Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-01-13, 22:10
Το avatar του χρήστη ΣΤΕΛΙΟΣ 34
ΣΤΕΛΙΟΣ 34 Ο χρήστης ΣΤΕΛΙΟΣ 34 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Προεπιλογή

Καλησπερα σε ολους σας

Ευχομαι καλη χρονια γεματη υγεια και αγαπη για ολο τον κοσμο.

Παρακατω ειναι η λιστα, για φωτο ακομα δεν εχω καταφερει να το βγαλω σε καλη θεση
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1.20X30X40 , 120LIT
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
σχεδον 4 μηνες
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν περιπου 2μηνες
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ):
11 αρλεκινοι, 4 ξιφοφοροι, 1 πλατυ
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):------
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 10 1/3 καθε 1 εβδομαδα
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 6 ημερες
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ:
1 φορα τη ημερα με τροφη σε φυλλαρακια της οcean nutrition
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: το ενυδρειο εχει αλγη πρασινη νομιζω

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
pH: μεταξυ 6 και 6.5
KH:
GH: 2
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):10
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ναι
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:1
αρλεκινος
2. ΔΕΡΜΑ: κανονικο
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: φυσιολογικη
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): κανονικα
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογικη
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : δεν τρεφοταν τις πρωτες ημερες που το πηρα πολυ
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: τα παρατηρησα την 2η ημερα που τον πηρα μαζι με αλλα 4 (τα οποια ειναι φυσιολογικα)
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: την ημερα που δεν τα ταιζω η κοιλια ξεπρηζεται λιγο αλλα φαινεται διογκωμενη

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:

4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :οχι
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :οχι
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-13, 22:34
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Οκ, κατ αρχας σε αλλο ποστ εγραφες οτι χρησιμοποιεις νερο βρυσης, και τωρα δινεις ph 6 και gh 2 (αρκετα καλα για τους αρλεκινους αλλα πολυ ασχημα για ξιφοφορους και πλατυ)
Κανεις καποια επεξεργασια η ριχνεις κατι μεσα στο νερο?

Επισεις λες οτι ξεπριζεται οταν δεν τρωει, οποτε μαλλον δεν ειναι κατι πολυ δυσκολο στην αντιμετωπιση (εχεις παρατηρησει καθολου ασταθεια στο κολυμπι της?)
Δωσε μια δυο μερες αρακα, κανε 3-4 μερες νηστεια και μετα να δινεις ειτε κατεψυγμενες τροφες ειτε μουλιασμενες και δοκιμασε να δινεις κανα δυο διαφορετικων ειδων τροφη.
Ποια τροφη αληθεια ταιζεις? πρωτεινουχα η φυτικη? (η O.N. βγαζει δεκαδες ειδη σε φυαλλαρακια, πελετακια, ταμπλετακια και κατεψυγμενες )

Επισεις αν οι μετρησεις που δινεις ειναι σωστες οι ξιφοφοροι και τα πλατυ δεν εχουν καμια δουλεια εκει μεσα, αν δεν ειναι σωστες τοτε δεν εχουν θεση οι αρλεκινοι.
Η πρασσινη αλγη ειναι καπως δειγμα ενος υγειους ενυδρειου με σωστο φωτισμο και ιχνοστοιχεια (με 2 gh ολα αυτα? )

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-13, 22:45
Member

Προεπιλογή

Βαζω τυρφη για το νερο (μου ειπαν οτι ριχνει το ph) . Tην ημερα που δεν θα φαει φιλε Νικο ξεπριζεται πολυ πολυ λιγο (παραμενει αρκετα ερκετα φουσκωμενη η κοιλια). Δεν δοκιμασα να κανω νυστεια για παραπανω απο μια ημερα γιατι δεν μου το ειπε καποιος. Χρησιμοποιω απο Ο.Ν. αυτην για κοινωνικου τυπου ψαρια με πρωτεινη47.5 τοις εκατο. Επισης εχω αλλη μια της JBL με πρωτεινη 49 τοις εκατο. Αρακα δεν εχω δωσει ποτε οποτε χρειαζομαι βοηθεια για το τι κανω.
-------------------------
Απο το πετ που τα πηρα ηταν ετσι απο την 2η ημερα που τα προσεξα καλυτερα, αλλα ο τυπος δεν μου ανεφερε τι μπορει να ηταν αυτο το φουσκωμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΣΤΕΛΙΟΣ 34 : 01-01-13 στις 22:45 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-13, 23:00
Senior Member

