Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Διατροφή

Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-02-13, 17:12
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων

@Θανάση, η χορτοφαγία δεν έχει σχέση με το θέμα. Ουτε το τι τρώμε ή πως το μαγειρεύουμε.
ολα εχουν θεμα οταν μιλαμε για διατροφη. δηλαδη ποια η διαφορα του να κραταει καποιος ενα ψαρι που δεν μπορει να τραφει αλλιως παρα μονο με ζωντανα, η εστω στην αρχη μεχρι να μαθει
με το να γεννιεται ενα γουρουνακι, κατσικακι, προβατακι και πολλα αλλα και να τα μελαγωνει ο αγροτης γιατι εμεις τους τα ζηταμε για να τα φαμε...??? η διαφορα ειναι οτι δεν το κανεις εσυ αμεσα, αλλα εμεσα εσυ αναγκαζεις το προβατακι να μεγαλωσει για να το φας...
οποτε αν ειναι να τα κοιταμε ολλα και οχι μονο οτι μας συμφερει!!!!!!
αν εισουν χορτοφαγος, ισως σε καταλαβαινα πιο πολυ και σεβομουν την αποψη σου... αλλα τωρα ασχετα με το τι στιριζεις με τις λεξεις στην πραξη κανεις κι εσυ το ιδιο.... δεν εχω κατι μαζι σου και μιλαμε φιλικα, αλλα να ξερουμε και τι λεμε...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria p Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπάρχουν μερικοι που με πρόσχημα κάποιο ζωντανό που διατηρούν, ικανοποιούν τα σαδιστικά τους ένστικτα ή το διατηρούν για να τα ικανοποιούν. Είναι αρρωστάκια.
αυτο ναι!!!!! το σεβομαι και εχεις απολυτο δικιο!!!! οταν ο αλλος ειναι το κανει για λογους διασκεδασης ειναι πολυ αρρωστος και πρεπει να τον κραζουν!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 03-02-13 στις 17:12 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 03-02-13, 17:27
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Αλλο να σκοτωνει καποιος ενα ζωο (εστω και μεσω τριτου) οσο πιο ανωδυνα γινεται για να φαει και να επιβιωσει, και αλλο να σκοτωνει (ο ιδιος) οσο πιο επωδυνα γινεται, απλα και μονο για διασκεδαση.
Παλιά 03-02-13, 17:34
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλλο να σκοτωνεις (εστω και εμμεσα) οσο πιο ανωδυνα γινεται για να φας και να επιβιωσεις, και αλλο να σκοτωνεις (αμμεσα) οσο πιο επωδυνα γινεται, απλα και μονο για διασκεδαση.
οταν σκοτωνεις σκοτωνεις. τωρα αν εσυ φταις 100% η 80% η 50% δεν αλλαζει οτι κατι το σκοτωνεις...
απλα οπως τονισα κι εγω αρκει να γινετε για επιβιωση.
και το λεω και περνω θεση γιατι κι εγω εχω ψαρια που οταν τα πηρα ηταν αγρια πιασμενα απο την φυση και δεν ηξεραν να φανε τιποτα αλλο... στην αρχη ταιζα ζωντανα αλλα σημερα τα εχω μαθει να τρωνε νεκρα ψαρια... αυτο ομως δεν παυει να μην με κανει ενοχο... γιατι ψωνιζω απο τον ψαρα που και αυτος τα ψαρευει για εμενα... απλα γινομε εμεσα δολοφονος...
Παλιά 03-02-13, 17:36
Professor

