Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-01-13, 13:08
Το avatar του χρήστη Qbrain
Qbrain Ο χρήστης Qbrain δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stelios816 Εμφάνιση μηνυμάτων
o mike εχει απολυτο δικιο 2 θερμοστατες ακομα και της ιδια μαρκας ποτε δεν εχουν την ιδια ρυθμιση δεν ειναι θεμα οτι εχει αλλη θερμοκρασια το ενυδρειο απο τι μια μερια στην αλλη αλλα θεμα ρυθμισης ο κοντρολερ επιβαλεται στην ουσια μονο ο ενας θερμοστατης θα λειτουργει ο αλλος ελαχιστα ισως και καθολου.
δεν διαφωνώ, απλα τωρα, για τον επόμενο μηνα που θα το στρώνω θα παρατηρήσω τι γινετε και θα κινηθω αναλόγως

παντως τωρα μετρω με 3 θερμομετρα, 2 ψηφιακα ενα σε καθε γωνια και ενα αναλογικό στο κέντρο

μεχρι τωρα εχω διακιμανσεις 0,1-0,2 c απο γωνιά και σε γωνια και σταθερό στο κεντρο, αν δω οτι ανοιγη η ψαλιδα, θα φτιάξω ενα κοντρολερ με ardruino

το θεαμα μου ειναι τι θα γινει με το ph και κυριως με το gh, γιατι στο αλλο μου ενυδρειο εχω προβλημα με το gh

τωρα εβαλα σε μια αποχη τροφη και εριξα 7ml βακτιρια, την τροφη ποτε πρεπει να την πεταξω για να βαλω αλλη?
Παλιά 26-01-13, 13:13
Το avatar του χρήστη stelios816
stelios816 Ο χρήστης stelios816 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: νικαια
Προεπιλογή

το 0.1 που βλεπεις ειναι του θερμομετρου 10 θα βαλεις και κανενα δεν θα λεει το ιδιο γιαυτο και λεμε κοντρολερ. τροφη καθε 1-2 μερες αλλαγη .βακτηρια και μαγικα ζουμια τι τα θες? αφου ταιζεις τι βιολογια σου τι τα θες?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-13, 13:32
Το avatar του χρήστη johnpecn`
johnpecn` Ο χρήστης johnpecn` δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Qbrain Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν διαφωνώ, απλα τωρα, για τον επόμενο μηνα που θα το στρώνω θα παρατηρήσω τι γινετε και θα κινηθω αναλόγως

παντως τωρα μετρω με 3 θερμομετρα, 2 ψηφιακα ενα σε καθε γωνια και ενα αναλογικό στο κέντρο

μεχρι τωρα εχω διακιμανσεις 0,1-0,2 c απο γωνιά και σε γωνια και σταθερό στο κεντρο, αν δω οτι ανοιγη η ψαλιδα, θα φτιάξω ενα κοντρολερ με ardruino

το θεαμα μου ειναι τι θα γινει με το ph και κυριως με το gh, γιατι στο αλλο μου ενυδρειο εχω προβλημα με το gh

τωρα εβαλα σε μια αποχη τροφη και εριξα 7ml βακτιρια, την τροφη ποτε πρεπει να την πεταξω για να βαλω αλλη?
αν οι πετρες αφριζουν με ακουαφορτε ειναι σιγουρα ασβεστολιθικες,τα 2 φιλτρα που εχεις ειναι μικρα, εχουν ονομαστικη ισχυ 150+150=300 και το ενυδρειο σου ειναι 220 λιτρα εγω σε 125 εχω 900λιτρα ανα ωρα βεβαια εχει σχεση και η ιχθυοφορτιση αλλα δεν νομιζω να σκεφτεσαι να το κανεις μονομαχοενυδρειο!!Εγω θα αγοραζα ενα μεταχειρισμενο εξωτερικο φιλτρο να γλυτωσεις και το χωρο που σου κοβουν τα εσωτερικα,θα αποφασιζα τι ψαρια θελω να βαλω μεσα και αναλογα θα πορευομουν με τις πετρες gh kh και λοιπα.τον γαιδαρο τον εφαγες ενα 50-60$ για μεταχειρισμενο εξωτερικο φιλτρο και ολα θα ειναι κομπλε
Παλιά 26-01-13, 14:05
Το avatar του χρήστη korasidikos
korasidikos Ο χρήστης korasidikos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: αθηνα κεντρο-αγιος Παντελεημων-λουτρα αιδηψου
Προεπιλογή

