|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Οσο για τους πλέκο το ξέρω θα χρειαστεί να τους αποχωριστώ αλλα δεν μου πάει η καρδια ακόμα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
endler http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-wingei/
Temperature: 75 – 86°F (24 – 30°C) pH: 7.0 – 8.5 Hardness: 15 – 35°H Neon Tetra http://www.seriouslyfish.com/species...irodon-innesi/ Temperature: 70-78°F (21-26°C) pH: 5.0-7.5. Commercially bred fish will undoubtedly survive at a higher pH than wild specimens, but will show their best colouration in slightly acidic water. Hardness: 5-20°H. Preferably towards the lower end of this range. οπως βλεπεις δεν ταιριαζουν.......... |
|
||||
|
||||
![]()
θα το κοιταξω για τα ψαρια! αλλα θελω να ρωτησω και κατι άλλο, σχετικα με την φιλτρανση! Μηπως ειναι υπερβολικα και τα δυο εξωτερικα; Το 130 το ειχα αγορασει εγω πριν κατι χρονια, ενω το αλλο το πηρα μαζι με το ενυδρείο αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα τί ροη έχει!
Για πειτε καμια ιδέα! Μην δουλευουν και τα δυο αδικα! Ανεβηκαν και οι λογαριασμοι ΔΕΗ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
480 λιτρα ανα ωρα εχει ονομαστικη ροη νομιζω αυτο που ψαχνεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
και άλλα 500 το προ...
είναι υπερβολικα? αν και το το eccο το παλιο έχει περισσοτερο χωρο για υλικα αλλά κανει περισσοτερο θορυβο και δεν εχει την μπιλιτσα που εχουν αυτα τα φιλτρα για οταν χρησιμοποιειται η τρομπα για να παρει μπροστα και να γεμισει...! το έχω και τρεχει τοσο καιρο και δεν ξερω τι να κανω... και παρ' όλα αυτα, οταν βγαινουν οι πλεκο απο την κρυψωνα τους και αναταραζεται ο βυθος, σηκωνεται μπολικη βρωμια! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως οταν ηταν να κανω ενα ενυδρειο 100χ40χ40 (160 λιτρα) και ειχα το 2233 μου ειχαν απαντησει τα εξης:
1) Ειναι αναλογα το τι ψαρια θα βαλω. Πχ αν ηθελα να εχω μονο 10-15 αρλεκινους ισως να ημουν οκ. 2) ''Η ονομαστικη ροη ειναι σε μηδενικο υψος. Το 2233 μεχρι το ενα μετρο θα φτασει το νερο, μετα γιοκ.'' 3) ''Η επιλογη του φιλτρου βασιζεται κατα την αποψη μου α) στην ιχθυοφορτωση (εδω παιζει ρολο η χωρητικοτητα του καδου σε υλικα), β) στην προτιμηση των ψαριων για ροη (με καποια ορια φυσικα, μινιμουμ ροης για σωστη φιλτρανση), γ) η χωρητικοτητα σε νερο του ενυδρειου (για να υπολογισουμε ενα μινιμουμ γυρισμα 2 φορες τα λιτρα την ωρα, αλλά πραγματικα λ/ω και οχι αυτα που δινει σαν ονομααστικη ροη η εταιρεια*) δ) στο υψος του ενυδρειου (μαζι με τη βαση) ή γενικοτερα στη διαφορα υψους που θα εχει η θεση του φιλτρου και το τελικο υψος του ενυδρειου (για να υπολολογισουμε το μανομετρικο** που χρειαζομαστε στο φιλτρο και κατ'επεκταση την πραγματικη ροη που θα εχουμε) * και φυσικα δεν μπορει να κανει αλλιως η εταιρεια αφου δεν ξερει σε τι υψος θελει να σηκωσει ο καθενας μας το νερο στο ενυδρειο του, ουτε τι υλικα θα βαλει, ουτε αν το συντηρει κανονικα και δεν το αφηνει να βουλωνει και να πεφτει η ροη. ** Οταν φτανει το νερο στο υψος που η αντλια του φιλτρου εχει για delivery height (μανομετρικο), συνηθως η ροη σταματαει εκει ή ειναι πολυ μικρη.'' 4) συνηθως η ροη στα φιλτρα πεφτει στα μισα, ισως λιγο πιο πανω οταν ειναι καθαρο ισως πιο κατω οταν λειτουργησει λιγο καιρο. (Μεγαλο ρολο παιζει το υψος που θα τοποθετηθει το φιλτρο σχετικα με το ενυδρειο. Φυσικα δεν πρεπει να ειναι πιο ψηλα απο το ενυδρειο. Λιγο πιο χαμηλα ειναι το ιδανικο). Θα ελεγα να εβαζες μαζι με το 2233 καποιο παρομοιων προδιαγραφων ή και λιγο πιο δυνατο, και οχι τοσο μικρο οσο το 2211. Εγω σε 160αρι ενυδρειο θα εβαζα 1000 τουλαχιστον λιτρα συνολικη ονομαστικη ροη για να εχω 500 πραγματικη. Τα 2,3,4 τα ειχε πει ο delta66, πριν απο 2 χρονια. Αν εχει αλλαξει σε κατι η αποψη του, ζητω συγνωμη, ας κανει οποια διευκρινιση θελει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης, αγόρασα υγρα τεστ για Νιτρώδη/νιτρικα και βγήκαν τα εξης: NO2: 0.02mg/l NO3: το χρώμα αντιστοιχουσε αναμεσα 15-30 mg/l Απ' οσα έχω διαβάσει και λένε και οι οδηγίες ειναι φυσιολογικες τιμες, σωστα; Να σημειωσω οτι το εκανα το τεστ χωρις να εχω κανει αλλαγη για 3 βδομαδες(δυστυχως) λογω δουλειας! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
120 λτ Κοινωνικό Φυτεμένο | VITO | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 25-04-12 18:02 |
Παρουσίαση: 120λίτρα φυτεμένο | sv2gfx | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 02-04-10 10:31 |
Κοινωνικό φυτεμένο 120 lt | nikosm1 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 05-12-09 12:23 |
50 lt κοινωνικό φυτεμένο | lucky13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 17-02-09 18:36 |
200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο!!!! | flying_guardian | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 19 | 23-04-08 08:57 |