Προεπιλογή

Τα να διατηρουνται σε ενυδρειο ψαρια, ειναι θεμα διασκεδασης και οχι επιβιωσης (για εμας).
Παλιά 03-02-13, 17:36
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 Εμφάνιση μηνυμάτων
ολα εχουν θεμα οταν μιλαμε για διατροφη. δηλαδη ποια η διαφορα του να κραταει καποιος ενα ψαρι που δεν μπορει να τραφει αλλιως παρα μονο με ζωντανα, η εστω στην αρχη μεχρι να μαθει
με το να γεννιεται ενα γουρουνακι, κατσικακι, προβατακι και πολλα αλλα και να τα μελαγωνει ο αγροτης γιατι εμεις τους τα ζηταμε για να τα φαμε...??? η διαφορα ειναι οτι δεν το κανεις εσυ αμεσα, αλλα εμεσα εσυ αναγκαζεις το προβατακι να μεγαλωσει για να το φας...
οποτε αν ειναι να τα κοιταμε ολλα και οχι μονο οτι μας συμφερει!!!!!!
αν εισουν χορτοφαγος, ισως σε καταλαβαινα πιο πολυ και σεβομουν την αποψη σου... αλλα τωρα ασχετα με το τι στιριζεις με τις λεξεις στην πραξη κανεις κι εσυ το ιδιο.... δεν εχω κατι μαζι σου και μιλαμε φιλικα, αλλα να ξερουμε και τι λεμε...
Τι σχέση έχει το τι τρώω εγώ και από που έχει προέλθει αυτό που τρώω με αυτό που συζητάμε το οποίο είναι : Ταίζω ζωντανό οργανισμό σε ζωντανό ψάρι, με τα εξής χαρακτηριστικά
1. Αυτο που εγώ ταίζω είτε είναι βάτραχος, είτε ποντίκι, είτε ψάρι, κάποιος άλλος το έχει ως κατοικίδιο! Αλλά εγώ το αγνοώ αυτό εσκεμένα...και έχοντας ως άλλοθι τη συντήρηση του δικού μου κατοικίδιου...κάνω ότι κάνω!
2. Η τύχη του θηράματος είναι δεδομένη. Το ρίχνω στη δεξαμενή, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να το αναλύσω κι άλλο?
3. Ικανοποιώ κάποια σαδιστικά ένστικτα που έχω. Δεν το γενικεύω. Αλλά θεωρώ πως σε κάποιους συμβαίνει
4. Βιντεοσκοπώ το συμβάν με σκοπό να το μοιραστώ με άλλους μαζί!!! Εδώ δεν σηκώνει σχόλιο!

Αν μου πεις πως συγκρίνεται Α. η τροφή που έχω στο τραπεζί μου με Β. τα 1 έως 4...θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να το ακούσω!

Και φυσικά δεν μπαίνει τπτ προσωπικό σε όσα λέμε.
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Παλιά 03-02-13, 17:46
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Τι σχέση έχει το τι τρώω εγώ και από που έχει προέλθει αυτό που τρώω με αυτό που συζητάμε το οποίο είναι : Ταίζω ζωντανό οργανισμό σε ζωντανό ψάρι, με τα εξής χαρακτηριστικά
1. Αυτο που εγώ ταίζω είτε είναι βάτραχος, είτε ποντίκι, είτε ψάρι, κάποιος άλλος το έχει ως κατοικίδιο! Αλλά εγώ το αγνοώ αυτό εσκεμένα...και έχοντας ως άλλοθι τη συντήρηση του δικού μου κατοικίδιου...κάνω ότι κάνω!
2. Η τύχη του θηράματος είναι δεδομένη. Το ρίχνω στη δεξαμενή, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να το αναλύσω κι άλλο?
3. Ικανοποιώ κάποια σαδιστικά ένστικτα που έχω. Δεν το γενικεύω. Αλλά θεωρώ πως σε κάποιους συμβαίνει
4. Βιντεοσκοπώ το συμβάν με σκοπό να το μοιραστώ με άλλους μαζί!!! Εδώ δεν σηκώνει σχόλιο!

Αν μου πεις πως συγκρίνεται Α. η τροφή που έχω στο τραπεζί μου με Β. τα 1 έως 4...θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να το ακούσω!

Και φυσικά δεν μπαίνει τπτ προσωπικό σε όσα λέμε.
κατοικιδια μπορει να ειναι ολα τα ζωα. ακομη και ενα προβατακι.
οσο καταδικασμενη ειναι η τυχη του θυραματος στο ενυδρειο αλλο τοσο ειναι οταν ο γεοργος μεγαλωνει για εμας το ζωντανο!!!!!
οσο για το τι σχεση εχει το τι τρωμε εμεις με το τι ταιζουμε τα ψαρια εχει και παρα εχει.... γιατι εμεις για να ζεισουμε μπορουμε να κανουμε τα παντα και να σκωτονουμε οτι γουσταρει το στομαχι μας ενω ενα ψαρι που εχει αυτη την αναγκη δεν γινετε να του την προσφερουμε....??? δηλαδη να τοα φησουμε να πεθανει...???
Παράθεση:
Τα να διατηρουνται σε ενυδρειο ψαρια, ειναι θεμα διασκεδασης και οχι επιβιωσης (για εμας).
εχεις δικιο σε αυτο, αλλα δεν ειναι ακριβος διασκεδαση. μερικα πραγματα γινονται τροπος ζωης. και απο την στιγμη που τα ενυδρεια για πολους ειναι τροπος ζωης, δεν ειναι μονο διασκεδαση!!!! και πολλα ενυδρεια κρατανε ψαρια που σε λιγο δεν θα υπαρχουν στην φυση...
εχεις ενα δικιο αλλα ενα ενυδρειο δεν ειναι για ολους το ιδιο και δεν αντιπροσωπευει τις ιδιες αναγκες του καθενος...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 03-02-13 στις 17:46 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 03-02-13, 17:53
Professor

Προεπιλογή

Αν ειναι η διατηρηση σε ενυδρειο ενος τετοιου ειδους, ως βοηθεια στην διασωση του απο την εξαφανιση, δεν διαφωνω.
Αν ειναι απλα τροπος ζωης, θα κοιταζα να βρω καποιον αλλο τροπο.
Παλιά 03-02-13, 17:54
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Το χάνω τελείως Θανάση!

