|
|
||||
|
||||
![]()
συνήθως είναι 1 προς 3 οι απλές , υπάρχουν όμως και σε 1 προς 1 αναλογία
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις κάποιο λινκ απο αυτές που είναι 1/1 ;
|
||||
|
||||
![]()
http://waterwaves.gr/index.php?targe...oduct_id=29861
Σε ένα γρήγορο search 1:1,5 αν το ψάξεις λίγο θα βρείς αρκετές
|
||||
|
||||
![]()
Και σαυτες που ειναι 1/3 η και 1/6 προσθετεις μια ακομα μεμβρανη σε σειρα και τη ριχνεις απο 1/6 στο -θεωρητικο- 1/3. Και με αλλη μια, 3 μεμβρανες σε σειρα, παει στο θεωρητικο 1/1,5.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απλά έτσι ανεβάζεις αρκετά το κόστος αγοράς (πολύ περισσότερο από το κόστος των αλλαγών για πολλά πολλά χρόνια). Παρ'όλα αυτά όμως κερδίζεις και στο οικολογικό κομμάτι, και στην υγεία των ψαριών σου με σωστές συνθήκες, αποφεύγοντας να βάλεις buffer. Εγώ χρησιμοποιώ μια 4 σταδίων με δύο μεμβράνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, έχω σχεδόν 1/1 αναλογία.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος, επισης να προσθεσω οτι στην αποδοση της ΑΟ παιζει καθοριστικο ρολο το flow restrictor. Πχ η δικια μου εχει booster pump (ειναι απο waterwaves η aquariopure eco 100, την πηρα μεταχειρισμενη) και θεωρειται οικολογικη, παρολαυτα την δοκιμασα με ενα μισολιτρο μπουκαλι και ενα 3λιτρο, για να γεμισει το μισολιτρο καθαρο, γεμισε το 3λιτρο σχεδον δυο φορες. Οποτε παιζει 1/5 1/6. Αναρωτιομουν τι εφταιγε, πηρα τα παιδια και μου ειπαν να κοιταξω τον flow restrictor. Τελικα αποδειχτηκε οτι ο flow restrictor που εχει πανω, ειναι για 150αρα μεμβρανη. Λαθος τους δεν ξερω. Η μεμβρανη που εχει ειναι 100αρα, οποτε δεν συνεργαζονται καλα οσον αφορα την αναλογια. Απο tds ομως, παροτι το δικτυο εχει 270ppm, επειδη ο ρεστρικτορ δεν ζοριζει την μεμβρανη οσο θα "επρεπε" μου δινει 1-2 ppm καθαρο. Μου το ειπαν και τα παιδια οτι οταν αλλαξω τον flow restrictor θα ανεβει το TDS καθαρου αλλα θα καλυτερεψει η αναλογια καθαρου/ακαθαρτου. Περιμενω τον λογαριασμο της ΔΕΥΑΣ για να αποφασισω.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η μεμβρανη θα δινει αναλογια καθαρου βρωμικου,αναλογα με τις προδιαγραφες της,και εφοσον λειτουργει παλι συμφωνα με αυτες.πιεση δικτυου,θερμοκρασια κλπ.ειναι βασικο αυτα να ακολουθουνται,αλλιως και 10 μεμβρανες να βαλεις(που λεει ο λογος) παλι δε θα σου βγαζει ακριβως αυτο που πρεπει.απτη στιγμη που λειτουργει με τις συνθηκες που χρειαζεται,κοιτας να τη βελτιωσεις με χρηση περισσοτερων μεμβρανων.για το βρωμικο νερο υπαρχουν κιαλλες χρησεις.μπορεις πχ να γεμιζεις το καζανακι,που χαλαει πολυ νερο.για πλυντηριο δε θα το προτεινα,αλλα με λιγη σκεψη μπορεις να βρεις κιαλλες χρησεις.πχ πλυσιμο πιατων στο χερι,σφουγγαρισμα,πλυσιμο αυτοκινητου,ποτισμα κλπ.
![]() να εχω μια διπλη η τριπλη δηλαδη στη βρυση,και μια μονη για το βρωμικο ωστε να ανακυκλωνω καποιο μερος του.βεβαια ολα αυτα προυποθετουν και οτι θα μπορεις να φυλαξεις τα νερα... |
![]() |
Tags |
αντίστροφη όσμωση |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάχνω αντίστροφη όσμωση | μιχαλος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 16-06-11 13:15 |
Αντίστροφη όσμωση! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 07-08-10 11:34 |
Αντίστροφη όσμωση | angel1984 | Λοιπός εξοπλισμός | 9 | 18-03-07 14:05 |
αντίστροφη όσμωση | dimitris21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 31-12-05 11:24 |
Αντίστροφη όσμωση ? | Μάγγος Θωμάς | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 27-07-05 09:51 |