|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ σωστα το κανεις και το λες ετσι αλλα οπως τα εβαλα εγω κατω και τα ειδα ειναι πολυ καλυτερα για μενα προσωπικα μιλαω παντα και με συμφερει γιατι εχω απο περυσι 2-3 λιτρα διαφορα στο πετρελαιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να ειναι μονο για το ενυδρειο και οχι και για καποιους λογους που μπορει να αυξησαν την καταναλωση μου!Αυτο θα το καταλαβω καλυτερα κανοντας τις επομενες μερες ενα πειραμα θα αφησω το καλοριφερ μονο στο ενυδρειο και οχι για το σπιτι οταν δω την καταναλωση του σε 3-4 μερες τοτε θα ξερω ακριβως να απαντησω!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Νομίζω έτσι δε θα είχες σωστά αποτελέσματα. Αυτό γιατί απ'όσο ξέρω κάθε καυστήρας έχει βελτιστοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο για συγκεκριμένες θερμίδες κατανάλωσης από τα σώματα. Οπότε δε μπορούμε πχ να πούμε ότι ας πάμε να κλείσουμε όλα τα σώματα μιας πολ/κίας και ας αφήσουμε ανοιχτό μόνο ένα, μετά να μετρήσουμε την κατανάλωση κι έπειτα να πολλαπλασιάσουμε επί τα σώματα όλα για να βρούμε το σύνολο! επίσης υπάρχουν και οι απώλειες του ίδιου του καυστήρα κλπ.. Στην πράξη νομίζω ότι η ενέργεια που καταναλώνει το ενυδρείο είναι μικρή. Ίσως με ένα θερμιδομετρητή (μέτρηση της θερμοκρασίας του νερού εξόδου από το ενυδρείο) θα μπορούσε να βγεί πιό ασφαλές συμπέρασμα. Ένα ίσως αρκετά αξιόπιστο πείραμα θα ήταν σε δύο διαφορετικές τυπικές κατά το δυνατόν χειμωνιάτικες ημέρες με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας (σημαντικό αυτό), να δούλευε στην ίδια θερμοκρασία ο θερμοστάτης του καλοριφέρ, με τη διαφορά ότι στη μία θα σήκωνε και το ενυδρείο ενώ κατά την άλλη όχι (θερμοστάτες..). Η διαφορά σε χρόνο λειτουργίας του καυστήρα θα έδειχνε τον παραπάνω χρόνο που χρειάστηκε λόγω του ενυδρείου. Τέλος, ο υπολογισμός των παραπάνω αυτών λίτρων επί τιμή λίτρου, το πραγματικό κόστος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τσαμπα θα παιδευτεις και δεν θα βγαλεις συμπερασμα στηβ μην κατσεις και παγωσεις το σπιτι σου φιλε .ειναι τελειος διαφορετικος ο τυπος που βγαζουμε μετρησεις τετοιες ειναι πολες συναρτησεις παιδια μην ταλαιπωριεσται αδικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
απο οτι βλεπω, ο λεβητας δεν συμφερει, η Δεη δεν συμφερει...
οποτε η παμε στον ηλιο η.... φτιαχνουμε μια κρεμαλα.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
θαναση εσυ αφου εχεις 7 ωρες ηλιο και μπετα που ειπαμε κατι εχω σκεφτει απλα στον τροπο ελεγχου εχω κολησει πως θα ειναι πιο οικονομικος και εννωειτε ο συλεκττης θα ειναι 1χ2οχι 1χ1.5 οπως αυτος που μου εδειξες και θα ειναι σε βαση κανονικη 45 μοιρες και οχι στον τοιχο καθετα. ο ποιο οικονομικος τροπος ειναι ο ηλιος αλλα θελει κεφαλαιο για να πεις οτι θα καλυπτεσαι ολη μερα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
έχω την εντύπωση ότι αν ήδη χρησιμοποιούμε καλοριφέρ (όχι λέβητα μόνο για ενυδρείο) συμφέρει 100%
|
|
|||
|
|||
![]()
πιστεύω ότι θα αρκεί ένα 24ωρο (τουλάχιστον) με όσο το δυνατόν ίδιες συνθήκες κατά τα άλλα.. ώστε το δείγμα των ωρών να μην είναι πολύ μικρό και αυξηθεί έτσι το σφάλμα στον υπολογισμό..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 10-11-12 12:27 |
θερμανση ενυδρειου! | Sakisdraminos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 30 | 01-05-12 22:04 |
κατασκευη ενυδρειου | mixalis p | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 34 | 23-01-11 22:02 |
κατασκευη ενυδρειου! | gramm.n | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 18-03-10 18:56 |
Κατασκευη ενυδρειου | xaris1974 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-01-06 23:35 |