|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές και τις μεταξύ σας αντιπαραθέσεις που εγώ προσωπικά μόνο γόνιμες τις βλέπω. Η βοήθειά σας ήταν άμεση και παραπάνω από επαρκής!
Σήμερα άλλαξα πάλι 50% νερό, και έβαλα Prime x 4 της δόσης Αμμωνία 0,25, Νιτρώδη 1, Νιτρικά 20-30. Και αγόρασα νέο εσωτερικό φίλτρο με συνδυασμό βιολογικού υλικού και 2 σφουγγαριών (Eheim biopower 160) το οποίο τρέχει παράλληλα με το υφιστάμενο. Αναφορικά με τα ψάρια το πιθανότερο είναι μόλις πάρω 0,0,20 να πάνε σε καλύτερο σπίτι, να ανέβει η θερμοκρασία και να μπουν τροπικά (τι θα πάρω, τι χωράει κλπ φαντάζομαι να βρω σε άλλα θέματα αλλά να ρωτήσω σε μέγεθος μικρού χρυσόψαρου όλα τα ψάρια πάλι 40 λίτρα το ένα θέλουν, όχι ε?? Λογικά αυτό ισχύει για τα χρυσόψαρα και για ψάρια που γίνονται εξίσου μεγάλα σωστά?). Πιστεύω είμαι σε σωστό δρόμο, τα ψάρια χοροπηδάνε και σύντομα ευχάριστα θα δώσουν το σπίτι τους σε άλλα που θα ταιριάζουν περισσότερο στα λίτρα μου. Ερώτηση: αν στρωθεί το καινούργιο φίλτρο και αναπτύξει βιολογία, ανέβει η θερμοκρασία φύγουν τα χρυσόψαρα και μπουν τροπικά θα κάνει πάλι κύκλο το ενυδρείο και αν ναι εξίσου έντονο??? ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέτρησα όμως και το νερό της βρύσης μου καθώς και ένα εμφιαλωμένο νερό που μόλις άνοιξα τα αποτελέσματα και στα 2 νερά Αμμωνία 0,25, Νιτρώδη 0, Νιτρικά 5 (με API υγρά τεστ)!!! Τι μας λέει αυτό ότι το σπίτι μου και το Ζαγόρι έχουν αμμωνία και νιτρικά ή ότι τα τεστ της API είναι λίγο ευαίσθητα - πειραγμένα (παραγωγή 8ος, 9ος, 10ος 2012)?? Και αν είναι έτσι μήπως το 1 νιτρώδη και τα 30 νιτρικά είναι στην πραγματικότητα 0.5 νιτρώδη και 15 νιτρικά αν το τεστ τείνει να "υπερβάλει λίγο"?? Αυτό το με τεστ της API κάπου διάβασα ότι έχει απασχολήσει και άλλο μέλος. Έχει κανείς άποψη επ αυτού? Εγώ το αγόρασα ως το πιο ακριβές τεστ του εμπορείου! |
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλες πολυ prime.
Μη το παρακανεις χωρις λογο. (ριχνει το redox) Μια δοση εφτανε. Και μη περιμενεις να μηδενιζει η αμμωνια με το prime. Το ιδιο θα δειχνει, αλλα θα την αποτοξικοποιησει (την κανει αμμωνιο, που το πιανει το τεστ, αλλα αυτο δεν ειναι τοξικο οπως η αμμωνια) Ασε προν το παρον τι θα γινει μετα αυτο το ενυδρειο θα το δουμε αργοτερα. Μπορει να μπουν αμεσως τροπικα, αλλα εχει ενα ρισκο, αφου τα χρυσοψαρα ειναι καμια φορα φορεις ασθενειων που δεν εμφανιζονται στα χρυσοψαρα αλλα κολλανε τα τροπικα. Οι θερμοκρασιες φυσικα ειναι διαφορετικες. Και καθε ψαρια εχεις τις δικες του απαιτησεις σε χωρο και λιτρα, αναλογα το μεγεθος τους, τη κινητικοτητα τους, τις συμμπεριφορες τους, τις συμβατοτητες, τη διατροφη τους κλπ, οπως και το κατα ποσο θελουμε να γινουμε ντανταδες του ενυδρειου μας και να μη μπορουμε να λειψουμε μερικες μερες, ή να το εχουμε καπως αυτονομο, αν εχουμε τη διαθεση να βαλουμε αυτοματισμους κλπ. Οσο πιο μεγαλο το ενυδρειο, με οσο λιγοτερα και λιγοτερο απαιτητικα ψαρια εχουμε, τοσο πιο λιγα πραγματα χρειαζεται. Θα τα δουμε αυτα μετα. Τεστ. Ολα παιζουν. Και το νερο της βρυσης και το εμφιαλωμενο να εχει "απ'ολα τα καλα". (εξαλλου ειναι γνωστο οτι πολλα εμφιαλωμενα εχουν νιτρικα, αλλα εχει γινει και σαλος με το εξασθενες χρωμιο που βρεθηκε σε πολλα εμφιαλωμενα) Και τα τεστ ομως μπορει να ξεφευγουν. Κοιτα εδω τη 2η παραγραφο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62669 Διασταυρωνεις και με αλλα τεστ (δανεισου ή πηγαινε δειγμα νερου σε ενα χημειο για 100% σιγουρια. Το πινετε αυτο το νερο, δεν ειναι μονο τα ψαρια) Αν εχεις αμμωνια και νιτρικα στη βρυση, πας για φιλτρο αντιστροφης οσμωσης, να πινετε νερακι καθαρο και να βαζεις και στα ψαρια. (δεν θα συμφερει ομως σε χρυσοψαρα και μεγαλο ενυδρειο- με ψαρια μαλακου νερου και μικρα, δλδ μικρο ενυδρειο θα εισαι ΟΚ)
|
|||
|
|||
![]()
Τι θα πει ρίχνει το redox??
"και η υψηλή του παρουσία θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλ. υψηλές αναγνώσεις": τη χαμηλή του παρουσία την καταλαβαίνω - αν δεν ανακινηθεί σωστά, υψηλή παρουσία πώς μπορεί να έχει αν ανακινηθεί περισσότερο απ' όσο πρέπει??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Aν κανεις google θα δεις ...... (οτι δεν θα καταλαβεις και πολλα, αν δεν εισαι χημικος ![]() Εσυ προς το παρον φτανει να ξερεις οτι οταν πεσει πολυ σημαινει οτι εχει γινει οξειδωση, οτιδηποτε στο νερο χρησιμο (πχ ασβεστιο κλπ) γινεται αχρηστο. Αν εχει κρυσταλλωσει ενα συστατικο, και εσυ συνεχισεις να κανεις μετρησεις (που θα ειναι λαθος και θα δειχνει λιγοτερα νιτρικα απο οτι ειναι αληθινα), αυτο το υλικο θα μενει μεσα κρυσταλλωμενο, αλλα τα αλλα συστατικα θα λιγοστευουν. Οταν το ταρακουνησεις καλα το μπουκαλι, αυτο θα αναμιχθει παλι με τα υπολοιπα συστατικα, αλλα θα ειναι περισσοτερο τωρα αναλογικα απο τα αλλα. Αυτο θα δειχνει παλι λαθος ενδειξεις. Αντιθετες αυτη τη φορα, με περισσοτερα νιτρικα απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα.
|
|||
|
|||
![]()
Αααα ναι σωστά!! Thanks! Τότε το ότι το δικό μου τεστ είναι ολοκαίνουργιο και τα αποτελέσματα αφορούν τις πρώτες μετρήσεις από τότε που άνοιξε το μπουκάλι και τα μουκαλάκια των νιτρικών κοπανήθηκαν και ανακινήθηκαν πολύ είναι κάτι που με προβληματίζει. Επίσης το τεστ της αμμωνίας που δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και δεν θέλει τόση ανακίνηση και αυτό με προβληματίζει.
BTW τώρα που δουλεύουν και τα 2 φίλτρα μαζί τα ρεύματα στο ενυδρείο το κάνουν σαν πλυντήριο. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη ροή να έχω? Το περισσότερο μου φαίνεται πολύ, το λιγότερο λίγο. Το νέο φίλτρο έχει ένα τσουτσούνι που η ροή του καλύπτει όλη την επιφάνεια, μήπως να βάλω το μονό στόμιο γιατί ως έχει ολόκληρη η επιφάνεια έχει ανατάραξη και αν θέλουν να πανε στην επιφάνεια τα παρασέρνει σε όλο το εύρος της. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η αμμωνια υπαρχει γιατι δεν εφτανε το φιλτρο. Θα πρεπει να περιμενεις να δημιουργηθουν αποικιες στα υλικα του 2ου φιλτρου. Αν παρα ταυτα δεν γινει τιποτα με την αμμωνια, παει να πει οτι κατι αλλο φταιει και παρεμποδιζει τη νιτροποιηση. (εχω βαλει πιο πανω λινκ για τους παραγοντες που την επηρεαζουν, θερμοκρασια πεχα, οξυγονο κλπ κλπ) Δεν εχουν ρυθμιση ροης τα φιλτρα? Κοψε οσο χρειαζεται να μη γινεται τσουναμι. Τωρα χρειαζεται καλη αναταραξη παντως στην επιφανεια.
|
|||
|
|||
![]()
Σπύρο στην αμμωνία 0,25 και στα νιτρικά της βρύσης μου και στο Ζαγόρι αναφέρομαι όχι στο ενυδρείο. Μα να έχει την ίδια ακριβώς αμμωνία και νιτρικά και το εμφιαλωμένο και το σπίτι μου?? Δε νομίζω! Μάλλον κάτι τρέχει με τα τεστ. Θα γράψω στον προμηθευτή!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σχετικα με τα 40 λιτρα προσωπικα θεωρω πως θα μπορουσε να γινει ενα ομορφο γαριδαδικο που ειναι πολυ ομορφη ασχολεια αλλα εχει λιγες απαιτησεις οπως πχ υπομονη για να στρωσει σωστα ο βυθος. Μερικοι ισως προτεινουν και για μονομαχο που ειναι φοβερη επιλλογη (αν και προσωπικα τους προτιμαω σε ενυδρεια απο 60 λιτρα και ανω... οχι ακριβως για τα λιτρα αλλα λογο των μεγεθων του εμποριου εκτος κι αν εχεις κατι αρκετα κοντο και μακρυ ωστε να κινειται σωστα και να δειξει την σωστη συμπεριφορα του). Τα χρυσοψαρα ειναι ψαρακια για λιμνες κανονικα και καλυτερα να μπαινουν σε τετοιους χωρους ή σε πραγματικα μεγαλα ενυδρεια.
πρόβλημα, νιτρικά, νιτρώδη |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υψηλό Kh και Ph | giotiss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 22-12-11 15:19 |
πρόβλημα με νιτρώδη και νιτρικά!!! | thoikos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 14-03-11 14:32 |
Υψηλό ph | giorgaki20 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 25-11-06 17:08 |
Βοήθεια... υψηλό pH | giokreta | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 14-10-05 13:41 |
υψηλό Νο2 | dlallountas | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 08-02-04 16:32 |