Προεπιλογή

οκ, ας ελπισουμε οτι χρησιμοποιεις σωστα την τυρφη και πως δεν εχεις μονιμα σκαμπανευασματα σε καθε αλλαγη νερου γιατι δεν ειναι καθλου καλο να συμβαινει αυτο (θα μας πεις δηλαδη τι ακριβως κανεις με την τυρφη και το νερο προετοιμασιας σου, καθως και αν εχεις δυνατοτητα μετρησης ποιο ειναι το KH σου)

σχετικα τωρα με το ταισμα (δε χρειαζεται να το απομονωσεις, σε ολα τα ψαρια κανει καλο λιγξη νηστεια, οπως και στα ερπετα, και στους ανθρωπους)
Βαλε σε ενα μπρικακι λιγο αρακα (φρεσκο η κατεψυγμενο καλυτερα κι οχι τον αποξηραμενο γιατι θελει πολυ ωρα ) και ζεματισε τον να μαλακωσει τοσο ωστε να δυαλυεται σαν αλοιφη με το χερι.
Αφου πλυνεις λοιπον πολυ καλα τα χερια σου θα δυαλυσεις λιγο τα μπιζελακια και θα βγαλεις τη φλουδα αν δεν ειναι αποφλοιωμενα και θα ταισεις με αυτα.
Δωσε για μια δυο μερες απο μια η δυο φορες τη μερα αυτο το γευμα και μετα αστα 3-4 μερες να ζητιανευουν για φαι.

Η τροφη που εχεις ειναι πολυ γενικη τροφη.
Προσωπικα θα σου συνηστουσα μια formula one της ocean nutrition και μια κατεψυγμενη (πχ αρτεμια ή bloodworms ή krill) επισεις της ocean nutrition και μια φορα τη βδομαδα ταισμα με αρακα (αν θες να φτιαξεις πληρες διατροφολογιο μπορεις να δινεις το πρωι αρακα και το βραδυ σπανακι ή σπιρουλινα πχ ) και μια φορα τη βδομαδα (συνηθως μια μερα μετα την φυτοφαγια) πληρη διαιτα.
Τις τροφες σε φυλλαρακια καλο ειναι να τις μουλιαζεις (σε νερο ενυδρειου ή που και που εμπλουτισμενο με σκορδο ή καμια βιταμινη αραια και που) πριν τις δωσεις ωστε να μην εχουν αερα.

Επισεις αφου κρατας μαλακο οξινο νερακι δωσε καπου τους ξιφοφορους και το πλατυ, δεν εχουν θεση με τα αρλεκινακια.

Στις αλλαγες νερου καλυτερα φερνε το νερο στους 27 (εχει υπωθει πως ενας βαθμος δεν ειναι μεγαλο προβλημα αλλα καλυτερα ας μη ρισκαρουμε μια τοσο ευαισθητη παραμετρο, εκτος κι αν κανεις αλλαγη σταγονα-σταγονα)

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-13, 23:12
Member

Προεπιλογή

Να σαι καλα βρε αγορι μου για τις πολυτιμες πληροφοριες!!! Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εχω 4 μηνες ενυδρειο και ουτε σωστα δεν ταιζω!!! Προσπαθω να μαθω απο εσας γιατι απο τους πετσοπαδες την εχω πατησει αρκετα οπως οι περισσοτεροι φανταζομαι.
Τωρα η τροφη της JBL γραφει KRILL , αυτη ειναι οκ αν την συνδυασω με αυτην της Ο.Ν. που λες? Τα φυλλαρακια τωρα τα μουλιαζω σε νερο και καθε 15 ημερες μπορω να τα βαζω πρωτα σε μια βιταμινη που πηρα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-13, 23:27
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΤΕΛΙΟΣ 34 Εμφάνιση μηνυμάτων
Να σαι καλα βρε αγορι μου για τις πολυτιμες πληροφοριες!!! Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εχω 4 μηνες ενυδρειο και ουτε σωστα δεν ταιζω!!! Προσπαθω να μαθω απο εσας γιατι απο τους πετσοπαδες την εχω πατησει αρκετα οπως οι περισσοτεροι φανταζομαι.
Ολοι λιγο πολυ οταν ξεκινησαμε καναμε πολλα λαθη (τα δικα μου ηταν ιδιεταιρα extreme αφου ο συμβουλος μου ηταν ενας πετσοπας 100 χρονων)
Λιγο πολυ το ενυδρειο θελει πολυ διαβασμα, αλλα τουλαχιστο τα βασικα για ενα ανωδυνο ξεκινημα περιγραφεται πολυ αναλυτικα αναμεσα στα pined posts στην κατηγορια των αρχαριων

