον δε θες να καταλαβεις

λιπον θα σε ρωτησω κατι
και θελω απαντιση ηλικρινη και οχι φιλοσοφικη

εγω εκανα ενα λαθος ας το παρουμε ετσι πηρα ενα ψαρι που μου αρεσε και ενω εχω προσπαθησει ολλες τις τρωφες που μπορω να βρω διαβαζω οτι αυτα τα ψαρια τρωνε μονο ζωντανη τρωφη και με πολυ κοπο κατεψηγμενη εσυ στι θεση μου τη θα εκανες ??? θα δοκιμαζες ζωντανη μπας και το σωσεις ? η θα το αφηνες να πεθανει απο την πεινα ???

απαντισε μου σε παρακαλω και οχι μονο εσυ οποιος μπορει να απαντισει
Παλιά 06-02-13, 22:50
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
εγω εκανα ενα λαθος ας το παρουμε ετσι πηρα ενα ψαρι που μου αρεσε και ενω εχω προσπαθησει ολλες τις τρωφες που μπορω να βρω διαβαζω οτι αυτα τα ψαρια τρωνε μονο ζωντανη τρωφη και με πολυ κοπο κατεψηγμενη εσυ στι θεση μου τη θα εκανες ??? θα δοκιμαζες ζωντανη μπας και το σωσεις ? η θα το αφηνες να πεθανει απο την πεινα ???

Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει? Αν ηταν λαθος οπως λες τοτε πρεπει να το διορθωσεις!!
Αν δεν εχεις ψαξει τι "χρειαζεται" ενα ψαρι και δε μπορεις να του το προσφερεις τοτε το δινεις σε καποιον που μπορει!
ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφερομαι στη τροφη και μονο εκει ....
Τα ψαρια σου Χαρη εχεις την αυταπατη οτι θα τα εχεις σε αυτο το ενυδρειο? Θα χρειαστει να φτιαξεις λιμνη οπως ο Θανασης για να τα κρατησεις ... αλλιως στο ενυδρειο δε θα "χωρανε" .... Οτι και να τα ταιζεις (προσωπικα δε με ενδιαφερει ... αλλα με ενδιαφερει το μελλον τους ... ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω)

Για τις δε ζωντανες η οχι τροφες ... εχω πει τη γνωμη μου πολλάκις .... δεν ασχολουμαι καν με το θεμα αυτο ... μη σας κουραζω με τα ιδια!!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 07-02-13 στις 00:13
Παλιά 07-02-13, 14:02
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει? Αν ηταν λαθος οπως λες τοτε πρεπει να το διορθωσεις!!
Αν δεν εχεις ψαξει τι "χρειαζεται" ενα ψαρι και δε μπορεις να του το προσφερεις τοτε το δινεις σε καποιον που μπορει!
Τα ψαρια σου Χαρη εχεις την αυταπατη οτι θα τα εχεις σε αυτο το ενυδρειο? Θα χρειαστει να φτιαξεις λιμνη οπως ο Θανασης για να τα κρατησεις ... αλλιως στο ενυδρειο δε θα "χωρανε" .... Οτι και να τα ταιζεις (προσωπικα δε με ενδιαφερει ... αλλα με ενδιαφερει το μελλον τους ... ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω)

Για τις δε ζωντανες η οχι τροφες ... εχω πει τη γνωμη μου πολλάκις .... δεν ασχολουμαι καν με το θεμα αυτο ... μη σας κουραζω με τα ιδια!!
εσυ τους δισκους που εχεις γιατι τους πηρες δε σ αρεσουνε ??
και αγριους

τα πηρες απο ενα ποταμι και τα εκλεισες σε ενα γιαλινο κλουβι κανω λαθος

αμα χρειαστει εγω θα φτιαξω ποταμι οχι λιμνη μη φωβασε γιαυτο
Παλιά 07-02-13, 14:11
Το avatar του χρήστη nikolakis94
nikolakis94 Ο χρήστης nikolakis94 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Χαρη τι ψαρια εχεις?
Παλιά 07-02-13, 14:23
Senior Member

Προεπιλογή

τα ψαρια μου ειναι
3 datnoid microlepis 20 cm 13 cm 15cm
1 fire ell 70 cm
1 arowana silver 60+ cm
3 γεωφαγους 15-20 cm
1 terror 22 cm