Δλδ θέλεις να μου πεις πως ο μονομάχος που πχ εγώ συντηρώ, μεγαλώνω, φροντίζω και ο οποίος θα καταλήξει στο ενυδρείο ενός "συγχομπίστα" ως τροφή, συγκρίνεται με το χοιρινό που εκτρέφει ο κτηνοτρόφος και το οποίο καταλήγει κάποια στιγμή στο τραπέζι μου?

Μάλλον έχεις την εικόνα, πως εγώ σπίτι μου πριν ξεκινήσω το φαγητό μου, παίρνω 2-3 τσεκούρια και 4-5 μαχαίρια, κυνηγάω το γουρούνι στο σαλόνι του σπιτιού μου και μόλις το πιάσω, πέφτουμε πάνω του οικογειακώς και το τρώμε ζωντανό!!!!

Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας?

Να κλείσω λέγοντας πως η ερμηνεία : "το ψάρι που συντηρώ τρώει μόνο ζωντανή τροφή"...αποτελεί άλλοθι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Παλιά 03-02-13, 17:57
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας?
Δεν σου λεει οτι συγκρινεται, αλλα οτι εχει το ιδιο αποτελεσμα.
Καποιο ζωο πεθαινει (πχ ψαρι feeder, γουρουνι) για να ζησει καποιο αλλο ζωο (ψαρι θηρευτης, ανθρωπος).
Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω.
Πως πεθαινει και αν ειναι αναγκη να πεθανει.

Ακομα και στο χειροτερο σφαγειο ζωων, θα σκοτωσουν το σφαγειο πολυ γρηγορα και ανωδυνα, γιατι ξερουν οτι ετσι θα ειναι πιο νοστιμο (τοξινες κλπ, σκληραινει το κρεας τους οταν ειναι υπο στρες κλπ)
Το χρυσοψαρο και το ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει.
Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".
Παλιά 03-02-13, 18:07
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

Να κλείσω λέγοντας πως η ερμηνεία : "το ψάρι που συντηρώ τρώει μόνο ζωντανή τροφή"...αποτελεί άλλοθι
μεγαλα παιδια ειμαστε και μπορεις να καταλαβεις τι εννοω... τελειος χαζο να γραψεις οτι νομιζω πως κυνηγατε οικογενιακος ζωα και τα τρωτε ζωντανα... αν δεν θελεις να καταλαβεις τι εννοεω... οκ!!!!!!!
οσο για το τελευταιο που ειπες μιας και το θεωρεις αλλοθι.
σου λεω τι ψαρι να πληρωσεις να παρεις, να το ταιζεις οτι νομιζεις και να μου πεις ποτε θα πεθανει...
το να μου λες οτι σου γραφω κατι για να βρω αλλοθι ειναι βλακια... σου εξηγησα οτι κραταω ψαρια που πιαστηκαν απο την φυση τους, και τρεφονται με μικρα ψαρια... με πολυ κοπο τα εμαθα να τρωνε νεκρα... αλλα αυτο δεν γινετε σε 1-2-3 μερες... θελει μηνες!!!!! αν το θεωρεις αλλοθι το οτι το λεω, πες μου να σου πω ενα απο τα ψαρια μου και να δω ποσο θα σου ζεισει νυστικο....
Παράθεση:
Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω.
Πως πεθαινει και αν ειναι αναγκη να πεθανει.
διαφορες θα υπαρχουν παντα, εχεις δικιο. απλα το ενα δεν ανερει το αλλο....
σε αυτο που συμφωνω και με βρισκεις μαζι σου ειναι στο πως πεθαινει ενα ζωντανο.... τα ψαρια που τρωνε εστο στην αρχη αλλα ψαρια δεν χρειαζεται να γινετε με κομματιασμο ( βασανηστηρια) οπως κανουν οι περισσοτεροι. μπορει να γινει και μια κι εξω... αλλα ειπαμε υπαρχουν και αρρωστοι ανθρωποι....
Παράθεση:
Το χρυσοψαρο και τι ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει.
Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".
το πρωτο που γραφεις το κατακρινω και το συχενομαι μαζι και αυτους που το κανουν... στο δευτερο ισως εχει μια βαση αλλα τουλαχιστον στα δικα μου ψαρια οσο ετρωγαν ζωντανα δεν εδειξε να ισχυει.... ισως γιατι μολις επεφτε μεσα πεθαινε... δεν ξερω...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 03-02-13 στις 18:07 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 03-02-13, 18:11
Το avatar του χρήστη nikolakis94
nikolakis94 Ο χρήστης nikolakis94 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Ναι, ομως τα ψαρια δεν τρωνε τα αδυναμα και τα αρρωστα?Τοτε πως θα αποκτησουν προβληματα απο τα αρρωστα ψαρια?
Παλιά 03-02-13, 18:16
Professor

