|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με το να γεννιεται ενα γουρουνακι, κατσικακι, προβατακι και πολλα αλλα και να τα μελαγωνει ο αγροτης γιατι εμεις τους τα ζηταμε για να τα φαμε...??? η διαφορα ειναι οτι δεν το κανεις εσυ αμεσα, αλλα εμεσα εσυ αναγκαζεις το προβατακι να μεγαλωσει για να το φας... οποτε αν ειναι να τα κοιταμε ολλα και οχι μονο οτι μας συμφερει!!!!!! αν εισουν χορτοφαγος, ισως σε καταλαβαινα πιο πολυ και σεβομουν την αποψη σου... αλλα τωρα ασχετα με το τι στιριζεις με τις λεξεις στην πραξη κανεις κι εσυ το ιδιο.... δεν εχω κατι μαζι σου και μιλαμε φιλικα, αλλα να ξερουμε και τι λεμε... ------------------------- αυτο ναι!!!!! το σεβομαι και εχεις απολυτο δικιο!!!! οταν ο αλλος ειναι το κανει για λογους διασκεδασης ειναι πολυ αρρωστος και πρεπει να τον κραζουν!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 03-02-13 στις 17:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλο να σκοτωνει καποιος ενα ζωο (εστω και μεσω τριτου) οσο πιο ανωδυνα γινεται για να φαει και να επιβιωσει, και αλλο να σκοτωνει (ο ιδιος) οσο πιο επωδυνα γινεται, απλα και μονο για διασκεδαση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απλα οπως τονισα κι εγω αρκει να γινετε για επιβιωση. και το λεω και περνω θεση γιατι κι εγω εχω ψαρια που οταν τα πηρα ηταν αγρια πιασμενα απο την φυση και δεν ηξεραν να φανε τιποτα αλλο... στην αρχη ταιζα ζωντανα αλλα σημερα τα εχω μαθει να τρωνε νεκρα ψαρια... αυτο ομως δεν παυει να μην με κανει ενοχο... γιατι ψωνιζω απο τον ψαρα που και αυτος τα ψαρευει για εμενα... απλα γινομε εμεσα δολοφονος... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα να διατηρουνται σε ενυδρειο ψαρια, ειναι θεμα διασκεδασης και οχι επιβιωσης (για εμας).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Αυτο που εγώ ταίζω είτε είναι βάτραχος, είτε ποντίκι, είτε ψάρι, κάποιος άλλος το έχει ως κατοικίδιο! Αλλά εγώ το αγνοώ αυτό εσκεμένα...και έχοντας ως άλλοθι τη συντήρηση του δικού μου κατοικίδιου...κάνω ότι κάνω! 2. Η τύχη του θηράματος είναι δεδομένη. Το ρίχνω στη δεξαμενή, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να το αναλύσω κι άλλο? 3. Ικανοποιώ κάποια σαδιστικά ένστικτα που έχω. Δεν το γενικεύω. Αλλά θεωρώ πως σε κάποιους συμβαίνει 4. Βιντεοσκοπώ το συμβάν με σκοπό να το μοιραστώ με άλλους μαζί!!! Εδώ δεν σηκώνει σχόλιο! Αν μου πεις πως συγκρίνεται Α. η τροφή που έχω στο τραπεζί μου με Β. τα 1 έως 4...θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να το ακούσω! Και φυσικά δεν μπαίνει τπτ προσωπικό σε όσα λέμε.
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο καταδικασμενη ειναι η τυχη του θυραματος στο ενυδρειο αλλο τοσο ειναι οταν ο γεοργος μεγαλωνει για εμας το ζωντανο!!!!! οσο για το τι σχεση εχει το τι τρωμε εμεις με το τι ταιζουμε τα ψαρια εχει και παρα εχει.... γιατι εμεις για να ζεισουμε μπορουμε να κανουμε τα παντα και να σκωτονουμε οτι γουσταρει το στομαχι μας ενω ενα ψαρι που εχει αυτη την αναγκη δεν γινετε να του την προσφερουμε....??? δηλαδη να τοα φησουμε να πεθανει...??? ------------------------- Παράθεση:
εχεις ενα δικιο αλλα ενα ενυδρειο δεν ειναι για ολους το ιδιο και δεν αντιπροσωπευει τις ιδιες αναγκες του καθενος...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 03-02-13 στις 17:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι η διατηρηση σε ενυδρειο ενος τετοιου ειδους, ως βοηθεια στην διασωση του απο την εξαφανιση, δεν διαφωνω.
Αν ειναι απλα τροπος ζωης, θα κοιταζα να βρω καποιον αλλο τροπο.
|
||||
|
||||
![]()
Το χάνω τελείως Θανάση!