ολα τρωνε κατεψυγμενο αλλα καμια φορα ταιζω ζωντανες γαριδες απο τη θαλασσα ποιο πολυ για τα datnoid και το χελι και μια φωρα ταισα μια γεννα 200 ψαρια fire mouth που δε τα ηθελε κανεις και θα πηγεναν στην τουαλετα

τα ψαρια μου ηταν ομως 10-12 εκ και τα ψαρακια ηταν 1 εκ
Παλιά 07-02-13, 14:29
Το avatar του χρήστη leda
leda Ο χρήστης leda δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αττικη
Προεπιλογή

αμαν με τους ποντους ολη την ωρα...
Παλιά 07-02-13, 14:41
Το avatar του χρήστη Stivv27
Stivv27 Ο χρήστης Stivv27 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γιαννιτσα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων

Μια ερωτηση βρε Γιωργο γιατι μου διαφευγει!Οι Δισκοι στην φυση τι τρωνε?και ακομη μια σε ποσα λιτρα εχεις Γιωργο τους wild δισκους σου?
Και οσο για τα παιδια με τα Monster τους για να τα παρουν ειμαι σιγουρος οτι θα τους παρεχουν αυτο που θελουν!Και ολοι εσεις που λετε για το τι παρεχει ο καθενας στα ψαρια του εισαστε σιγουροι πως τα δικα σας ψαρια ειναι καλα?
Παλιά 07-02-13, 09:32
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
εσυ μαλλον δε θες να καταλαβεις

λιπον θα σε ρωτησω κατι
και θελω απαντιση ηλικρινη και οχι φιλοσοφικη

Καλημέρα
Η ειλικρινής απάντηση μου, δυστυχώς δεν είναι μονολεκτικη
Πρώτον δεν θα αγόραζα ποτέ τέτοιο ψάρι
Δεύτερον αν το αγόραζα θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθω για τις ανάγκες του
Τρίτον θα επεδιωκα να το ταιζω κατεψυγμενη τροφή
Τέταρτον αν δεν γινόταν τίποτε, θα το επεστρεφα εκεί απ όπου το αγόρασα

Ολα όμως ξεκινάνε απο το πρώτο

Με το ποστ του Γιώργου συμφωνώ 110% !!!!!!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Παλιά 07-02-13, 10:26
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: χαλάνδρι
Προεπιλογή

το θέμα τελικά είναι δύσκολο γιατί δεν αφορά μόνο τις τυχόν απόψεις μας αλλά και τον ψυχισμό και το εφικτό ή το ανέφικτο για τον καθένα μας.
δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε τα ένστικτά μας άποψη ή το αντίθετο.
έχω μια μανία με τα leopard geckos αλλά δεν πρόκειται ποτέ να πάρω, γιατί τρώνε ζωντανούς γρύλλους. δεν μπορώ να το κάνω. δεν σημαίνει οτι αυτός που έχει, είναι καταγεγραμμένος ως τέρας στην συνείδησή μου.
όταν μικρό βουτυρόπαιδο πήγα διακοπές στο νησί του πατέρα μου, βλέποντας τα πάνκαλα, πανάγαθα συνομίληκα ξαδέλφια μου να πνίγουν τα περιστέρια στο βαρέλι ή να σφάζουν τις κότες για να μαγειρέψει η θεία μου το μεσημέρι, μ έπιανε ζάλη. κατάλαβα οτι οι συνθήκες της ζωής διαμορφώνουν την ψυχή μας, την αγριάδα της, χωρίς να είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο.
δεν είναι απο διάθεση προσωπικών εκμυστηριεύσεων που τα ανέφερα αυτά αλλά για να πω πιο παραστατικά οτι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν νοιώθουμε και δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, χωρίς αυτό να μας ζυγίζει ή να μας κατατάσσει σε κάποια κλίμακα (ποια άραγε?) και εξ αυτού του λόγου δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όλοι σ αυτό το θέμα. ας είναι κριτήριό μας να κάνει ο καθένας αυτό που νομίζει σωστό.
Παλιά 07-02-13, 12:46
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Το μπάνερ πάνω πάνω, λεεί όχι στα παπαγαλόψαρα και όχι στα τεχνικά βαμμένα ψάρια.....δεν βλέπω να λεεί και όχι στα fire eel γιατί έχουν απαιτητικές διατροφικές συνήθιες.

