|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι σιγουρος για τους 30C του πετσοπαδικου?
Λιγο υποπτο αυτο. Να χαλαει τοσο ρευμα επαγγελματιας χειμωνιατικο, για να εχει πιο ψηλη θερμοκρασια απο οτι χρειαζεται σε νορμαλ καταστασεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ειχε κ σε αλλο ενυδρειο δισκους η ειχε μονο εναν στο μαγαζι σαυτο με το γκουραμι;νομιζω ο delta ρωταει μηπως τους εκανε θεραπεια ο πετσοπας...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
προσαρμογη εκανες? πολλες φορες ψαρακια που αγοραζουμε απο πετσοπ αν ειναι απο νεες παραλαβες μπορει να παρουσιασουν προβληματα (μικρα η μεγαλα)
|
||||
|
||||
![]()
Ειχε και μεγαλυτερους δισκους σε αλλες δεξαμενες, λογικα επειδη ηταν μικρος τον εβαλε μαζι..
Δεν δικαιολογειται τετοια συμπεριφορα τα εβλεπα εδω και 3 εβδομαδες περιπου .. δεν νομιζω να εκανε θεραπεια αν και δεν ρωτησα.. :S Νικο, Προσαρμογη του εκανα κανονικοτατα περιπου μιση ωρα προσθετα λιγο λιγο νερο και τον ειχα να επιπλει.. εχω ξανακανει στο παρελθον και δεν ειχα προβλημα.. παραλληλα, δεν πιστευω να επαθε κατι κατα την μεταφορα αφου ηταν πολυ κοντινη η αποσταση απο το σπιτι . Τι να πω παντως εχει κολλησει εκει στον θερμοστατη και δεν το κουναει!! |
|
||||
|
||||
![]()
ok, η μεθοδος που λες για προσαρμογη ειναι η "παλια" που δε θεωρειται τοσο καλη (καλυτερη ειναι αυτη με το ταπερακι και τις σταγονες απο λαστιχακι ) αλλα κι εγω σε ολα μου τα ψαρια αυτη ειχα εφαρμοσει χωρις να εχω δει προβληματα...
Εντυπωση μου κανει παντως το γιατι ειχε το δισκο μακρυα απο τους υπολοιπους... χμμμμ μηπως υπηρχε καποιο προβλημα?
|
||||
|
||||
![]()
εγω πιστευω οτι με τις θερμοκρασιες κατι παιχτηκε.30 στο μαγαζι δεν ξερω μετα ποσους μπορει να ειχε εξω και ποσο μπορει να εκανες να πας σπιτι.και μετα σε 26-27 τι να πω....
|
|
||||
|
||||
![]()
τι να πω νικο... απλα μου κανει εντυπωση, οτι αρχισε αυτη τη νωθρη συμπεριφορα απο τοτε που μπηκε στο ενυδρειο μ... αυτο με ανησυχει κυριως..
αρχιζει και οριζοντιωνεται σαν να μην μπορει να αναπνευσει τωρα. εβαλα στο τερμα την εξοδο του φιλτρου για καλυτερη αναταραξη αλλα δεν πιστευω να ειναι ελλειψη οξυγονου.. Εβαλα ανθρακα κ λιγο αλατι που ειχα διαβασει καπου και χαμηλωσα λιγο τον φωτισμο να δω μηπως παει καλυτερα.. αν εχετε καμια αλλη προταση.. ευπροσδεκτη! ------------------------- leandre ειναι σχετικα κοντα στο σπιτι maximum 5 min (με αμαξι κιολας) αρα δν νομιζω να παιχτηκε κατι εκει.. τωρα το 30 με το 26-27 εχει οντως διαφορα.. μπορει.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Grimo : 09-12-12 στις 17:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω αν του κανει καλο η μεγαλη αναταραξη.ας μιλησει καποιος που ξερει καλυτερα.το γκουραμι ειναι λαβυρινθοψαρο (εχει τρυπα στο κεφαλι και αναπνει οξυγονο) οπως ο μονομαχος και μπορει να γινουν χειροτερα τα πραματα.να σε ρωτησω κατι αλλο απο σκληροτητες και ph πως εισαι;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στους βαλτους και στις ηρεμες λιμνες που ζει τα νερα ειναι εντελως στασιμα και ετσι πρεπει να ειναι και στο ενυδρειο. Το μονο που δεν παιζει ρολο σε αυτα τα ψαρια ειναι το οξυγονο. Παράθεση:
Με το αλατι προσοχη, δεν ξερουμε καν αν χρηζει θεραπειας η αν παιζει καποια τοξικη δηλητηριαςη η κατι αλλο... Αν το ψαρακι υπεστη θερμικο σοκ αυτο ειναι πολυ ασχημο και πολλες φορες θανατηφορο, αλλα αφου την παλαιψε αστο να ηρεμησει μηπως και επανελθει. Καταλαβαινω πως εισαι λιγακι τσιτωμενος αλλα αν θες κανε μια παρουσιαση με το τι βαζεις μεσα στο ενυδρειο, τι μη φυσικο υπαρχει εκει μεσα, τι ρουτινες αλλαγων κανεις και ποσο κατας τα no3. Επισεις ποτε εκανες τελευταια φορα αλλαγη, αν το ψαρι ηταν μεσα και αν ναι με ποιο τροπο την εκανες? (αναλυτικη περιγραφη) Πες μας και παραμετρους ph και gh που εχεις και αν γνωριζεις σε τι παραμετρους το κραταγε ο μαγαζατορας
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τελικες αποφασεις στησιματος ενυδρειου αμαζονιου | Κουραμπιές | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 159 | 31-10-12 10:53 |
Τι επιλογές έχω;;;;; | krispie | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 80 | 13-04-11 09:37 |
Τι ψαρια να βαλω με μονομαχο σε 50λιτρο??? | manos_samos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 06-07-10 19:42 |
τι να βαλω στο 50λιτρο | grila | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 08-02-10 12:09 |
Ποια ψαρια για 50λιτρο? | nikolas87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 21-03-07 02:58 |