τα elite 150 εχουν ροη 600 λιτρα την ωρα αλλα και παλι το εξωτερικο ειναι καλυτερο με αυτο θα ηταν καλυμενος πιστευω http://www.petsupermarket.gr/3096/πρ...230-300lt.html
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-13, 14:18
Το avatar του χρήστη johnpecn`
johnpecn` Ο χρήστης johnpecn` δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από korasidikos Εμφάνιση μηνυμάτων
τα elite 150 εχουν ροη 600 λιτρα την ωρα αλλα και παλι το εξωτερικο ειναι καλυτερο με αυτο θα ηταν καλυμενος πιστευω http://www.petsupermarket.gr/3096/πρ...230-300lt.html
εχεις δικιο νομιζα οτι διαβασα 150 λιτρα/ωρα,εχει και κατι φιλτρα προσφορα αν πας απο εκει σχεδον μιση τιμη
Παλιά 27-01-13, 22:00
manos76 Ο χρήστης manos76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ...
Προεπιλογή

Η πετρες σου σιγουρα ειναι ασβεστολιθικες...Το χαλικι αν ειναι χαλαζιακο ειναι ουδετερο. Στο ακουαφορτε μπορει να αφριζει γιατι μπορει να εχει καταλοιπα ασβεστειου απο εκει που το μαζεψαν, το συσκευασανε.... Αυτο το ασβεστιο μπορει να φυγει αν βαλεις το χαλικι να κατσει μια μερα βυθισμενο σε υδροχλορικο οξυ.
Τα φιλτρα ειναι καλα για την βιολογια εαν βαλεις λιγα η και μικροσωμα ψαρακια..

Αυτο που βασικα με φοβησε και γιαυτο περισωτερο εγραψα το μηνυμα ειναι το γεγονος οτι εχεις πληρος βυθιζομενους τους θερμοστατες....εισαι συγουρος οτι κανει να τους εχεις ετσι?? το λεει ο κατασκευαστεις τους???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-13, 22:57
giorgio Ο χρήστης giorgio δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην giorgio Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην giorgio
Προεπιλογή

καλησπέρα
ειναι 220 λίτρα το ενυδρείο?για μικρότερο το έκανα...
1) Σχετικά με τα 2 φίλτρα, ειναι 2κοπο μαχαίρι, με το εξωτερικό κερδίζεις χώρο, ίσως περισσότερη βιολογία αν πας σε μεγαλύτερο, ομως τα εσωτερικά δεν εχουν διαρροές, δεν μαζευουν αέρα, μένεις με 1 εφεδρικό αν χαλάσει το 1...Παρόλα αυτά εμένα μου φαίνονται μικρά αυτά τα φίλτρα, εχουν μεν ροή αλλά δεν βλέπω να παιρνουν πολλά υλικα, βεβαια δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τις διαστάσεις τους....Αναλογα την ιχθυοφόρτιση και τα είδη θα δείξει πόση ροή και τι βιολογία χρειάζεσαι.
2) Τις αντιστάσεις βάλε τις μπροστά απο κάθε έξοδο φίλτρου ωστε να διαχέει το νερό και να γίνεται μιξη, το να βάλεις controller ειναι το καλύτερο οχι μονο για την σωστή λειτουργία αλλά για να μην κολλήσει καμια αντίσταση και δεις το νερό στους 30. Αντίστοιχα μπορείς να βάλεις και ανεμιστήρες για να μην το δείς στους 30 το καλοκαίρι
3) Οξυγονο δεν σου δίνουν οι αεραντλίες και τα "σωληνάκια" αλλά η ανατάραξη στην επιφάνεια.Οι αεραντλίες αντιθέτως θα σου αφαιρούν CO2 (εαν βαζεις προσθετο για τα φυτά).Προτείνω να βαλεις το ενα φίλτρο ψηλά και με καποιο τρόπο να έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια.Οξυγόνο θα πάρεις απο τα φυτά και την ανατάραξη (picture this, φυτά με αρκετό φωτισμό και CO2, να φωτοσυνθέτουν και να γεμίζουν οξυγόνο το νερό).
4) ο φωτισμός σου ειναι 48w/180 (εκει σε υπολογιζω) = 0,26 και οπως το βλέπω εχει και αρκετό ύψος (τι διαστάσεις εχει αλήθεια??). Τι φυτά θα βάλεις ειπαμε?

Γενικά, για πες διαστάσεις, φυτα και ψάρια που θα βάλεις, απο εκει ξεκινάνε ολα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-13, 00:28
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

ο φωτισμος σου πρεπει τουλαχιστον να διπλασιαστει
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές