|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν πάρω μόνο ένα εκτός της μοναξιάς θα υπάρχει άλλο πρόβλημα γιατι δε νομίζω οτι θα πάρω δεύτερο... ![]() Mήπως ίσως υπάρχει κάποιο είδος νεροχελώνας πιο περιορισμένης σε ανάπτυξη? (15cm μεγιστο λιγο πολυ) |
|
||||
|
||||
![]()
Το είχα γράψει, το έκανα save αλλα μου το έφαγε.
Τελικό μέγεθος περίπου αρσενικά 20-25 εκατοστά, θηλυκά μέχρι και 30 εκατοστά. Δυστυχώς είναι απαιτητικά ζώα σε εξοπλισμό και φροντίδα. Μήπως να σκεφτόσουν για ένα ενυδρείο; Μια φορά επιλέγεις μέγεθος και βάζεις αντοίστιχα ψάρια. |
|
|||
|
|||
![]()
σε τι ηλικία τα φτάνει περιπου..?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα περνάνε τα 20 χρόνια, σε κάποια care seet γράφουν φτάνουν και περνάνε τα 40.
Στα υπ'όψιν ότι αυτά που αναφέραμε δεν ειναι ούτε τα μισά, για τη φροντίδα της. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Η ερώτηση μου ήταν βασικά ποιά είναι η αναλογία χρόνου-μεγέθους..π.χ.Πότε περίπου φτάνει τα 10-15cm |
|
||||
|
||||
![]()
Για το μέγεθος μεγάλο ρόλο παίζει η φροντίδα, uva,uvb, βιταμινες,ασβεστιο κλπ,διατροφή. Πιστεύω ότι πρέπει να περάσει τα 3-5 χρόνια για να περάσει τα 10 εκατοστά. Το έγραψα και σε άλλο θέμα τις δικές μου τις πήρα περσι τον ιούνιο λίγο μεγαλύτερες απο 2€ και τώρα ειναι 6 εκατοστά κέλυφος μόνο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eχω αυτη τη στιγμή ένα χώρο 50χ30 (μια ραφιέρα) με βάση τον οποίο θα μπορούσα να φτιάξω ένα ενυδρείο.Υπολογίζω θα είναι εντάξει για 1-1,5 χρόνο.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλων,αν το εγχείρημα επιτύχει θα σας ενημερώνω τακτικά ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κανονικά μεγαλώνουν πολυ πιο γρηγορα
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου,
γνώμη μου είναι πως αν πάρεις ένα μικρό χελωνάκι (τόσο όσο συνήθως τα βλέπουμε στα καταστήματα), θα μπορούσες να οργανώσεις το 20άρι σου έχοντας υπ όψιν σου οτι θα είναι ικανοποιητικό για περίπου 1-1,5 χρόνο. μετά θα πρέπει να πας τουλάχιστον σε 100άρι για να βγάλεις άλλα 3 χρόνια πάντα στο περίπου και τελικά θα καταλήξεις στα 200 ή και παραπάνω ανάλογα με τις συνθήκες που θέλεις και μπορείς να προσφέρεις στο ζωάκι σου. φίλτρο,θερμαντηρας και λάμπα uv πολύ απαραίτητα ιδίως τον πρώτο χρόνο και το καλοκαίρι και στον ήλιο. αντιχλώριο ασβέστιο και αλλαγές όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω. αν ζήσουν τα δύο πρώτα χρόνια είναι δυνατά ζώα και δεν σε προβληματίζουν. βλέπω κάποιους να τους βάζουν συγκατοίκους χρυσόψαρα ή πλέκο δεν έχω άποψη γι αυτό γιατί σκέφτομαι οτι έχουν πολλές ακαθαρσίες. εγώ έχω μία 25 χρόνια το καλοκαίρι την βγάζω και περπατάει στο μπαλκόνι την καταβρέχω και με το λάστιχο. πάντως το 40άρι που έλεγες δεν είναι βαρύ και δύσκολο να το μεταφέρεις έτσι κι αλλοιώς λίγο νερό θα έχεις και ιδίως κατά την μεταφορά μπορείς και ελάχιστο ή καθόλου δεν παθαίνει κάτι για λίγες ώρες. ότι θες τα λέμε |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος με νεροχελωνάκι | akisloukas | Άλλα ζώα | 27 | 12-10-12 16:18 |
Το χελωνάκι μου..κλείνει το μάτι! | water_turtle_lover | Άλλα ζώα | 10 | 23-02-11 08:46 |
Help!Χανω το χελωνάκι μου | ntoris | Άλλα ζώα | 14 | 05-02-11 20:31 |
Άλατα σε χελωνάκι... | John T | Άλλα ζώα | 8 | 25-01-07 00:07 |