Προεπιλογή

Τα ψαρια που διατηρεις Θαναση, ειναι απο το πιο ομορφα και ενδιαφεροντα ψαρια που υπαρχουν.
Προσωπικα (κι αφου εχουν τετοιες αναγκες διατροφης) θα προτιμουσα να τα βλεπω μονο σε ντοκιμαντέρ, οπως και τους καρχαριες, τους λυκους, τα λιονταρια, τις τιγρεις κλπ, απο τα ομορφοτερα ζωα της Γης.

Ειμαι σιγουρος πως αν ηταν εφικτο, καποιοι που διατηρουν ψαρια θηρευτες, θα τα πεταγαν με την πρωτη ευκαιρια στη τουαλλετα, αν μπορουσαν να βαλουν στο σπιτι τους μια τιγρη και να της πετανε ζωα για να τα βλεπουν να κατασπαραζονται. (και ενα βιντεακι στο tube δεν θα τους χαλαγε να το ανεβαζαν)
Παλιά 03-02-13, 18:28
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Τα ψαρια που διατηρεις Θαναση, ειναι απο το πιο ομορφα και ενδιαφεροντα ψαρια που υπαρχουν.
Προσωπικα (κι αφου εχουν τετοιες αναγκες διατροφης) θα προτιμουσα να τα βλεπω μονο σε ντοκιμαντέρ, οπως και τους καρχαριες, τους λυκους, τα λιονταρια, τις τιγρεις κλπ, απο τα ομορφοτερα ζωα της Γης.
οπως το λες, καποια ψαρια ειναι τοσο ομορφα αλλα πολυ δυσκολα στο να τα διατηρησεις σε ενυδρειο. και αυτο γιατι πρεπει να θυσιασεις πολλα...
πηρα αυτα τα ψαρια ξεροντας τις δυσκολιες, και ξεροντας και τις θυσιες που πρεπει να κανω και τα χρηματα που θα χασω.
το εκανα ομως με το σκεπτικο οτι αφου τα θελω θα τα μαθω να τρεφονται οπως πρεπει για εμενα. στην αρχη επρεπε να τρωνε ζωντανα και καθε μερα επερνα αποχη, ψωμι και κουβα και ετρεχα στην θαλασσα.... αυτο το εκανα για 2-3 μηνες και καθε μερα προσπαθουσα να μαθουν και το νεκρο.
τα καταφερα ( αφου εχασα αρκετα ψαρια ) και τωρα ολα μου τα ψαρια τρωνε γοπακια, γαριδες, καλαμαρι....
χαιρομαι που εχω φυσικα αυτα τα ψαρια και τα καταφερα να τρωνε κανονικα και οπως εχεις δει κανω οτι μπορω για να εχουν τις καταλληλες συνθηκες...
αν το εκανα για διασκεδαση δεν θα ξοδευα οτι δουλευω για τα ψαρια, θα μου αρκουσε να τα βλεπω και σε 1000 λιτρα ενυδρειο... κατα βαθος μεσα απο τις διαφωνιες μας συμφωνουμε....
Παλιά 03-02-13, 19:07
Το avatar του χρήστη leda
leda Ο χρήστης leda δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αττικη
Προεπιλογή

Παράθεση:

μαλλον εχεις στο μυαλο σου τον τροπο που θα επρεπε να θανατωνεται το γουρουνι και οχι το τι γινεται στην πραγματικοτητα.............
Παλιά 06-02-13, 21:20
Το avatar του χρήστη Immortal
Immortal Ο χρήστης Immortal δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ζωγράφου
Προεπιλογή Απ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leda Εμφάνιση μηνυμάτων
μαλλον εχεις στο μυαλο σου τον τροπο που θα επρεπε να θανατωνεται το γουρουνι και οχι το τι γινεται στην πραγματικοτητα.............

μεγάλη αλήθεια....

Νομίζω ότι το καταδικαστεο του θέματος είναι το γεγονός ότι κάποιοι διασκεδάζουν βλέποντας το "θηριο" τους να ξεσκιζει το χρυσοψαρακι και το ότι το μοιράζονται με τον κόσμο μέσω internet... η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε αίμα στα χέρια μας. Το αν σκοτώσαμε άμεσα ή έμμεσα είναι άσχετο. Το να το κάνουμε θέαμα είναι που είναι άρρωστο.
Επίσης δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουν οι μεν με τους δε οπότε σε μη γεμίσουμε το server με αυτό το thread....

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές