|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν καποιες ελαχιστες πληροφοριες αν ψαξεις με τα καταλληλα keywords.
Παλια ειχα βρει για φασκομηλο, ομως οπως και να χει θελει μεγαλη προσοχη απο τη στιγμη που δεν γνωριζουμε 1. τι θετικες η αρνητικες επιδρασεις θα εχει το οποιο βοτανο και 2. Ποια ειναι η ασφαλεις δοση και απο που και μετα η επιδραση ειναι αρνητικη
|
||||
|
||||
![]()
Η ιδέα προήλθε από τα conditioner που περιέχουν αλόη .Πήγα λίγο παραπέρα...και λέω γιατί όχι και το χαμομήλι ,αλλά δεν έχω πληροφορία και δεν τολμάω να δοκιμάσω
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα, η λογικη λεει πως τα διαφορα βοτανα πρεπει να εχουν πανω κατω παρεμφερεις επιδρασεις οπως στον ανθρωπο, τουλαχιστο τα πιο κοινα, ομως τη στιγμη που δε γνωριζουμε δοσολογειες και τοξικοτητα θελει πολυ μεγαλη προσοχη...
Για ο φασκομηλο εχω δει σε γαριδοφορουμ οτι το ριχνουν (κοτσανι με φυλλα, οχι αφεψημα) οπως τα καταππα σε μικρες ποσοτητες μεσα στο ενυδρειο, το ιδιο και κανελα και υποτειθεται πως εχουν θετικη επιδραση στις γαριδες. Λογικα εφ οσον δρουν θετικα και οχι αρνητικα στις γαριδες που ειναι πολυ πιο ευαισθητες σιγουρα δε βλαπτουν τα ψαρια (τωρα αν υπαρχει καποια θετικη επιδραση δε το γνωριζω). Για αλλα βοτανα δε γνωριζω τι παιζει. Κατα καιρους εχουν γραφτει διαφορα σωστα και ακυρα (μεχρι και blackwater απο μαυρο τσαι, κατι που λογικα θα ειναι στρεσσογονο αφου η τεινη θα εχει τα ψαρια στην τσιτα) οποτε θελει προσοχη και μελλετη το θεμα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σωστότατος , και γω τις γαριδούλες μου σκέφτηκα πρώτες , .... πάντως ψήνομαι πολυ άσχημα να τα κεράσω κανένα χαμομηλάκι ή τήλιο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κριμα ειναι να το κανεις χωρις να εισαι σιγουρος.
|
|
||||
|
||||
![]()
μιλας για βρασμενο αφεψημα η απλα να ριξεις μερικα ξερα φυλλα?
Αν ειναι για αφεψημα δε θα το επιχηρουσα αν δεν υπηρχαν πληοφοριες απο εγγυρες πηγες. Αν παλι μιλας απλως για κανενα ξερο φυλλο δε νομιζω να ειναι προβλημα με ρεγουλα βεβαια, αλλα πρεπει να σκεφτεις για ποιο λογο να βαλεις κατι και για ποιες πιθανες ιδιοτητες, πχ το χαμομηλι που λες απ οτι ξερω εχει απλως χωνευτικες ιδιοτητες... τι θες να πετυχεις με αυτο?
|
||||
|
||||
![]()
Θα πρότεινα να αποφεύγουμε πειράματα σε ζωντανούς οργανισμούς.
Κάποιες ουσίες που περιέχονται στα θεραπευτικά βότανα σε μεγαλύτερες, απο τις απαιτούμενες σε κάθε περίπτωση, δόσεις είναι τοξικές ακόμη και για τον άνθρωπο. Παρόλα αυτά έχω διαβάσει για παρασκευές diy σκευασμάτων πχ. με αιθέρια έλαια απο Melaleuca Alternifolia ή Pimenta racemosa (που περιέχονται στα γνωστά Melafix και Pimafix) αλλά δεν θα συνιστούσα να το δοκιμάσετε ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το χαμομηλι εχει αντισηπτικες, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Το χρησιμοποιησα μια φορα σε ενυδρειο (οχι σε μορφη τσαι) αλλα δεν παρατηρησα κατι.
Αυτο που κανω ειναι να ριχνω που και που μια σκελιδα σκορδου για 1-2 μερες στο μεγαλο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
είμαι επιφυλακτική για κάποια χρήση χωρίς προηγούμενη μελέτη.
πχ το χαμομήλι, πέραν των θαυμαστών ευεργετικών ιδιοτήτων του, ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργίες, γι αυτό όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε οτι οι παιδίατροι δεν το συνιστούν κατά την βρεφική ηλικία. αν βάλετε στο google χαμομήλι και αλλεργίες θα βρείτε πολλά αποτελέσματα επιστημονικά τεκμηριωμένα. ας πούμε ο φλοιός της ιτιάς είναι θαυματουργός θα τον βάζαμε στο ενυδρείο? αφού δεν ξέρουμε επιφυλάσσομαι. αν κάποιος βρει κάτι σχετικό ας το μοιραστεί μαζί μας είναι πολύ ενδιαφέρον |
![]() |
Tags |
βοηθεια, αρχαριος, πρόβλημα, ενυδρειο, ενυδρείο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το Νέο μου Ενυδρείο – Παρατηρήσεις/ Σχόλια | danny | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 23 | 25-10-12 12:38 |
Κοχύλια | aNe | Tanganyika | 7 | 05-09-10 07:07 |
Κοχύλια | hotgates | Bettas | 4 | 10-07-09 23:55 |
Νέος!!! Ενυδρείο Juwel Vision 180 - Σχόλια? Τιμές :-( | pdrake | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 11-10-03 21:55 |