Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 14-01-13, 16:56
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Το ενυδρείο ήταν μισοτελειωμένο και του έλειπε μόνο η πλάτη. Το πείρε ο Ανδρεάς και το πήγαμε σε τζαμά να κόψουμε γυαλί και να το βάλουμε πλάτη συν κάποιες κόντρες. Την κόλληση μας την έκανε ο μάστορας. Δεν υπήρχαν παλιές σιλικόνες, η κόλληση αυτή είναι νέα με νέα σιλικόνη.
Αφού μίλησα με τον Ανδρέα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να είναι η αιτία της πλημμύρας.
1. Να μην ήταν καλή η σιλικόνη. (δεν νομίζω ότι ισχύει, γιατί ήταν καινούργια)
2. Να μην κολλήθηκε καλά. (Το έλεγξα πριν το πάρουμε από το τζαμά και δεν φαινότανε κάποιο πρόβλημα)
3. Το κρύο που επικρατούσε… αν και μέσα στο μαγαζί δεν έκαμνε πολύ κρύο και το αφήσαμε εκεί να κάτσει αρκετές μέρες.
Για μένα νομίζω το μεγάλο λάθος ήταν αυτό που έγραψε ο Σπύρος… τοποθετήθηκε η γυάλα απευθείας πάνω στο έπιπλο χωρίς φελιζόλ ενδιάμεσα. Στη γυάλα είχε κολλημένο φελιζόν στο πατώ αλλά ως αρχάριος ο Ανδρέας το έβγαλε για να βάλει άλλο κομμάτι… αλλά τελικά δεν έβαλε και μέσα στον ενθουσιασμό του να δει την γυάλα γεμάτη… προέκυψε αυτό το θέμα!!! Η πίεση των 120 συν κιλών είναι αρκετή για να προκαλέσει ζημιά.
Αν και στεναχωρέθηκα με το συμβάν, γιατί πέρα από την ζημιά με τα νερά είναι στην αρχή ακόμα ο Ανδρέας και δεν θέλω να απογοητευτεί. Μικρό το κακό… όλα φτιάχνονται και νομίζω ότι σχεδόν όλοι έχουμε μια ανάλογη εμπειρία. Θυμάμαι μια αντίστοιχη κατάσταση που πλημμύρισα το σαλόνι όταν ήμουνα λίγο πιο μικρός από το Ανδρέα, στα 15 μου, με ένα 40λιτρο… έφυγα από το σπίτι για κανα 2 μέρες ώσπου να ηρεμήσει η μητέρα μου και μετά το ξαναέστησα όταν έλειψε ένα Σ/Κ.
Η λύση νομίζω τώρα είναι να ξεκολλήσει πολύ προσεκτικά με την βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου το νέο τζάμι, να καθαριστεί και να το ξανακολλήσει ίσως σε πιο ζεστό χώρο. Δεν είδα το ράγισμα, αλλά νομίζω ότι και αυτό αντιμετωπίζετε εύκολα. Ας μας πούνε και τα παιδιά που ξέρουν. Εννοείτε να μπει και φελιζόλ από κάτω.
Κάθε αρχή και δύσκολη… αλλά ο επιμένων νικά!!!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές