|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αν ειναι ζευγαρι, ειναι οτι καλυτερο να να ειναι μονα τους.
Αυτα τα λιτρα ειναι τα πλεον καταλληλα για ζευγος. Αρκει να εχει αρκετο υψος το ενυδρειο. Καλοριζικααα ![]() ΥΓ αντε και τις φωτο σιγα σιγα
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αν ειναι ζευγαρι, ειναι οτι καλυτερο να να ειναι μονα τους.
Καλά αυτό.... Αυτα τα λιτρα ειναι τα πλεον καταλληλα για ζευγος. Αρκει να εχει αρκετο υψος το ενυδρειο. Πρόβλημα....το ύψος από το 130άρι είναι 35 εκατοστά..... ![]() Καλοριζικααα ![]() ......more than happy....! ΥΓ αντε και τις φωτο σιγα σιγα .....ααααα......μη βιάζεσαι.....45 μέρες τώρα ...ζω μόνο για τα ψάρια. Στην αρχή τα 9 μετά τα άλλα 20....και ακόμα έχω ιστορία με ρίζες - ξύλα.....με 'φόντο' .....αν θα κρατήσω το 130 ή θα πάω για 180 ή 240 χωρίς βάση λόγω θέματος ύψους..... ![]() ![]() .....δίπλα είσαι ....πέρνα να τα δεις..... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου ερθω συντομα.
Θα φερω και δισκαδες μαζι. Το συζηταμε ηδη ![]() Το ενυδρειο ειναι κοντο δυστυχως. Με τα ψαρια που ασχολεισαι τωρα, δεν βλεπω να εχει χρησιμοτητα ουτε κανα για νοσοκομειο ή καραντινα. Ενα ιδανικο ενυδρειο για γεννηστρα (ειτε δισκων ειτε αγγελοψαρων) ειναι 50Χ50Χ50. Για αγγελοψαρα μπορει και μεγαλυτερο. Για δισκους οχι. Δεν χρειαζεται και ο συνηθισμένος διακοσμητικός εξοπλισμος των ενυδρειων (μαλλον κακο κανει σε γεννητρες και καραντινες) και για φιλτρο προτιμαται το αεροφιλτρο (που δεν ρουφαει γονο) Αυτο το ενυδρειο που εχεις θα ηταν ιδανικο για κοπαδοψαρα μικρου μεγεθους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πηγαίνω λοιπόν στην επιθετική λογική του Νίκου ...που λέει δεν μπορείς, δεν έχεις τα χρήματα, δεν έχεις τον χώρο ....μην το κάνεις ποτέ. Η χωροταξική μου δέσμευση είναι: Διαθέσιμος χώρος μέχρι 128 εκατοστά μήκος, ύψος όσο θέλουμε ....αλλά το φάρδος δεν μπορεί να είναι πάνω από 42....οριακά 45 εκατοστά. Δεν μπορεί να μπει κύβος λοιπόν (δεν ταιριάζει στον χώρο-είναι διάδρομος / θέλει υποχρεωτικά κάτι μακρόστενο) .....τέλος. Μπορεί να μπει ένα Rio 180 ....και όχι πάνω από αυτά τα λίτρα γιατί θα κάτσει σε υφιστάμενο έπιπλο, με το εσωτερικό του. Μιλάω για το 2ο ενυδρείο, πάντα. Δεν θέλω μια γυμνή γεννήστρα. Έχω ήδη γεννήστρα που πήρα (με τα πάντα...στην αποθήκη, 80*80*60 αν δεν κάνω λάθος). Εάν χρειαστεί θα βγει έξω. Εγώ θέλω 2ο ενυδρείο ενεργό ...όπου ίσως βάλω και κανά φυτάκι, κανά γκαζονάκι....δεν ξέρω τι μπορεί να μπει με τα σκαλάρια....μπορεί να λέω 'χαζά'. Και το δίλημμα: Αφήνω τo ζευγάρι-σκαλάρια-F1 στο Rio 400 μαζί με τους δίσκους ...και στήνω ένα μικρό κοινωνικό με φυτά με αυτό που έχω (δίχως εξωτερικό) και πολλά-πολλά έξοδα...... ή να τα βάλω μέσα με μια φυσική διακόσμηση που θα αγαπήσουν .....ζουν τον έρωτά τους ....μόνα τους (δίχως τρίγωνα-τετράγωνα.... ![]() Δεν ζω για τη γέννα. Θέλω να έχω και κανά κίνητρο για το μέλλον. Όχι τώρα σε βρήκα ...τώρα στάσου. Με ενοχλεί που έδωσα τα 9 πιτσιρίκια και δεν θέλω να μείνει άδειο - τώρα που συνήθισα το χώρο - το 130άρι......για αυτό και είπα να βγάλω τα σκαλάρια και να τα βάλω μόνα απέναντι από το Rio.
|
||||
|
||||
![]()
Και 40-45 εκ πλατος καλο ειναι.
