|
Επί παντός επιστητού Εδώ μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα εκτός ενυδρειακών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσφατα ειχα διαβασει για μια μελετη που τα αποτελεσματα της εδιναν σαν πιο μολυσμενο ανικειμενο σε ενα σπιτι, το σφουγγαρι της κουζινας, που συγκεντρωνε πολλαπλασιο αριθμο βακτηριδιων ακομα και απο το καπακι της τουαλεττας!
Εχουμε αναπτυξει αντισωματα για αυτα, δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και με αυτα των τροπικων ψαριων, προσωπικα οταν εχω πληγη στα χερια - αλλα και γενικοτερα - αποφευγω να βαζω χερια μεσα στο νερο του ενυδρειου, και το κανω μονο για τις δουλειες που δεν μπορουν να γινουν με τσιμπιδες. Βεβαια αυτο προστατευει και τις γαριδες μου, μου εγινε κανονας οταν πριν καποια χρονια εχασα ενα αγγελοψαρο επειδη εβαλα χερι μεσα το καλοκαιρι και ηταν ιδρωμενο. Και βεβαια κατι που το κανουν πολλοι χομπιστες, δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να αδειασω νερο του ενυδρειου με ρουφηγμα απο λαστιχο. Πριν ξεκινησω το χομπυ, ηταν το πρωτο που φροντισα να μαθω πως μπορω να το κανω αλλιως, οποτε και προμηθευτηκα εναν "κλεφτη" βενζινης. Και δεν θα ελεγα οτι κατατασσω τον εαυτο μου στους υποχονδριους η τους μικροβιοφοβικους. Καλο ειναι να προσεχουμε τα στοιχειωδη.
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως βάζω τον άντρα μου να ρουφάει από το λάστιχο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ετσι για να δουμε και καποια πραγματα με αλλο ματι... ειχα την τυχη να δω μερικα αντικειμενα με ηλεκτρονικο μικροσκοπιο με μια σουπερ μεγενθυση (αν θυμαμαι καλα πανω απο διομισι χιλιαδες! ), και εχω ενα να πω, η μαγεια αυτου του κοσμου πανω στα βρωμικα αντικειμενα ειναι πραγματικα το κατι αλλο. Νομιζα πως βρισκομουν πραγματικα σε αλλο πλανητη. Οι χιπις του 60 επρεπε να ειχαν επενδυσει σε ενα τετοιο μικροσκοπιο κι οχι στο lsd κι οι σουρεαλιστικοι κοσμοι του Νταλι μοιαζουν με τη σοβαροφανεια ενος λογιστη που μιλαει με ενα τραπεζιτη μπροστα στην πανδαισια του ονειροκοσμου που βρισκεται πανω σε ενα βρωμικο σφουγκαρι. Πραγματικα ειχα κολλησει και θα ηθελα να κατοικω κι εγω εκει μεσα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Από το 1986 διατηρώ ενυδρεία κι έχω ρουφήξει νερά από λάστιχο, έχω βάλει τα χέρια στο νερό κι έχω πλύνει το φίλτρο με γυμνά χέρια (η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό που είπε ο Andros θα χρησιμοποιώ γάντια τουλάχιστον για την αλλαγή φίλτρου) χωρίς να πάθω τίποτα. Βέβαια δεν διαφωνώ πως χρειάζονται προφυλάξεις, αλλά θεωρώ το άρθρο λίγο υπερβολικό.
Ίσως επειδή ανήκω στη γενιά που παιδιά παίζαμε πετροπόλεμο και μπάλα σε οικόπεδα ή πίναμε νερό απ' το λάστιχο ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του συλλόγου . | ΣΤΑΜΑΤΗΣ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 80 | 18-03-13 13:18 |
Συζήτηση για τα log | \/ag | Greek Aquarist's Boards | 23 | 25-09-12 19:14 |
Θέμα για συζήτηση | Ioanna.bar | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 20-11-11 15:53 |
Συζήτηση για βακτήρια και στρώσιμο | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 18 | 30-10-10 17:14 |