Το δεν θα αγόραζα αυτό το ψάρι μπορώ να το καταλάβω....το "Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει?" δεν το καταλαμβαίνω ρε Γιώργο μου. Εσύ τους δίσκους γιατί τους πήρες δηλαδή? Γιατί σου αρέσουν και είσαι διατεθημένος να κάνεις ότι χρειάζεται για να τους προσφέρεις τα απαραίτητα.
....Ε και ο Χάρης για τον ίδιο λόγο πήρε τα ψάρια που έχει....και για να συνεχίζει να τα έχει, φαίνεται ότι είναι διατεθημένος να κάνει και πράγματα που άλλοι δεν θα έκαναν για να μπορέσει να τους προσφέρει τα απαραίτητα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να ζήσει με αυτές. Τώρα για το ότι μερικοί διαφημίζουν και το ταϊσμα των ψαριών τους, συμφωνώ ότι είναι αρρώστια!
....ειδικά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, σίγουρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός....και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει!!!
Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που το χόμπι του ενυδρείου δεν περιορίζεται στα μποστανια, στα αφρικάνικα στα χρυσόψαρα και στους μονομάχους, καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν.
Παλιά 07-02-13, 13:57
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Plakas Εμφάνιση μηνυμάτων
Το μπάνερ πάνω πάνω, λεεί όχι στα παπαγαλόψαρα και όχι στα τεχνικά βαμμένα ψάρια.....δεν βλέπω να λεεί και όχι στα fire eel γιατί έχουν απαιτητικές διατροφικές συνήθιες.

Το δεν θα αγόραζα αυτό το ψάρι μπορώ να το καταλάβω....το "Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει?" δεν το καταλαμβαίνω ρε Γιώργο μου. Εσύ τους δίσκους γιατί τους πήρες δηλαδή? Γιατί σου αρέσουν και είσαι διατεθημένος να κάνεις ότι χρειάζεται για να τους προσφέρεις τα απαραίτητα.
....Ε και ο Χάρης για τον ίδιο λόγο πήρε τα ψάρια που έχει....και για να συνεχίζει να τα έχει, φαίνεται ότι είναι διατεθημένος να κάνει και πράγματα που άλλοι δεν θα έκαναν για να μπορέσει να τους προσφέρει τα απαραίτητα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να ζήσει με αυτές. Τώρα για το ότι μερικοί διαφημίζουν και το ταϊσμα των ψαριών τους, συμφωνώ ότι είναι αρρώστια!
....ειδικά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, σίγουρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός....και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει!!!
Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που το χόμπι του ενυδρείου δεν περιορίζεται στα μποστανια, στα αφρικάνικα στα χρυσόψαρα και στους μονομάχους, καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν.
σε ευχαριστω φιλε τουλαχιστον καποιοι καταλαβενουν !
-------------------------
Παράθεση:
Καλημέρα

ειληκρηνη απαντιση δεν εχεις και αυτα που μου λες ειναι αερολογιες οταν αγοραζεις 3 ψαρια απο τα 100 που ηρθαν στην ελλαδα σε μεγεθος 0,5 εκ και στο τελος μενεις να τα εχεις μονο εσυ δε τα πας πισω σε κενενα πετ σοπ και ιδικα αμα σ αρεσουν !!

και κατι αλλο γιατι μαλλον δεν εχεισ καταλαβει τη θεση σου μια που λες οτι δε θα επερνες ενα ψαρι αν δεν ηξερες

φιλε δε ξερεις οτι τα ψαρια τρωνε γαριδες εχεις βαλει σε ενα κουβα νερο γιατι ετσι θεωρω το ενυδρειο σου ενα κοπαδι cpd και ενα μονομαχο μαζι με το φαει τους γαριδες αμα γενανε οι red cherry τα ψαρια κανουν παρτυ αλλα μαλλον δεν το ηξερες οποτε παντα πισω στο πετ σοπ γιατι ταιζεις ζωντανα η μηπος θες να συζητησουμε τη νοιμοσηνη της γαριδας ετσι για να μην εχεις πολλες τιψεις

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 07-02-13 στις 13:57 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 07-02-13, 13:57
Το avatar του χρήστη nikolakis94
nikolakis94 Ο χρήστης nikolakis94 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:

Συμφωνω.
Παλιά 07-02-13, 14:47
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Καλημέρα