Υψος να εχει 50. Αν εχουν μαθει με τους δισκους και ολα πανε καλα και δεν θελεις να συμπληρωσεις κανενα δισκο στη θεση τους, αστα στο μεγαλο. Αν βαλεις το ριο180 μπορεις να μεταφερεις και τα υπολοιπα εκει (ancistrus kuhlii cory κλπ) και να αφησεις τους δισκους μονους τους. Αυτο ειναι η καλυτερη περιπτωση κατα την αποψη μου. Αν και θα ειναι μια σκοτουρα ακομα στο κεφαλι σου (αλλαγες κλπ) Νομιζω οτι ως δισκας πλεον, χρειαζεσαι ενα ενυδρειο μονο με δισκους (αντε και μια ομαδα sterbai) και 1-2 κυβους (50χ40χ50) για καραντινα, απομονωση ζευγους αν χρειαστει κλπ (γιατι μπορει να αρχισει να πεφτει κανενα αγριο ξυλο αν πανε για αναπαραγωγη ή θελησουν να αλλαξουν οι ιεραρχιες) ΥΓ μπορεις φυσικα και να τα δωσεις, οσα δεν "κολλανε"
|
||||
|
||||
![]()
40-45 εκ πλατος καλο ειναι. Υψος να εχει 50.
Έμπλεξες. Όσο μου απαντάς τόσο καταλαβαίνω ...με αποτέλεσμα να θέτω νέο ερώτημα. Το Rio 180 έχει 50 εκατοστά ύψος νομίζω ...τα λίτρα είναι οκ ...και το βάθος επίσης. Μπορώ να το αφήσω μόνο με το εσωτερικό του και τίποτα άλλο .....με τα 2 σκαλάρια και μόνο (άντε και κανά φυτάκι)? Ή χρειάζομαι και τη βάση για να βάλω εξωτερικό. Αν εχουν μαθει με τους δισκους και ολα πανε καλα και δεν θελεις να συμπληρωσεις κανενα δισκο στη θεση τους, αστα στο μεγαλο. ....είναι μαζί 2 χρόνια....! Αν βαλεις το ριο180 μπορεις να μεταφερεις και τα υπολοιπα εκει (ancistrus kuhlii cory κλπ) και να αφησεις τους δισκους μονους τους. Αυτο ειναι η καλυτερη περιπτωση κατα την αποψη μου. ...γίνεται πιο δυνατή η ένταση της φωνής μου για το αν μπορώ να μείνω ...με το εσωτερικό φίλτρο ...δίχως βάση. Αν και θα ειναι μια σκοτουρα ακομα στο κεφαλι σου (αλλαγες κλπ) ...και κοινωνικό μικρό...φυτεμένο, η ίδια ιστορία και χειρότερα. Νομιζω οτι ως δισκας πλεον, χρειαζεσαι ενα ενυδρειο μονο με δισκους (αντε και μια ομαδα sterbai) και 1-2 κυβους (50χ40χ50) για καραντινα, απομονωση ζευγους αν χρειαστει κλπ (γιατι μπορει να αρχισει να πεφτει κανενα αγριο ξυλο αν πανε για αναπαραγωγη ή θελησουν να αλλαξουν οι ιεραρχιες). ...κι εσάς τους γείτονες τι σας έχω ....μόνο για να μου λέτε κάνε αυτό ...κάνε εκείνο.. ![]() ![]() ![]() ![]() ΥΓ μπορεις φυσικα και να τα δωσεις, οσα δεν "κολλανε" ...τώρα που πήρα το 'κολλάει' με τα χαρίσματα.
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις. Το εσωτερικο του, ακομα και χωρις αναβαθμιση (με εξτρα βιολογικο) μπορει να καλυψει μια νορμαλ ιχθυοφορτωση, και τα δυο αγγελοψαρα σε 180 λιτρα (160 καθαρα), ειναι μηδαμινη.
Δεν εχει σημασια ποσο χρονο ειναι μαζι. Μπορει να ηταν δυο δυσκολα χρονια επιβιωσης και μονο ![]() Απο τις συμπεριφορες θα το καταλαβεις, αλλα ειναι νωρις να τα διακρινεις αυτα μαλλον. Και με αυτα τα επιεπλεον ψαρια σε καλυπτει το εσωτερικο φιλτρο. Αν θελεις του κανουμε και μια αναβαθμιση με αφαιρεση καποιων σφουγγαριων και του βιολογικου που εχει (αν εχει - γιατι τα παλια μοντελα ειχα μονο σφουγγαρια) με μπολικο καλο βιολογικο υλικο. Το μονο μειονεκτημα του εσωτερικου αυτου ειναι το οτπικο δλδ οτι φαινεται μεσα στο ενυδρεο και οτι δεν επιτρεπει την μεγαλη πτωση σταθμης (πχ το καλοκαιρι απο εξατμιση) αφου εχει ψηλα την αντλια κι αν ξενερισει θα καει.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προεξέχοντα μάτια. | Efh | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 11 | 29-11-10 01:38 |
Ένα παλιό ενυδρείο που δεν υπάρχει πια... | Αλέξης6 | Bettas | 6 | 03-05-10 00:37 |
Ενυδρείο μήκους 190cm-Υπάρχει? | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 03-03-08 21:58 |
Ηλεκτρονικός απωθητής εντόμων και ψάρια:Υπάρχει κίνδυνος? | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 06-05-07 18:29 |
Υπάρχουν μικρά ψάρια για κρύο νερό?? | georgeR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 17-08-06 11:13 |