Δλδ θέλεις να μου πεις πως ο μονομάχος που πχ εγώ συντηρώ, μεγαλώνω, φροντίζω και ο οποίος θα καταλήξει στο ενυδρείο ενός "συγχομπίστα" ως τροφή, συγκρίνεται με το χοιρινό που εκτρέφει ο κτηνοτρόφος και το οποίο καταλήγει κάποια στιγμή στο τραπέζι μου? Μάλλον έχεις την εικόνα, πως εγώ σπίτι μου πριν ξεκινήσω το φαγητό μου, παίρνω 2-3 τσεκούρια και 4-5 μαχαίρια, κυνηγάω το γουρούνι στο σαλόνι του σπιτιού μου και μόλις το πιάσω, πέφτουμε πάνω του οικογειακώς και το τρώμε ζωντανό!!!! Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας? Να κλείσω λέγοντας πως η ερμηνεία : "το ψάρι που συντηρώ τρώει μόνο ζωντανή τροφή"...αποτελεί άλλοθι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καποιο ζωο πεθαινει (πχ ψαρι feeder, γουρουνι) για να ζησει καποιο αλλο ζωο (ψαρι θηρευτης, ανθρωπος). Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω. Πως πεθαινει και αν ειναι αναγκη να πεθανει. Ακομα και στο χειροτερο σφαγειο ζωων, θα σκοτωσουν το σφαγειο πολυ γρηγορα και ανωδυνα, γιατι ξερουν οτι ετσι θα ειναι πιο νοστιμο (τοξινες κλπ, σκληραινει το κρεας τους οταν ειναι υπο στρες κλπ) Το χρυσοψαρο και το ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει. Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο για το τελευταιο που ειπες μιας και το θεωρεις αλλοθι. σου λεω τι ψαρι να πληρωσεις να παρεις, να το ταιζεις οτι νομιζεις και να μου πεις ποτε θα πεθανει... το να μου λες οτι σου γραφω κατι για να βρω αλλοθι ειναι βλακια... σου εξηγησα οτι κραταω ψαρια που πιαστηκαν απο την φυση τους, και τρεφονται με μικρα ψαρια... με πολυ κοπο τα εμαθα να τρωνε νεκρα... αλλα αυτο δεν γινετε σε 1-2-3 μερες... θελει μηνες!!!!! αν το θεωρεις αλλοθι το οτι το λεω, πες μου να σου πω ενα απο τα ψαρια μου και να δω ποσο θα σου ζεισει νυστικο.... ------------------------- Παράθεση:
σε αυτο που συμφωνω και με βρισκεις μαζι σου ειναι στο πως πεθαινει ενα ζωντανο.... τα ψαρια που τρωνε εστο στην αρχη αλλα ψαρια δεν χρειαζεται να γινετε με κομματιασμο ( βασανηστηρια) οπως κανουν οι περισσοτεροι. μπορει να γινει και μια κι εξω... αλλα ειπαμε υπαρχουν και αρρωστοι ανθρωποι.... ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 03-02-13 στις 18:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, ομως τα ψαρια δεν τρωνε τα αδυναμα και τα αρρωστα?Τοτε πως θα αποκτησουν προβληματα απο τα αρρωστα ψαρια?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια που διατηρεις Θαναση, ειναι απο το πιο ομορφα και ενδιαφεροντα ψαρια που υπαρχουν.
Προσωπικα (κι αφου εχουν τετοιες αναγκες διατροφης) θα προτιμουσα να τα βλεπω μονο σε ντοκιμαντέρ, οπως και τους καρχαριες, τους λυκους, τα λιονταρια, τις τιγρεις κλπ, απο τα ομορφοτερα ζωα της Γης. Ειμαι σιγουρος πως αν ηταν εφικτο, καποιοι που διατηρουν ψαρια θηρευτες, θα τα πεταγαν με την πρωτη ευκαιρια στη τουαλλετα, αν μπορουσαν να βαλουν στο σπιτι τους μια τιγρη και να της πετανε ζωα για να τα βλεπουν να κατασπαραζονται. (και ενα βιντεακι στο tube δεν θα τους χαλαγε να το ανεβαζαν)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πηρα αυτα τα ψαρια ξεροντας τις δυσκολιες, και ξεροντας και τις θυσιες που πρεπει να κανω και τα χρηματα που θα χασω. το εκανα ομως με το σκεπτικο οτι αφου τα θελω θα τα μαθω να τρεφονται οπως πρεπει για εμενα. στην αρχη επρεπε να τρωνε ζωντανα και καθε μερα επερνα αποχη, ψωμι και κουβα και ετρεχα στην θαλασσα.... αυτο το εκανα για 2-3 μηνες και καθε μερα προσπαθουσα να μαθουν και το νεκρο. τα καταφερα ( αφου εχασα αρκετα ψαρια ) και τωρα ολα μου τα ψαρια τρωνε γοπακια, γαριδες, καλαμαρι.... χαιρομαι που εχω φυσικα αυτα τα ψαρια και τα καταφερα να τρωνε κανονικα και οπως εχεις δει κανω οτι μπορω για να εχουν τις καταλληλες συνθηκες... αν το εκανα για διασκεδαση δεν θα ξοδευα οτι δουλευω για τα ψαρια, θα μου αρκουσε να τα βλεπω και σε 1000 λιτρα ενυδρειο... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μεγάλη αλήθεια.... Νομίζω ότι το καταδικαστεο του θέματος είναι το γεγονός ότι κάποιοι διασκεδάζουν βλέποντας το "θηριο" τους να ξεσκιζει το χρυσοψαρακι και το ότι το μοιράζονται με τον κόσμο μέσω internet... η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε αίμα στα χέρια μας. Το αν σκοτώσαμε άμεσα ή έμμεσα είναι άσχετο. Το να το κάνουμε θέαμα είναι που είναι άρρωστο. Επίσης δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουν οι μεν με τους δε οπότε σε μη γεμίσουμε το server με αυτό το thread.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ζωντανα φυτα! | drak7family | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 31-12-09 13:15 |
tetra ζωντανα βακτηρια?? | alan boy | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-07-07 10:41 |
ζωντανα σκουληκια?????? | ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 08-06-07 06:34 |