παντως κι εσυ πολλες φορες εχεις προτεινει να μην μπαινουν τα μωρα σε γεννηστρες αλλα να μενουν στο ενυδρειο και ..."η φυση θα κανει την δουλεια της".. και ετσι δεν θα μεινουν πολλα απο τις γεννες των ζωοτοκων ,κλπ κλπ.
ποια φυση τα 50 λιτρα?
ουσιαστικα,να φαγωθουν δεν προτεινεις?
μην παιζουμε με τα λογια...
Παλιά 07-02-13, 14:59
Senior Member

Προεπιλογή

Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ολοι μας με τον Α ή Β τροπο το κανουμε αυτο που καποιοι κατακρηνουν τοσο πολυ!
Παλιά 07-02-13, 15:01
Senior Member

Προεπιλογή

δε νομιζω.
Παλιά 07-02-13, 15:02
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Το τραγικό φίλε δεν είναι ότι κάποιοι το κάνουν, το τραγικό είναι που καμαρώνουν επιδή το κάνουν!

Το να λέμε ταϊζει ζωντανά, για εμένα δεν λεεί κάτι....το να ανεβάζει όμως και βιντεάκια στο γιουτιουπ για να καμαρώσει το λεβέντι του που ξεσκισε το χρυσόψαρο....είναι ανωμαλία!!!
Παλιά 07-02-13, 15:15
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Το τραγικό φίλε δεν είναι ότι κάποιοι το κάνουν, το τραγικό είναι που καμαρώνουν επιδή το κάνουν!

Το να λέμε ταϊζει ζωντανά, για εμένα δεν λεεί κάτι....το να ανεβάζει όμως και βιντεάκια στο γιουτιουπ για να καμαρώσει το λεβέντι του που ξεσκισε το χρυσόψαρο....είναι ανωμαλία!!!
Κοιτα οτι υπαρχουν και μαζοχυστες αυτο ειναι σιγουρο!
Αλλα σκεψου και το αλλο ενας που κραταει στο ενυδρειο του θυρευτες τοτε τους κραταει για καποιο λογο και οχι για να καμαρωνει τα ωραια του δοντακια να μασανε φυλαρακια!
Και οπως καυχετιε ενας δισκας που οι δισκοι του τεντωνονται και λαμποκοπαν ετσι και αυτος καυχετιε για αυτο που εχει!
Παλιά 07-02-13, 15:51
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λαμία
Προεπιλογή

Προσπάθησα να παρακολουθήσω το thread όσο μπορούσα, πάνω κάτω ξέρω τι γράφεται, ξαναβγαίνει κάθε 3μηνο. Τα βίντεο δεν τα είδα, ξέρω επίσης τι παίζεται.
Πρώτα από όλα θέλω να παρακαλέσω κάτι: Σε αυτό το forum υπάρχουν και άτομα που δεν είναι ενήλικες. Ούτε τα διάφορα βίντεο αρμόζουν, ούτε οι διάφορες εκφράσεις. Μερικές φορές φέρνουν και το αντίθετο αποτέλεσμα...

Επί του θέματος: Αν θέλει κάποιος να ταΐζει "ζωντανή" τροφή τα ψάρια του δικαίωμά του. Το να ανεβάζει βίντεο αποκλειστικά για το γούστο του όμως είναι κατακριτέο. Κάπως έτσι ξεκίνησε το παρόν thread....
Όποιος, σωστός ενυδρειόφιλος, ξεκινήσει να ασχοληθεί με κάποιο σαρκοβόρο ψάρι πιστεύω καταλαβαίνει τις ανάγκες του ψαριού. Αν έχει πάρει συνειδητά την απόφαση, και έχει τη σχετική εμπειρία, να ασχοληθεί με τέτοιου είδους ψάρια ας ασχοληθεί. Είμαι σίγουρος επίσης ότι δεν θα δημοσιεύει βίντεο πως ταΐζει τα ψάρια. Αυτό ως νοοτροπία. Αν κάποιος θέλει να θεωρηθεί "άντρας" μέσω αυτού, είμαι σίγουρος έχει φτιάξει και το αυτοκίνητο, έχει κάνει τατού, φοράει κολλητά παντελόνια κλπ κλπ. Σε κάθε ενασχόληση υπάρχουν άτομα που θέλουν επιδειχθούν.

Ένας ακόμη παράγοντας είναι τι θεωρούμε "ζωντανή τροφή¨. Η άποψή μου είναι ότι καθένας βάζει τα όριά του. Π.χ. δε νομίζω ότι κάποιος θα είχε ενδοιασμό στο να ταΐζει infusoria... Ή η αρτέμια είναι γαρίδα, έστω ατελές είδος. Δεν έχω πρόβλημα να τη χρησιμοποιήσω ως τροφή, αλλά θα είχα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω γαρίδες red cherry ως τροφή. Κάποιος άλλος, συνειδητά μπορεί να το κάνει (χωρίς να επιδεικνύεται ξαναλέω) .Τα λογής σαλιγκάρια που τρώνε τα puffer και botia, επίσης είναι στην ίδια περίπτωση. Επιλέγουμε τι μπορούμε να ανεχτούμε.

Μια παράμετρος ακόμη είναι ότι είναι άλλο το "ζωντανό", άλλο το "αφού θανατωθεί", σε ηθικό επίπεδο Π.χ Πολλοί θα είχαμε πρόβλημα να χρησιμοποιούμε διαφόρων ειδών γαρίδες αλλά δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη.

Το παράδειγμα περί κυνηγού - ψαρά είναι ατυχές. Αν είμαστε εδώ και συζητάμε είναι επειδή για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αυτό κάναμε. Και ακόμα αυτό κάνουμε, πιο επεξεργασμένα.
Παλιά 07-02-13, 16:04
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leda Εμφάνιση μηνυμάτων
παντως κι εσυ πολλες φορες εχεις προτεινει να μην μπαινουν τα μωρα σε γεννηστρες αλλα να μενουν στο ενυδρειο και ..."η φυση θα κανει την δουλεια της".. και ετσι δεν θα μεινουν πολλα απο τις γεννες των ζωοτοκων ,κλπ κλπ.
ποια φυση τα 50 λιτρα?
ουσιαστικα,να φαγωθουν δεν προτεινεις?
μην παιζουμε με τα λογια...
Παλιά 07-02-13, 16:18
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

επιδη υπαρχουν στεναμυαλοι ανθρωποι εχουμε μπει σε μια διαδικασια να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον σε ενα φορουμ που ειμαστε μια ωραια παρεα με ενα κοινο χομπι!!!! ολοι θελουμε το καλητερο για τα ψαρια μας και ολοι περνουμε τα ψαρια επιδη μας αρεσουν!!!! αν δεν μας αρεσαν δεν θα τα περναμε. απο εκει και περα επιδη ολοι προσπαθουμε να κανουμε το καλλητερο αλλα κανενας δεν μπορει να το προσφερει ας μη κοιταμε τι κανει ο ενας και τι κανει ο αλλος. ας βλεπουμε μεσα απο τα ενυδρεια του καθενος στο φορουμ, τα ψαρια, τις συμπεριφορες και να ανταλασουμε αποψεις χωρις τσακομους!!!! εγω πχ ταιζω ζωντανα τα ψαρια μου και σε καποιον αλλον δεν αρεσει... εμενα παλι δεν μου αρεσει οταν καπιος βαζει τα ψαρια σε μια γυαλα 100 λιτρα, σε καποιον αλλον δεν αρεσει να εχουμε αγρια ψαρια στα ενυδρεια γιατι χαλαμε την φυση.... πολλα μπορει να μην αρεσουν στον καθενα μας αλλα αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να κοιταμε το δικο μας ενυδρειο, τα δικα μας ψαρια, και με τις γνωσεις του καθενος να προσπαθει να εχει τα ψαρια του οσο πιο καλα μπορει και κρινει εκεινος...
αν ειναι δυνατον να κρινει εμενα καποιος επιδη ταιζω τα ψαρια μου με μικρα ζωντανα ψαρια η γαριδες σε ενα ενυδρειο 6.000 λιτρα και να μην κρινει αυτος τον εαυτο του που μπορει σε 100 λιτρα να εχει 10 αγγελοψαρα.... η να με κρινει καποιος αλλος που εχει αστρωτο φιλτρο και εχει καψει 10-20-30 ψαρια ....
οπως καταλαβαινεται ο καθε ενας μπορει να κατηγορισει τον αλλον για ενα καρο πραγματα στο ενυδρειο του αλλα το φορουμ δεν ειναι φτιαγμενο για αυτον τον λογο... ας αναλογιστουμε για ποιον λογο γραφτηκαμε στο φορουμ.... και ας γινουμε μια μεγαλη παρεα και να μαθαινει ο ενας απο τον αλλον.....
καλο απογευμα σε ολους...δολοφονους και μη.....

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές