Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-01-13, 16:31
Το avatar του χρήστη giannisqq
giannisqq Ο χρήστης giannisqq δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ορεστιαδα
Προεπιλογή

Νίκο έχεις κάνει μετρήσεις του νερού απο το ενυδρειο?αν όχι κανε να δεις που βρίσκεσαι....
Ο ανθρακας δεν χρειάζεται...το αντί αμμωνίακο τι είναι??
Ποσά λίτρα γυρνάει το φιλτρο σου την ώρα?(το γράφει κάπου στο φιλτρο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-13, 16:39
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisqq Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχει αλλάξει κυκλοφορητή οπότε να δει τι γράφει ο κυκλοφορητής και όχι το φίλτρο. Μπορεί ο κυκλοφορητής να έχει τις ίδιες (περίπου αν όχι ακριβώς) διαστάσεις αλλά η απόδοση πιθανότατα να είναι διαφορετική.
Παλιά 15-01-13, 16:42
Το avatar του χρήστη B.B.'Bear'
B.B.'Bear' Ο χρήστης B.B.'Bear' δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηλιούπολη - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisqq Εμφάνιση μηνυμάτων
Νίκο έχεις κάνει μετρήσεις του νερού απο το ενυδρειο?αν όχι κανε να δεις που βρίσκεσαι....
Ο ανθρακας δεν χρειάζεται...το αντί αμμωνίακο τι είναι??
...μετρήσεις έχω κάνει ...και με sticks ......και κάθε εβδομάδα (μέχρι να πάρω δικά μου υγρά tests) μου μετράει το ψαρομάγαζο (Pet City) που έχω πάρει όλο το νέο εξοπλισμό. Όλα τα δεδομένα είναι καλά.

...ο άνθρακας υφίσταται από πριν μέσα στο φίλτρο και επέλεξα να μην τον βγάλω ...όσο ακόμα όλα είναι σε φάση προσαρμογής (μόνο ένα μήνα το έχω το ενυδρείο στο νέο χώρο...με τη νέα διακόσμηση.....με τα νέα δεδομένα φωτισμού του σπιτιού μου ....με τις δικές μου συνήθειες ταίσματος κτλ....).

...το αντιαμμωνιακό είναι για μέσα στο φίλτρο (σακουλάκι) που μου το έδωσαν στο Pet Shop λόγω του ότι έχω πολλά (9) και μερικά μεγάλα (2) ψάρια σε σχέση με τα λίτρα που έχω (που είναι και όλο το πρόβλημα τελικά).

το πόσα γυρνάει το φίλτρο την ώρα ...θα ψάξω να το δω (είναι το δικό του εσωτερικό φίλτρο) και χωρίς να είμαι σίγουρος έχει αγοραστεί από Carrefour (αν αυτό λέει κάτι σε κάποιον).

Θα ψάξω να δω αν λέει κάτι......!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-13, 17:00
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από B.B.'Bear' Εμφάνιση μηνυμάτων
το πόσα γυρνάει το φίλτρο την ώρα ...θα ψάξω να το δω (είναι το δικό του εσωτερικό φίλτρο) και χωρίς να είμαι σίγουρος έχει αγοραστεί από Carrefour (αν αυτό λέει κάτι σε κάποιον).

Θα ψάξω να δω αν λέει κάτι......!
Μην χαλάς χρόνο για να δεις τι γράφει το φίλτρο. Αφού έχεις αλλάξει κυκλοφορητή κοίτα αυτόν. Το τι γράφει το φίλτρο ίσως διαφέρει από την δυνατότητα του κυκλοφορητή.
Παλιά 15-01-13, 17:05
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην χαλάς χρόνο για να δεις τι γράφει το φίλτρο. Αφού έχεις αλλάξει κυκλοφορητή κοίτα αυτόν. Το τι γράφει το φίλτρο ίσως διαφέρει από την δυνατότητα του κυκλοφορητή.

...έχω το κουτί του νέου κυκλοφορητή σπίτι ...οπότε το απόγευμα ....θα ξέρω τι γυρνάει.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-13, 18:44
harmasn Ο χρήστης harmasn δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: γουδι
Send a message via Skype™ to harmasn
Προεπιλογή

μια συμβουλη μην πολυ εμπυστευεσαι τους πετσοπαδες αν και στο καταστημα που λες η κοπελα που ειναι κατω στα ενυδρεια ειναι πολυ εξηπυρετικη και γνωστης των πραγματων και ειναι και η ιδια χομπυστρια κατα τα λεγομενα της την εχω δει να πουλαει μονομαχους σε 10λιτρα/γυαλες και γενικοτερα να κανει τα "καφριλικια" που κανουν αρκετοι του ιδους τους
ειναι ποιο πολυ πωλητες παρα ειδηκη που το παιζουν
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-13, 12:15
Member

Προεπιλογή

Ακολουθώ τις συμβουλές σας........ και δίνω από τις μετρήσεις μου (χθεσινοβραδινές) τα αποτελέσματα των tests και τα ακριβή στοιχεία του ενυδρείου μου:

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ : (100*38*35) / 133 L.
ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Με τα νέα δεδομένα 40 ημέρες, στον παλαιό χώρο με την υπάρχουσα βιολογία 7-8 μήνες. (Τα δύο μεγάλα ψάρια Pleco/Synodontis: 5-6 χρόνια).
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): Σταθερά 26,3
ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): Plecostomus 1 (29cm), Synodontis 1 (20,5 cm), Oscar 2 (Albino & Tiger ~ 10cm), Gold Saum 1 (8,5cm), Jaguar 2 (5,5cm), Ροζ Νανοκυχλίδες (δεν ξέρω πιο πολλά) 2 (4,5cm). Σύνολο 9.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: Τα 2/5 ανά 15 Ημέρες
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 12/1/2013
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 1 φορά την ημέρα (Χαπάκια για Pleco & Synodontis), ζωική πρωτείνη (αν το λέω σωστά) για Oscars & Gold Saum, ανά 2-3 ημέρες λίγη σπιρουλίνα που την τρώνε όλα, και λίγο Red Μπιλάκι που την τρώνε οι νανοκιχλίδες (Εν αλλάξ και λίγη κάθε φορά...και προσέχω να μην μένει)
ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ένταση την ώρα του ταίσματος μεταξύ Pleco και Synodontis....και γενικά μεταξύ τους, παρότι είναι μαζί 5-6 χρόνια. Τα 4 μικρά (jaguars και νάνοκιχλίδες) έχουν 'τσαμπουκάδες' μεταξύ τους ...για τη φωλίτσα που έχουν διαλέξει.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

1. ΝΕΡΟ pH: 7,1
KH: 3
GH:
ΝΗ3 (αμμωνια): Δεν πήρα την τιμή από Pet City. Μου είπαν ελαχιστότατη έως καθόλου. Παρήγγειλα δικά μου Tests
ΝΟ2(νιτρώδη): >7
ΝΟ3(νιτρικά): 0
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: Στις 13/1 σε Pet City και βρήκαν ελαχιστότατη αμμωνία (σχεδόν τίποτα).
ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ:

Ο ΄φρέσκος' κυκλοφορητής που αγόρασα είναι JBL Proflow με ένδειξη 570L /H.

Υλικά σε φίλτρο:
- μπλε σφουγγάρι.
- άνθρακα σε σακουλάκι.
- κεραμικά λευκά σε σακουλάκι (σαγρέ κι όχι γυαλιστερά).
- μικρή ποσότητα αντι-αμμωνιακού σε σακουλάκι επίσης.
- υαλοβάμβακας.

Στη διάθεσή σας για σχολιασμό προκειμένου να καταλάβω αν όλα πάνε καλά....μέχρι να καταλήξω στο μεγαλύτερο ενυδρείο που ψάχνω (450-600 Λίτρα).

Ήδη σήμερα - κατά πάσα πιθανότητα - με πήρε μέλος που έχει ένα Juwel Rio 400 (σε εξαιρετική κατάσταση από ότι λέει ...με προίκα) και θα πάω το βράδυ στον Γέρακα για να το δω.

Αν έχετε άποψη και για το συγκεκριμένου 'τύπου' ενυδρείο ((ελπίζω να μην παρεξηγηθεί λόγω της ερώτησης ο φίλος - πωλητής)......τουλάχιστον καλοδεχούμενη.

Ακόμα είμαι Confused (που λέει και το Emoticon .......), για πάρα πολλά πράγματα.

¶μεσα θα προσθέσω photos από τα 9 ψάρια.
Παλιά 16-01-13, 12:55
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Τα Juwel θεωρούνται απο τα καλύτερα εργοστασιακά ενυδρεία.
Όμως..η άποψη μου είναι ότι τα ψάρια που έχεις δεν μπορείς να τα φιλοξενήσεις όλα, ακόμα και σ' αυτό.
Η πρόταση μου είναι να επιλέξεις κάποιο ψάρι που σ' αρέσει και να δούμε αν με βάση αυτό μπορείς να διορθώσεις την ψαρο-σύνθεση σου.
Τα υπόλοιπα βάζεις μια αγγελία και τα δίνεις.

Το υπάρχον ενυδρείο αδυνατεί να τα συντηρήσει. Το φίλτρο δεν σε καλύπτει και τα ΝΟ2 όταν "στρώνει" πρέπει να είναι μηδενικά,ενώ τα ΝΟ3 να έχουν αυξηθεί.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές