|
|
||||
|
||||
![]()
οκ αφου αγαπαει τους 29 κρατα καπου εκει γυρω (αν και προσωπικα θεωρω τους 27.5 πολυ καλυτερη ωστε να μην εχει τουρμπο μεταβολισμο ωστε να ζει λιγο παραπανω, αλλα να μην ειναι και στα κρυα) ομως οτι και να κανεις στη θερμοκρασια πρεπει να εχεις ως γνωμονα οτι εχεις να κανεις με εξωθερμο οργανισμο και καθε μεταβολη της επιδρα αμεσα στη θερμοκρασια του σωματος του.
2 βαθμοι μεταβολη θερμοκρασιας περιβαλλοντος στον ανθρωπο δεν προκαλουν ευκολα θερμικο σοκ (τουλαχιστο στις ευκρατες ζωνες) γιατι το ιδιο μας το κυκλοφοριακο ρυμιζει τη θερμοκρασια ωστε να παραμενει σταθερη, αυτο ομως δε συμβαινει στα ψαρια τα οποια εχουν θερμοκρασια σωματος ακριβως ιδια με αυτη του περιβαλλοντος. Κανενας δε νομιζω να απολαμβανε αν η θερμοκρασια του σωματος του τη μια ηταν 37 και την αλλη 39 και μετα 35 ! Εχοντας κατανοησει το παραπανω θα εισαι σε θεση να κατανοησεις ποσο πρεπει να σεβαστεις τη συγκεκριμενη παραμετρο (η οποια θεωρω πως ειναι και η πλεον σημαντικοτερη απο οτιδηποτε αλλο προσεχουμε σε ενα ενυδρειου)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() προς γνωση και συμμορφωση ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον ο μονομαχος ειναι μια χαρα τωρα ολα φυσιολογικα.Εδω και δυο μερες του εβαλα 19 cardinal tetra σαν συγκατοικους και ολα βαινουν καλως, αδιαφορουν και τα δυο ειδη το ενα για το αλλο,θερμοκρασιες και παραμετροι νερου συμπιπτουν και ειναι και ωραιο το θεαμα.ενα θεματακι που ειχα με αλγη το ελυσα με καλυτερη κυκλοφορια και οξυζενε. να και μερικες φωτο απο το αποτελεσμα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απλα βαλε στο προγραμμα να ριξεις το ph λιγο και τις σκληροτητες (εκτος κι αν το χεις κανει) γιατι με το 7 θα τα παιξουν οι καρδηναλιοι (και ουτε και για το μονομαχο ειναι και το οτι καλυτερο) Αρλεκινακια θα ηταν και βιοτοπικη επιλογη αλλα περι ορεξεος ουδεις λογος
|
||||
|
||||
![]()
σκληροτητες gh 5 kh 5 ph 6.5 να κατεβω κι αλλο; ετσι εχω κατεβει με απιονισμενο νερο catapa και τυρφυ περιμενω και μπουκαλα co2
|
|
||||
|
||||
![]()
αν θεωρεις πως εκει το ελεγχεις καλυτερα αστο εκει, καλα ειναι.
Μη χρησιμοποιεις απεσταγμενο, δεν ξερεις τι παθογονα μπορει να εχει, καλυτερα βαλε στο προγραμα την αγορα μιας οσμωσης
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον επανερχομαι γιατι εχω θεμα με την ροη, το φιλτρο ειναι 900λτ/ωρα το ενυδρειο 125λιτρα αυτη τη στιγμη λειτουργει με αυτην την εξοδο http://www.ebay.com/itm/261052838041...84.m1497.l2649 η οποια ειναι αρκετα κοντα στην επιφανεια και κανει αναταραξη το θεμα μου ειναι οτι εγω θελω να δημιουργησω στασιμα νερα για να το κανω αυτο σκεφτηκα να βγαλω το λιλυ παιπ και να βαλω ενα σπρει μπαρ ειχεμ τυλιγμενο με σφουγγαρι αεροφιλτρου http://www.petsupermarket.gr/3118/%C...ge-filter.html
το φιλτρο θα συνεχισει να γυριζει 900λιτρα/ωρα αλλα χωρις "ορμη" συνηθως λεμε δυνατη ροη, αλλα νομιζω η σωστη λεξη ειναι ορμη, εφοσον η ροη συνεχιζει να ειναι 900λιτρα εχω καλη ροη και μηδενικη ορμη σωστα; αυτο θα επηρεασει λετε σε κατι τα φυτα;την διαχυση του co2;και γιατι;αποτη στιγμη που το νερο θα γυριζει οπως γυριζε απλα πιο ομαλα; ![]() ![]() κατι τετοια σκεφτομαι και δεν μπορω να κοιμηθω τα βραδυα ![]() επισης κατι περιεργο που παρατηρησα ειναι οτι ο μονομαχος παει και κολυμπαει κοντρα στην εξοδο μεχρι να τον πεταξει πισω και ξαναπαει τοσο κινητικο μονομαχο δεν εχω ξαναδει δεν σταματαει ολη μερα ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονομαχοι | GENITORAS | Bettas | 3 | 05-09-09 20:24 |
5.6 liτ. για μονομαχο??? | alan boy | Bettas | 7 | 01-02-08 11:53 |