|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παντως τωρα μετρω με 3 θερμομετρα, 2 ψηφιακα ενα σε καθε γωνια και ενα αναλογικό στο κέντρο μεχρι τωρα εχω διακιμανσεις 0,1-0,2 c απο γωνιά και σε γωνια και σταθερό στο κεντρο, αν δω οτι ανοιγη η ψαλιδα, θα φτιάξω ενα κοντρολερ με ardruino το θεαμα μου ειναι τι θα γινει με το ph και κυριως με το gh, γιατι στο αλλο μου ενυδρειο εχω προβλημα με το gh τωρα εβαλα σε μια αποχη τροφη και εριξα 7ml βακτιρια, την τροφη ποτε πρεπει να την πεταξω για να βαλω αλλη?
|
||||
|
||||
![]()
το 0.1 που βλεπεις ειναι του θερμομετρου 10 θα βαλεις και κανενα δεν θα λεει το ιδιο γιαυτο και λεμε κοντρολερ. τροφη καθε 1-2 μερες αλλαγη .βακτηρια και μαγικα ζουμια τι τα θες? αφου ταιζεις τι βιολογια σου τι τα θες?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τα elite 150 εχουν ροη 600 λιτρα την ωρα αλλα και παλι το εξωτερικο ειναι καλυτερο με αυτο θα ηταν καλυμενος πιστευω http://www.petsupermarket.gr/3096/πρ...230-300lt.html
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η πετρες σου σιγουρα ειναι ασβεστολιθικες...Το χαλικι αν ειναι χαλαζιακο ειναι ουδετερο. Στο ακουαφορτε μπορει να αφριζει γιατι μπορει να εχει καταλοιπα ασβεστειου απο εκει που το μαζεψαν, το συσκευασανε.... Αυτο το ασβεστιο μπορει να φυγει αν βαλεις το χαλικι να κατσει μια μερα βυθισμενο σε υδροχλορικο οξυ.
Τα φιλτρα ειναι καλα για την βιολογια εαν βαλεις λιγα η και μικροσωμα ψαρακια.. Αυτο που βασικα με φοβησε και γιαυτο περισωτερο εγραψα το μηνυμα ειναι το γεγονος οτι εχεις πληρος βυθιζομενους τους θερμοστατες....εισαι συγουρος οτι κανει να τους εχεις ετσι?? το λεει ο κατασκευαστεις τους??? |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα
ειναι 220 λίτρα το ενυδρείο?για μικρότερο το έκανα... 1) Σχετικά με τα 2 φίλτρα, ειναι 2κοπο μαχαίρι, με το εξωτερικό κερδίζεις χώρο, ίσως περισσότερη βιολογία αν πας σε μεγαλύτερο, ομως τα εσωτερικά δεν εχουν διαρροές, δεν μαζευουν αέρα, μένεις με 1 εφεδρικό αν χαλάσει το 1...Παρόλα αυτά εμένα μου φαίνονται μικρά αυτά τα φίλτρα, εχουν μεν ροή αλλά δεν βλέπω να παιρνουν πολλά υλικα, βεβαια δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τις διαστάσεις τους....Αναλογα την ιχθυοφόρτιση και τα είδη θα δείξει πόση ροή και τι βιολογία χρειάζεσαι. 2) Τις αντιστάσεις βάλε τις μπροστά απο κάθε έξοδο φίλτρου ωστε να διαχέει το νερό και να γίνεται μιξη, το να βάλεις controller ειναι το καλύτερο οχι μονο για την σωστή λειτουργία αλλά για να μην κολλήσει καμια αντίσταση και δεις το νερό στους 30. Αντίστοιχα μπορείς να βάλεις και ανεμιστήρες για να μην το δείς στους 30 το καλοκαίρι 3) Οξυγονο δεν σου δίνουν οι αεραντλίες και τα "σωληνάκια" αλλά η ανατάραξη στην επιφάνεια.Οι αεραντλίες αντιθέτως θα σου αφαιρούν CO2 (εαν βαζεις προσθετο για τα φυτά).Προτείνω να βαλεις το ενα φίλτρο ψηλά και με καποιο τρόπο να έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια.Οξυγόνο θα πάρεις απο τα φυτά και την ανατάραξη (picture this, φυτά με αρκετό φωτισμό και CO2, να φωτοσυνθέτουν και να γεμίζουν οξυγόνο το νερό). 4) ο φωτισμός σου ειναι 48w/180 (εκει σε υπολογιζω) = 0,26 και οπως το βλέπω εχει και αρκετό ύψος (τι διαστάσεις εχει αλήθεια??). Τι φυτά θα βάλεις ειπαμε? Γενικά, για πες διαστάσεις, φυτα και ψάρια που θα βάλεις, απο εκει ξεκινάνε ολα! |
|
||||
|
||||
![]()
ο φωτισμος σου πρεπει τουλαχιστον να διπλασιαστει
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμός σε 40 λιτρο | AGIASOS_LESVOU | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 13-07-10 19:20 |
54 ΛΙΤΡΟ - GUPPY | stelios_ant | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 10 | 16-05-10 14:13 |
5 λιτρο φυτεμενο | platy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 27-01-10 01:49 |
Ενα λιτρο καθαρο-μισο λιτρο βρωμικο | Yiannis59 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 20-09-09 23:43 |
δοσολογια diy για 1,5 λιτρο | Μίμης | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 18-06-09 14:36 |