Παράθεση:
Τωρα η τροφη της JBL γραφει KRILL
Το κριλλ ειναι οντως πολυ καλη τροφουλα για ολα σχεδον τα ειδη.
Προσωπικα προτιμω το αποξηραμενο της cera ή το κατεψυγμενο της ocean nutrition αλλα κι αυτη που εχεις δεν ειναι καθολου ασχημη

Παράθεση:
αυτη ειναι οκ αν την συνδυασω με αυτην της Ο.Ν. που λες?
μια χαρα ειναι. Κι αυτη που εχεις δεν ειναι κακη, απλα μια καλυτερη προταση εκανα ωστε να εμπλουτισεις με ποικιλια αφ ενος το διαιτολογιο τους, και αφ εταιρου να εχουν σα βασικη μια πιο καλης ποιοτητας (υπερπληρη διατροφικα) τροφη.
Απο κει και περα το ποσο μεγαλη ποικιλια ειναι διατεθειμενος καποιος να δωσει στα ψαρακια του εξαρταται αποκλειστικα απο τα οικονομικα του κι απο τη διαθεση του. (προσωπικα μαζι με τα κατεψυγμενα εχω 11 ειδων τροφες που εναλασσω, αλλα δεν ειναι κατι που θα μπορουσα να επιβαλλω. Απλα καλο ειναι οποιος αγοραζει μια φρεσκια τροφη να βαζει αυτοματα τα 3/4 της για ανταλλαγη ωστε να εχουμε ολοι με τον οικονομικοτερο δυνατο τροπο οσο γινεται μεγαλυτερη ποικιλια. Εξ αλλου σε 3-4 μηνες ειναι αδυνατο να καταναλωθει ολη αυτη η τροφη οσα ενυδρεια κι αν εχει καποιος, εκτος απο περιπτωσεις ψαριων που θελουν πραγματικα πολυ τροφη πχ δισκοι.
Μετα απο αυτο το διαστημα οι τροφες ειναι αχυρο οποτε πανε στα σκουπιδια)

Παράθεση:
Τα φυλλαρακια τωρα τα μουλιαζω σε νερο και καθε 15 ημερες μπορω να τα βαζω πρωτα σε μια βιταμινη που πηρα?
σωστο, βιταμινη με ρεγουλα ομως (μια σταγονα ειναι αρκετη).
Και το σκορδοζουμι ειναι πολυ καλο (εδω δεν υπαρχει προβλημα υπερδοσολογειας)

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-01-13, 23:34
Member

Προεπιλογή

Καταρχην και παλι ευχαριστω Νικο για τις συμβουλες. Ταιζω με αρακα και μετα λιγη νυστεια και περιμενω να δω τι θα γινει. Οσον αφορα τωρα την ψαροσουπα μου, μαλλον θα κρατησω τους ξιφοφορους και θα δωσω τα αρλεκινακια σε καποιον αλλο φιλο απο εδω. Εχει να προτεινει κανεις τι ειδους κοπαδακια μπορω να συνδυασω με τους ξιφοφορους?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-14, 15:54
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Μιας και επεσα πανω σε αυτο το θεμα, να πω οτι και εμενα ειναι εδω και καιρο 2 απο τα espei μου φουσκωμενα (ειναι και τα πιο μεγαλοσωμα) και πιστευω οτι ειναι θεμα αναπαραγωγης. Το ενα απο τα 2 μεγαλοσωμα ειναι το ενα απο τα 2 που φαινονται σε αυτο το βιντεο να κανουν τα δικα τους:

https://www.youtube.com/watch?v=MlGa...ature=youtu.be

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές