|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οι Crs και οι Cbs (crystal red shrimps - crystal black shrimps), ειναι ενα και το αυτο. Bee ειναι παραλληλη ονομασια του ειδους μοιαζει με μελλισα.
Βεβαιως εαν τις εχετε μαζι, θα βγαλουν η κοκκινο-ασπρες ή μαυρο-ασπρες, ο φιλος lignistis καλως τα λεει. Το μονο που θα σας πω εγω ειναι οτι ΜΗΝ εχετε τις γαριδες σας με αλλα ειδη ψαριων γιατι πολυ απλα δεν θα δειτε σχεδον ποτε γονο γαριδας. Πιστευω κανενα μα κανενα ειδος ψαριου δεν θα μεινει απραγο οταν περασει απο μπροστα του ενα τοσο δα μικρο πλασματακι που δεν πιανει το ματι σας αλλα αυτο το βλεπει λιχουδια. Σαν τις γατες οταν κουνας το κουβαρι τρεχουν σαν τρελες. Εγω καταφερα υστερα απο πολυ καιρο να βγαλω εντελως τα ψαρια απο το ενυδρειο μου και υστερα απο δυο χρονια περιπου εχω μετρησει τουλαχιστον 30 γαριδακια crs. Κρυβοντουσαν ολη μερα οι γαριδες ηταν στρεσαρισμενες και βεβαια δεν γενουσαν. Τωρα εχω και 5-6 αυγωμενες και αυτο μεσα σε ενα μηνα. Αν θελετε να πετυχετε κατι ακολουθηστε την παραπανω συμβουλη για τισ Γαριδες σας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ουτε τις γαρίδες τις βλέπω στρεσαρισμένες (δεν τις έχω δει φυσικά "μονες" τους - θεωρώ δεδομένο πως θα φερόντουσαν τελείως διαφορετικά)...κι όλα κυλούν μια χαρά! Μόνο τον μονομάχο βλέπω τις τελευταίες μέρες να χώνει τη μούρη του μέσα στη moss...μάλλον κάτι έχει ανακαλύψει... Οπότε όλα είναι σχετικά στη συγκατοίκηση ![]() Φίλε MALAWI CICHLID BREED...sorry για το off topic! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι red cherries εαν βρουν καταληλλες συνθηκες γεναννε με γεωμετρικο ρυθμο. Οποτε μην συγκρινουμε καποια πραγματα τα οποια δεν ειναι ομοια.
Και βεβαια βλεπεις γεννες ειναι ενα ειδος Γαριδας για να ξεκινησεις. Εαν κανεις το τεστ και βαλεις λιγες cherry και λιγες crs θα δεις οτι σε λιγους μηνες οι cherries θα εχουν υπερκαλυψει τις crs και η δευτερες θα σταματησουν να γεννανε. Εχουν αλλο ρυθμο αναπτυξης. Στρεσαρισμενες εννοω να χασουν το χρωμα τους η να κρυβονται. Μιλαω παντα για τις Crs. Ολα αυτα ειναι απο προσωπικη εμπειρια και δεν ειναι απολυτα. Και βεβαια μπορεις να βλεπεις Γεννες απο τις cherry αλλα εαν βγαλεις τα ψαρακια θα εχεις την ιδια αποικια σε λιγο καιρο η θα αυξηθει πιο γρηγορα? Φιλικα.
|
||||
|
||||
![]()
Κανένα πρόβλημα
Υπεθεσα πως το σχόλιο σου ήταν γενικό περί γαριδων, αλλα εσυ αναφεροσουν μόνο στις crs. ![]() Και φυσικά συμφωνώ Καλημερα
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Και σε ένα άλλο post που είχα ανοίξει ρώταγα για crs μαζί με οτόκυκλους.Τοτε αν θυμάμαι καλά όλοι μου είπαν οτι δεν θα υπήρχε πρόβλημα...Τώρα μπαίνω πάλι σε σκέψεις.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ τις είχα με crs με cardinals. Τα crs πείραζαν και τις ενήλικες στα μικρά θα κολλούσαν...
Μπορείς να δοκιμάσεις και από την αναπαραγωγή θα κρίνεις. Με otto’s δεν έχω δοκιμάσει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχεις αντιστροφη οσμωση? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχω R/O ναι.Προσπαθώ να έχω tds 200.ph 6,6-6,8.Και θερμοκρασία 23 c.
Στα σχέδια μου είναι η αγορά και chiller μεχρι το καλοκαιρι.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με αναπαραγωγή red cherry | Dimi | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 222 | 11-01-15 19:41 |
Θέματα σχετικά με στήσιμο ‘‘γαριδάδικου‘‘ | Chris82 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 64 | 30-11-14 12:58 |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |
Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με γαρίδες / υβριδισμός | panos1972 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 65 | 10-01-13 00:24 |
Θέματα σχετικά με τροφές για γαρίδες | lucy | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 72 | 26-10-12 08:01 |